Focaccia cu ciuperci si spanac. Retete de pandemie
Primele mele abordari de focaccia au fost oarecum dezamagitoare. Comparam ceea ce faceam eu cu minunea bucatariei italiene pe care am mancat-o la ea acasa sau in restaurantele de la ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult
Fursecuri cu vin alb. Retete pe timp de pandemie
Esti blocat in casa din cauza pandemiei si nu stii ce sa mai faci? Ia-ti telul si bolul de amestecat! Ne apucam de bucatarit. Nu ai prea multe ingrediente? Nu-i ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult
Vrei sa ai o silueta de invidiat? Iata ce greseli sa NU faci atunci cand incepi acest demers!
In prezent, atentia pentru aspectul fizic primeaza, din ce in ce mai multe persoane pun accent pe o silueta bine conturata, pe un trup sanatos si armonios. Nu este nimic gresit, dimpotriva, ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult
Dulceata de ceapa la „Miercurea fara carne”
In aceasta saptamana la Miercurea fara carne va prezint miracolul caramelizarii intr-o dulceata de ceapa. Stii cum se transforma cristalele de zahar intr-un sirop auriu, apoi chihlimbariu, de cupru si ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult
Dulceata de ardei iute
Am mancat saptamana trecuta un starter cu branzeturi acompaniat de un chutney de Jalapeno si m-am indragostit instant. De ambele. Branzeturi nobile gasesc oricand la supermarket, dar chutney nu, asa ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult
Ratatouille a la Remy si Alfredo Linguini
Ratatouille este o specialitate culinara din Nisa si se prepara cam in toata regiunea Provence. De fapt si la noi se face ceva asemanator numai ca-i zice tocana, iar etimologia ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult
Lapte de migdale. Reteta. Proprietati. Beneficii.
O alternativa excelenta a laptelui de vaca este laptele de migdale. Daca esti vegan, alergic la soia sau produse lactate, daca ai intoleranta la lactoza, daca vrei sa pierzi in ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult
Cozonac traditional. 8 Trucuri pentru a face cozonaci gustosi si pufosi
Toata lumea a mancat cozonac, e cea mai des intalnita "prajitura" pe mesele de sarbatoare. Exista mii de retete de a-l face, unele mai elaborate, altele mai simple si asta ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult
Placinta cu spanac, in foietaj
Astazi vreau sa-l fac invidios pe Popeye, asa ca pentru #miercureafaracarne am pregatit placinta cu spanac in foietaj. Spanacul este o leguma recunoscuta in toata lumea ca un supraliment incarcat ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult
Negresa de post -reteta Sanovita
Obisnuiesti sa tii post? Indiferent de motivul pentru care simti nevoia unei pauze in care sa consumi numai hrana de origine vegetala, poate ai nevoie de o perioada de pregatire ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult
Paine cu seminte de chia. Sanovita modus vivendi
De ce este important sa mancam seminte? In general, acestea prin continutul lor de fibre contribuie la sanatatea intestinala si prevenirea bolilor cronice, fiind o hrana sanatoasa care ofera energie, ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult
Supa crema de conopida
Conopida apartine familiei crucifere, fiind inrudita cu brocoli, varza, gulia, napii, hreanul, ridichiile, rucola, wasabi, macrisul, castravetii. Cele mai multe din legumele insiruite ofera beneficii unice pentru sanatate, mai ales ...
Citește Mai Mult
Citește Mai Mult