Ruleta ruseasca cu sase bluze

Cu care din bluze imi sta mai bine? Pe pat sunt intinse sase bluze de dama colorate, aparent asemanatoare, iar langa pat vreo zece cutii cu pantofi de dama. Cu mine vorbeste? Ce-o trebui sa raspund? Iar ma testeaza. Niciuna din bluze nu-mi spune nimic. Ma simt ca un condamnat la moarte, dar macar lui i se indeplineste o ultima dorinta. Eu nu mi-am dorit decat sa merg la acest eveniment. Ce mi-o fi trebuit? Ce daca venea sefu? Nu vad eu asa curand marire de salariu. Si parca vad ca intarziem. Ba nu, sigur intarziem.

Cu care bluza sa ma imbrac? Sta in fata mea zambind, iar eu ma simt ca si cum mi-ar adresa intrebarea intr-o limba straina pe care nu o inteleg, dar de al carui raspuns depinde viata mea. Nu stiu de ce am impresia ca orice as raspunde va fi  incorect, asa ca-mi va aplica in mod ilegal un flux de curent electric verbal.  Asta e, o sa-mi risc viata, o sa pariez la aceasta ruleta ruseasca cu bluze. Zambesc, pun arma la cap, trag tragaciul, inchid ochii si sperand ca am sa aud clicul triumfului, spun repede – cea rosie. Surprinzator ma confrunt cu un soc verbal electric scurt, de mica intensitate. Buna treaba, n-am murit, dar nici n-am nimerit-o, parca vad ca spectacolul va continua, uite-o cum gesticuleaza.  Elementul de pericol m-a extenuant, asa ca ma preling de langa usa pana la fotoliu si ma scurg in el. Nu numai ca ma pune sa iau decizii, n-am niciun simt al modei, decat cel care-mi spune ca daca nu se imbraca in cinci minute vom intarzia, dar sunt total rupt din context. Trebuie ca aceasta bluza sa se potriveasca cu ceva? Ma asteapta cumva aceeasi intrebare referitoare la pantofii de dama de langa pat? Ma uit la ea, la modul cum priveste bluzele insirate si incerc sa-mi dau seama daca prin mimica sau gestica involuntara nu-mi indica ce are de gand sa poarte. Inclina cumva capul spre cea galbena? Uite cum intarzie cu mana pe cea albastra, parca o mangaie. Imi torn  un pahar zdravan de whisky si-l beau pe nerasuflate. Ma simt mai bine.

Hai, spune ceva, nu ma incalzeste cu nimic ca zambesti la mine!
Opa, zambesc, deci n-am dat banii degeaba pe cursul de respiratie, inca reusesc sa pastrez aparentele si sa par ca stiu ce fac.  Care o fi raspunsul care-mi va aduce cel mai mic dezavantaj si socul minim de curent electric vebal? Zau daca am vreo idee. Nici ei nu-i da prin minte  ca sunt iar pe punctul de a inchide ochii, de a pune arma la cap si de a face o noua extragere complet aleatorie. Poate tine norocul cu mine. De ce nu oi fi luat eu un zar, ca avea 6 fete? Aruncam cu el si raspundeam mai usor. Probabilitatea ca sa nimeresc prima oara era de 1/6, adica 16,667%, acum a crescut la 1/5, adica 20 %. Ce bine ma simt cand am de-a face cu cifre, dar la moda sunt blana. Sa mai incerc o data, dar ce ma fac daca nu nimeresc nici acum? Teoretic imi cresc sansele de a obtine raspunsul perfect, dar socul cine-l suporta? Am transpirat tot. De unde sa scot eu sfat de incredere cand ma tine in tensiune si la propriu si la figurat? Macar mimeaza ca opinia mea merita un pic de respect si ca prezinta credibilitate. Nu i s-a mai intamplat de mult asta. Lucrul asta ma face sa rad si sa uit de clipa de tortura prin care trec. Hai sa calc si pe mina asta de provocare!  Verde!

