CulinarMiercurea fara carne

Lapte de migdale. Reteta. Proprietati. Beneficii.

Lapte de migdale

O alternativa excelenta a laptelui de vaca este laptele de migdale. Daca esti vegan, alergic la soia sau produse lactate, daca ai intoleranta la lactoza, daca vrei sa pierzi in greutate sau doar sa-ti diversifici si sa-ti imbogatesti alimentatia, laptele de migdale te ajuta. Poti gasi in orice supermarket lapte de migdale, dar dupa ce am citit pe un ambalaj ca are in continut doar 2% migdale si o gramada de zahar, m-am gandit ca cea mai buna varianta este sa-l prepar in casa.

Ce este laptele de migdale?

Laptele de migdale este o bautura obtinuta din macinarea migdalelor si adaus de apa. Eticheta de lapte este un pic improprie, dar pana acum n-a venit nimeni cu alta mai potrivita. Este o bautura ce a aparut in Grecia antica, apoi in Imperiul Roman, dar a fost popularizata in Evul Mediu, fiind consumata atunci atat in tarile crestine, cat si islamice.  Astazi se foloseste pe tot globul.

Proprietati ale laptelui de migdale

  1. Nu are gluten, lactoza sau colesterol;
  2. Are aceeasi consistenta ca laptelede vaca deci poate fi folosit la fel in preparate;
  3. Bogat in antioxidanti, vitamine si minerale esentiale;
  4. Are calorii mai putine si decat laptele de soia ( o cana de lapte de vaca are 140 calorii, una de lapte de orez 120 calorii, una de lapte de soia 80 de calorii, una cu lapte de migdale are 30 de calorii) ;
  5. Antioxidant natural ajutand la incetinirea procesului de imbatranire;
  6. Nivel ridicat de fibre naturale.Lapte de migdale. Reteta. Proprietati. Beneficii

Beneficiile laptelui de migdale starea de sanatate

  1. Este ideal pentru cei care doresc sa piarda in greutate.
  2. Regleaza colesterolul.
  3. Este usor de digerat.
  4. Recomandat in tratarea diareei si a varsaturilor .
  5. Protejeaza peretele intestinului.
  6. Regleaza functiile gastrice.
  7. Hidrateaza pielea si ajuta la intarirea unghiilor si a parului.
  8. Risc scazut de a produce alergii.
  9. Consolideaza sistemul imunitar.
  10. Ofera energie.
Este contraindicat celor care au risc scazut de functionare a tiroidei deoarece inhiba absorbtia iodului.

Reteta laptelui de migdale

Ingrediente lapte de migdale

  1. o ceasca de migdale crude;
  2. trei cesti de apa;
  3. o lingurita de miere.

Eu am folosit in reteta migdale crude cu coaja, dar poti incerca sa faci laptele si din migdale crude decojite. Depinde unde vrei sa utilizezi restul de migdale.Cum faci lapte de migdale

Mod de preparare lapte de migdale

  1. Se pun migdalele seara intr-un vas cu apa si se lasa cel putin opt ore;
  2. Se scurge apa si se spala migdalele;
  3. Se pun migdalele si trei cesti cu apa in blender;
  4. Se amesteca cam doua minute alternand viteza mare cu cea mica;
  5. Se obtine un lichid alb care se strecoara printr-uo hartie de filtru de cafea;
  6. Se adauga o lingurita de miere si se amesteca.
  7. Gata!

Laptele astfel obtinut poate fi baut simplu, adaugat la cereale, cafea, la alcatuirea oricarei retete in loc de laptele de vaca.

Daca se depun bucati solide pe fundul vasului, trebuie putin amestecat lichidul inainte de a fi baut. Dureaza pana la cinci zile in frigider. In „Miercurea fara carne” Daniel ne-a pregatit numai mancaruri cu ardei iute.

P.S.

Daca esti in cautare de altceva bun, intra pe Miercurea fara carne si acolo vei gasi mai multe retete.

11 comentarii la “Lapte de migdale. Reteta. Proprietati. Beneficii.

  1. Ar trebui sa incerc si eu. Retete am tot vazut si sunt clasice doar ca pana acum m-am luat cu altele si am omis sa-mi fac un astfel de produs extrem de bun ca si gust si ca si beneficii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *