3 locuri ideale pentru citit unde sa te ascunzi de agitatia cotidiana

Din cand in cand, cu totii simtim nevoia sa evadam intr-o alta lume, lipsita de griji si resposabilitati, in care sa ne reconectam la interiorul nostru, la pasiunile si activitatile care ne fac placere. Si cum nu avem tot timpul ocazia sa calatorim intr-o tara necunoscuta sau sa gustam din experiente neconventionale, cititul este una dintre cele mai bune alternative care ne hraneste setea de aventura si cunoastere. Cartile sunt adevarate portaluri ce ne transpun in alte scenarii de viata, empatizand profund cu trairile si experientele personajelor. Asadar, daca printre variantele tale preferate de relaxare si escapism se numara lectura, ai nevoie de un spatiu dedicat acestei activitati, chiar in casa ta. Locuri ideale pentru citit sunt cele retrase.

Iti prezint, in continuare, cateva idei creative de astfel de locuri ideale, unde sa te poti adanci in lectura romanelor tale preferate, fara a fi deranjat de agitatia exterioara.

1. Improvizeaza un refugiu in podul casei sau la mansarda.

Numeroase personaje din romanele celebre isi gaseau refugiul creativ, in mansarda sau podul casei, unde se puteau dedica in voie contemplarii sau actului artistic. Daca dispui de un astfel de spatiu, profita de intimitatea pe care ti-o ofera si tranforma-l intr-o minunata de relaxare. Formele si colturile atipice ale mansardei, si faptul ca se afla “deasupra” agitatiei din casa, iti va relaxa mintea, iar tu te vei simti in siguranta sa te abandonezi in citit sau in alte activitati creative. De asemenea, aici poti beneficia de lumina naturala, perfecta pentru zilele ploioase in care nu iti vine sa iesi din casa.

 

2. Amenajeaza debaraua sau spatiul de sub scari intr-o oaza de lectura.

Aporape orice ungher sau incapere izolata a casei poate fi transformata intr-o oaza de relaxare si intimitate. Amenajate corespunzator, o debara sau spatiul de sub scari, devin ca un mic fort in care te vei putea delecta in voie cu fascinanta lume a lecturii. Nu ai nevoie decat de cateva perne comode sau un un fotoliu, de o mica biblioteca unde sa iti depozitezi cartile si o lampa pentru itit. Pentru a-ti achizitiona un fotoliu confortabil, perfect pentru aceste momente de relaxare,  verifica aici oferta, si alege ceea ce-ti place. Optional poti adauga si cateva obiecte cu semnificatie speciala, care sa-ti transforme refugiul intr-o miniatura a lumii tale interioare.

Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez}
Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez
Pacienta tacuta - Alex Michaelides}
Pacienta tacuta - Alex Michaelides
Acolo unde canta racii - Delia Owens
Acolo unde canta racii - Delia Owens
Inteligenta emotionala - Daniel Goleman
Inteligenta emotionala - Daniel Goleman
Institutul - Stephen King
Institutul - Stephen King

3. Relaxeaza-ta in foisorul din gradina.

Daca esti norocosul beneficiar al unei case cu gradina, printre cele mai frumoase moduri de a savura o carte buna este in aer liber, la umbra unui copac, sau adapostit intr-un mic foisor cochet. Aerul curat, verdele crud al naturii te ajuta sa lasi in urma orice preocupare sau grija, si iti amintesc de lucrurile simple, care conteaza cu adevarat. Fie ca alegi sa petreci cateva momente in liniste, savurand o limonada in timp ce privesti apusul, sau sa te desprinzi de cotidian, citind o carte interesanta, gradina este cu siguranta spatiul ideal in care sa te relaxezi.

Dupa cum vezi, gasesti usor locuri ideale pentru citit, mai ramane doar sa-ti alegi cartea care sa te transporte in alte scenarii de viata.

Sursa imagine: Pixabay.com

Dragostea in vremea holerei - Gabriel Garcia Marquez}
Dragostea in vremea holerei - Gabriel Garcia Marquez
Arta manipularii - Kevin Dutton
Arta manipularii - Kevin Dutton
Jurnalul unei iubiri pierdute - Eric-Emmanuel Schmitt
Jurnalul unei iubiri pierdute - Eric-Emmanuel Schmitt
27 de pasi - Tibi Useriu
27 de pasi - Tibi Useriu
carti recomandate de Mark Zuckerberg Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari
Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari

14 comentarii la „3 locuri ideale pentru citit unde sa te ascunzi de agitatia cotidiana

  1. Cel mai greu este sa gasesti linistea. Mai ales atunci cand ai copii care sunt mereu in jurul tau. Cu toatea astea reusesc sa citesc printre picaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.