O misiune cu Farmec, 6 arme si 12 minute

Ieri am trecut pe la vecina mea, tanti Angela. De zece ani este singură, copii, nepoții i-au plecat în Anglia, dar noi, vecinii, încercam să compensăm printr-un acompaniament afectiv. Își poate satisface majoritatea nevoilor de bază în casă, dar mai are nevoie de ajutor la cumpărături, la curățenie, pentru a  rămâne în siguranță și confort. Am ajuns special în timpul serialului, gândindu-mă să-i fac puțină curățenie de Crăciun în bucătărie, sub pretextul unei cafele. Binențeles că nu i-am spus intenția, altfel nu m-ar fi lăsat.

Nu știu de ce unora li se pare curățenia un efort intens, mare consumator de timp, eu aloc cam 10 minute pe zi fiecărei încăperi și totul strălucește. Asta nu înseamnă că-i activitatea mea preferată sau că sunt maniacă, dar dacă știi s-o faci bine, poate fi floare la ureche! O să zici că asta este o artă și că puțini se pot numi artiști. Eu cred că oricine poate excela la acest capitol,  îi trebuie doar produse excelente și o bună organizare.

O misiune cu Farmec, 6 arme si 12 minute

Nu nu venisem singură la tanti Angela, ci însoțită de experții în curatenie,  Nufăr și Triumf. Curăță repedefac curățenia mai ușoară, iar eu economisesc bani deoarece au un raport calitate preț corect. Strategia  mea infailibilă? Curăț de sus în jos și de la un capăt la altul, în sensul acelor de ceasornic, ca astfel să salvez de la murdărire lucrurile deja curățite.

Agenta cu Farmec

Triumf Degresant Forte Universal 500 ml
Triumf Degresant Forte Universal 500 ml
Nufăr Dezinfectant Universal fără clor
Nufăr Dezinfectant Universal fără clor
Nufăr Inox 500 ml
Nufăr Inox 500 ml
Triumf Bucătărie 500 ml
Triumf Bucătărie 500 ml

Să înceapă curățenia! Închizând ușa bucătăriei  m-am transformat ca prin farmec într-o agentă secretă. Marele inamic părea a fi timpul, așa că am dat drumul la cronometru. Oare voi reuși să fac toată curățenia în 15 minute, până se termină serialul? Sigur că da. Am scanat locurile unde se ascundeau concentratorii de grăsime. Deși erau obișnuiți să se sustragă controalelor de identitate pentru a intra în spațiul bucătăriei, ori  luând identități false ori încălcând barierele de securitate ale frontierelor impuse de tanti Angela,  cu mine nu le-a mers. Am descoperit ușor locațiile unde își ascundeau acțiunile sub acoperire: aragaz, blat, chiuvetă, fereastră, frigider și podea.

Echipamentul fermecat

O misiune cu Farmec, 6 arme si 12 minute

Fiind spionul de top al agenției Farmec beneficiam de tot avansul tehnologic: mănuși, lavete, mop, plus  șase arme performanțe pentru fiecare dintre cele șase locații. Denumirile de cod pentru armele din dotare: Nufar Verde GeamuriNufăr Pardoseli, Nufăr Dezinfectant Universal fără clor și Triumf, soluția de curățat cuptoareTrimf Frigidere, Triumf Veselă citrice.

Să înceapă misiunea!

Sunt obișnuită să am astfel de misiuni, mai ales în preajma Paștelui și Crăciunului.  Nu mă sperie nimic,  nu mă las copleșită sau dezorientată de niște resturi alimentare chiar în putrefacție sau de rânjetul unor depozite concentrate de grăsime. Am dat drumul la playlistul de pe telefon și în ritmul muzicii am început să pun  fiecare lucru  la locul lui, astfel încât să nu mă împiedice. Apoi am împrăștiat o ceață de Triumf, soluția de curățat cuptoare pe aragaz și am debarasat vasele de pe blat punându-le în chiuveta, la înmuiat, cu Triumf Veselă citrice. Nici blatul nu l-am cruțat, l-am șters cu o lavetă pe care am aplicat nediluat Nufăr Dezinfectant Universal fără clor, iar în cuptorul cu microunde am pus să danseze o farfurie cu oțet. Am deschis ușa frigiderului, am scos mâncarea și l-am stropit cu o altă armă- Trimf Frigidere. Trecuse doar un minut și deja împrăștiasem soluțiile care acum acționau asupra suprafețelor.

O misiune cu Farmec, 6 arme si 12 minute

Era timpul să atac cuptorul cu microunde. De atâta învârtit și amețiți de mirosul de oțet, jumătate din contravenienți erau căzuți pe platan, iar cealaltă jumătate s-au predat lavetei mele.