Care verde draga, ca nu-i niciuna culoarea asta? Bluza a patra. Aia urata? Pai daca-i urata de ce ai cumparat-o si mai ales de ce ai mai pus-o pe pat la expozitie? Binenteles ca zic asta in gand, ce crezi ca am inebunit sa spun cu voce tare asa ceva? Brusc imi vad mainile cum tremura si asta ma face sa ma simt groaznic. Facea parte din joc sa-mi mentin mainile ferme si sa par stapan pe situatie. Data ma vede, asta imi va afecta sansele sa castig, iar daca pierd, la petrecere ma va sabota. Ultima data a stat bosumflata ca nu i-am cumparat nu stiu ce pereche de pantofi de dama si m-a barfit la sefu ca nu am grija de ea, ca n-o iubesc si asa s-a mai dus pe copca inca o sansa sa fiu promovat. In plus sefu m-a mai spus si la ceilalti colegi cat sunt de calic si au ras de mine o luna. Daca se supara si nu ma omoara acum cu intrebarile, la petrecere va trebui sa gasesc un cutit sa-i finalizez loviturile. Ruleta ruseasca cu sase bluzeInclestez mainile pe bratele fotoliului si astept sa curga curentul electric prin mine. Ciudat! S-a terminat relativ repede, am asurzit eu, s-a mai inmuiat ea sau am devenit imun? Sinuciderea asta cu bluze incepe sa devina nedureroasa. Mai exista o sansa pentru mine, mai stii poate reusim sa ajungem la petrecere si sa nu intarziem mai mult de sfertul academic. Spun repede albastru. Se uita stramb la mine si vine sa ia o gura din paharul meu de whisky. Atat.

Stiu ca ma iubeste si ca vrea sa mearga la petrecere, dar ce-o fi apucat-o? O fi unul din testele pe care le pun in practica femeile ca sa determine puterea legaturii? La cate incercari mai am dreptul pana nu se enerveaza? Sunt gata pentru o alta runda? Inchid ochii, inclin capul smerit si cu voce pierita spun incet- rosu. Imi vine sa turbez! Blegule, ai mai spus o data culoarea asta! Vrei sa mori? Astept socul electric. Stupoare nu se aude nimic. I-or fi ramas cuvintele-n gat? Incet deschid un ochi, apoi pe celalalt si o vad cum zambitoare imbraca bluza rosie fara sa zica nimic. Pai, n-am spus rosu de prima oara? Nu m-a auzit? M-a torturat atat timp degeaba? La naiba, acum chiar ca m-am enervat. Cred ca arat groznic, precis sunt rosu la fata. Simt o presiune crescuta ca o senzatie de strangere a capului intr-o menghina. Jocul asta nu-i cel mai bun lucru de facut la varsta mea. De la atata tensiune poate-mi plezneste vreo vena, mor si scap de intrebarile astea stupide. Esti nebun, omule, ca suporti asa ceva. Capitulez, nu mai vreau sa merg nicaieri, nu cred ca ma mai tin picioarele si nici cu psihicul nu stau mai bine. Sunt gata pentru sfarsit. Felicitari adversarei m-a rapus.

Hai, draga, ce faci? Nu te-ai imbracat, ca eu sunt gata. Iar intarziem din cauza ta?

SuperBlog 2017

P.S.

Alte articole ce trateaza  tematica de Fashion.

17 comentarii la „Ruleta ruseasca cu sase bluze

  1. Aș vrea să văd și eu un bărbat așa îngrijorat că nu a nimerit răspunsul corect în materie de bluze. Ehe, cred că ar fi vis. De obicei nu cred că mulți ar avea răbdare…

  2. Daca alea sase bluze arata ca in poza, te inteleg perfect, nu-mi place absolut niciuna. iar daca musai ar trebui sa aleg, sa zic pe aceea bleu, desi… mai bine in body, blugi si sacou decat cu asa ceva.

  3. Eu nu prea sunt asa de selectiva- am pus mana pe ceva, gata aia e!
    Norocul meu ca fac des curatenie prin garderoba si arunc ce este invechit sau ce nu-mi place! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.