Cum sa ai un stil de viata sanatos cu ajutorul catorva schimbari simple

Cum sa ai un stil de viata sanatos cu ajutorul catorva schimbari simple

Un stil de viata sanatos a devenit aproape un cliseu in ziua de astazi fiind confundat deseori cu veganismul, sportul de performanta sau practicarea unor terapii alternative. In realitate, un astfel de stil de viata este legat de mentinerea unui echilibru intre timpul petrecut in familie si alaturi de prieteni, timpul petrecut la munca si cel petrecut cu tine insati. Cel mai important este aspectul ce tine de mentinerea sanatatii tale psihice si fizice, in care stilul de viata joaca un rol important.
In plus, un stil de viata sanatos inseamna si grija atat fata de propria persoana, cat si fata de cei din jurul tau.Cum sa ai un stil de viata sanatos cu ajutorul catorva schimbari simple

Iata cateva sfaturi pentru a dobandi un stil de viata sanatos:

Incearca sa eviti excesele alimentare

Este important sa te tii la distanta de excesele alimentare si de consumul de mancaruri extrem de procesate. Pentru a manca sanatos nu trebuie sa fii vegan, vegetarian sau pescetarian, ori sa nu te mai atingi niciodata de dulciuri. Ghideaza-te cu ajutorul piramidei alimentare, care iti arata cum ar trebui sa arate alimentatia ta de zi de zi (vezi foto).
In plus, tine cont de reactiile organismului tau la diferite tipuri de mancare. De exemplu, daca anumite mancaruri iti afecteaza digestia sau iti provoaca crize de bila, atunci incearca, pe cat posibil, sa le eviti.

Respecta si protejeaza natura

Un stil de viata sanatos implica grija si protectie atat pentru cei din jur, cat si pentru mediul inconjurator. Incearca sa alegi de cate ori poti calea mai putin daunatoare pentru natura.  Daca ai ocazia, incepe schimbarea chiar pornind de la tine. Poti incepe prin a opta pentru energie solara in loc de cea conventionala sau pentru sortarea deseurilor la tine in casa. Astfel de variante nu sunt foarte costisitoare. Spre exemplu, pe https://www.dbsolar.ro/  gasesti panouri solare incepand de la pretul de 440 de lei.

Cum sa ai un stil de viata sanatos -schimbari simple

Mijloacele de transport pe care le folosesti sunt si ele parte din aceasta ecuatie. Incearca sa folosesti mai des bicicleta, in cazul in care masina ta este una ce polueaza sau gandeste-te serios ca urmatoarea masina pe care o achizitionezi sa fie electrica.

O alta varianta ce se situeaza undeva intre bicicleta si masina electrica este scuterul electric. Poti comanda unul de aici, direct de pe site, daca te-ai decis ca aceasta ar reprezenta o optiune pentru tine sau, de ce nu, sa iei in considerare o astfel de alternativa si pe viitor.

Incearca sa faci miscare cat mai des

Nu trebuie neaparat sa mergi la sala sau sa incerci sporturi ce necesita o perioada intensa de antrenament. Rezuma-te la sportul sau tipul de miscare care iti face placere. Indiferent ca e vorba de exercitii acasa, alergat prin parc, tenis cu prietenii sau dans, important este sa faci miscare cat mai des posibil.

Cum sa ai un stil de viata sanatos

Aloca-ti timp pentru tine

Pentru a te relaxa si linisti psihic, este important sa petreci putin timp tu cu tine atunci cand ai ocazia. Fie ca e vorba de o baie relaxanta, de o plimbare prin parc sau de meditatie, alege orice functioneaza pentru tine.

Sa ai un stil de viata sanatos nu trebuie sa fie ceva greu si complicat, iar cateva mici schimbari te pot ajuta sa traiesti mai echilibrat si mai linistit.

10 comentarii la „Cum sa ai un stil de viata sanatos cu ajutorul catorva schimbari simple

  1. Mai am de lucrat la alimentatie sanatoasa, inca am tendinta de a manca tot felul de prostii. Si da, ca sa ne putem bucura de o viata sanatoasa trebuie sa portejam natura si tot ceea ce ne ofera ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.