Pasul următor avea ca ținta fereastra. Răufăcătorii de aici erau inofensivi, nu tu acoperire diplomatică, nu tu identitate falsă,  erau toți în concediu și se bronzau la soare. Au fost o captură ușoară, mai ales că i-am luat în vizor cu  Nufăr Verde Geamuri. Într-un minut am anihilat tot. M-am întors la chiuvetă, am spălat vasele, le-am șters și pus la loc. N-o să-ți vină să crezi, dar în chiuvetă se găsesc mai multe bacterii decât pe scaunul de toaletă.  Asta dacă nu ai de partea ta Nufăr Dezinfectant Universal fără clor. Chiuveta fiind din oțel inoxidabil am făcut-o să strălucească doar punând câteva picături de ulei mineral pe o lavetă și ștergând-o ușor. Acest lucru previne acumularea de apă, care încurajează mucegaiul și păstrează chiuveta curată mai mult timp. Patru minute.

Triumf Veselă lavandă 500 ml
Triumf Veselă lavandă 500 ml
Nufăr Universal
Nufăr Universal
Nufăr Verde Veselă
Nufăr Verde Veselă
Triumf Cuptoare 350 ml
Triumf Cuptoare 350 ml

Următoarea țintă era frigiderul. În acest ținut rece reușesc să supraviețuiască numai agenți patogeni rezistenți, transmiși alimentelor din cauza lipsei de igienă sau a unei manipulări necorespunzătoare. Eu le-am încheiat contaminarea încrucișată doar ștergându-i cu o lavetă uscată. Soluția Trimf Frigidere nu necesită clătire și absoarbe toate mirosurile. Cinci minute.

O misiune cu Farmec, 6 arme si 12 minute

Ultimul am lăsat aragazul. Este cel mai murdar din bucătărie. Sub arzătoare, locuiesc personaje dubioase care de obicei sunt greu de urmărit, apar cu diverse biografii, se metamofozează, iar activitatea lor la temperaturi înalte îi face greu de eliminat, dar odată intrați în vizorul lui Triumf, soluția de curățat cuptoare s-au dizolvat cât ai clipi, iar eu nu am fost nevoită să-mi folosesc mușchii frecând. Înainte curățarea interiorului cuptorului era un chin, împrăștiam bicarbonat de sodiu și apoi stropeam cu oțet fiecare parte murdară. Se curăța greu,  îmi lua mult timp, trebuind  să frec metodic și cu putere, dar acum totul a fost o joacă de agent cu Farmec la posesor. Nouă minute.

Înainte să trec la curățenia podelei cu  Nufar – pardoseli, produs special creat pentru a curăța ușor și eficient, am făcut cafeaua și am dus-o în sufragerie. În treacăt am aruncat un ochi pe ceas, trecuseră fix 10 minute. Găsind un pretext m-am întors și am spălat podeaua. Misiune încheiată. Douăsprezece minute.

Triumf Plite Vitroceramice 500 ml
Triumf Plite Vitroceramice 500 ml
Triumf Frigidere 500 ml
Triumf Frigidere 500 ml
Nufăr Pardoseli 750 ml
Nufăr Pardoseli 750 ml
Nufăr Lemn-Parchet fără ceară 750 ml
Nufăr Lemn-Parchet fără ceară 750 ml

Orice poate fi agent cu Farmec

Ceștile am lăsat-o pe tanti Angela să le ducă în bucătărie. Când a deschis ușa, de emoție, era să-i scape tava. Nu și-a recunoscut bucătăria. Mi-a spus că nici nouă nu a arătat atât de frumoasă și m-a pupat cu ochii în lacrimi. Când a văzut și armele fermecate aliniate frumos, mi-a zâmbit cu subînțeles. Oricine poate fi agent cu Farmec, chiar și tanti Angela.

SuperBlog 2017

21 de comentarii la „O misiune cu Farmec, 6 arme si 12 minute

  1. Triumf si Nufar, ambele marci le-am regasit de nenumarate ori in bucataria mamei. Intotdeauna le-am vazut ca niste produse ieftine si bune, iar acum le folosesc si eu acasa.

  2. Niste produse care merita toata atentia si spre rusinea mea, nu stiam ca le poti gasi la Farmec. Avem nevoie de ele mai ales acum in acest interval de timp cand casuta noastra trebuie sa scipeasca.

  3. Eu sunt una dintre agentele secrete😁 Sunt in misiune zi de zi si din cand in cand termin cate o misiune cu brio, pana apar littleinamicii si ma inving

  4. Acum ca se apropie curatenia generala de sarbatori mi-am facut stoc in baie de produse Nufar si Triumf si imi place ca au scos produse noi care ma ajuta sa termin curatenia cat ai zice Triumf. 🙂

  5. Eu pana acum am folosit doar acel produs de curatat aragazul de la Triumf si sprayul de pete de la Nufarul. Ma voi uita si catre alte produse de curatenie pentru ca sunt convinsa ca toate sunt eficiente

  6. Nu vi și la mine cu făcutul curățeniei? Sunt aproape, o aruncătură de băț și ești aici. Nu? Ok, bănuiam eu că nu am farmec precum tanti Angela, dar măcar am încercat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.