Se apropie primavara si inca mai avem prin camara muraturi de care ne-am cam saturat, de abia asteptam sa iasa vegetalele pentru a ne detoxifia organismul. Si cu muraturile ramase ce-o sa facem? Le aruncam? Le pastram inca un an?
Desi cele mai multe muraturi daca sunt tinute intr-un loc racoros se mentin inca un an, mie mi se pare ca au alt gust si nu-mi mai plac, asa ca incerc ca debutul primaverii sa ma prinda fara nicio muratura in camara. Astfel pot sa incep un regim bazat pe extracte vegetale si sa anulez efectul toxinelor acumulate peste iarna in organism.
O idee ar fi prepararea unei mancari din muraturi si astazi, la „Miercurea fara carne” tocmai aceasta reteta v-o propun.
Ingrediente mancare de muraturi:
– 400 gr muraturi;
– o ceapa;
– doua rosii;
– patru cartofi;
– sare, piper dupa gust.

Mod de preparare mancare de muraturi:
Pofta buna!
Partajează asta:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide în fereastră nouă)
- Clic pentru a trimite prin email unui prieten(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic aici pentru a partaja pe Skype(Se deschide în fereastră nouă)
- Clic pentru imprimare(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Reddit(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide în fereastră nouă)
17 comentarii la „Mancare de muraturi”
o retete super pentru o zi de miercuri 🙂
Nu am incercat pana acum o mancare facuta cu muraturi, desi am auzit ca multe persoane gatesc asa ceva. Trebuie sa fie interesanta mancarea. Poate voi face si eu daca imi raman muraturi neconsumate, macar sa vad ce gust are :))
N-am mai mancat de foarte mult timp.
Hmm, nu cred că am mai mâncat vreodată aşa ceva, însă arată apetisant. Cred că îmi voi procura în curând toate cele necesare pentru această reţetă şi mă voi pune şi eu să fac împreună cu iubita un astfel de preparat 😀
http://www.alexandrupanait.com
Interesanta reteta. Sa stii ca o sa o incerc si eu cand o sa ma saturi de muraturi asa cum sunt ele, negatite. :p
drept sa-ti zic… habar nu aveam :)…interesant!
Sa stii ca nu este pentru prima data cand aud de o astfel de mancarica, dar de mancat, nu am mancat niciodata si chiar sunt curioasa sa aflu cum este. Poate in weekend ma pun pe bucatarit si eu!
Da, da, da! Imi place… si eu o fac si mai fac si din castraveti murati. Ce pofta mi-ai facut! Maine o trec in meniu.
Hmm nu stiu daca m-as incumeta sa o fac.Mai bine gust intai si apoi vad daca fac si eu sau nu 🙂
Ce rețetă interesantă și ușor de făcut, mi s-a făcut și poftă și foame instant, cu toate că nu e mult de când am mâncat.
In ultimii ani, iau tot mai putine muraturi de la ai mei. Motivul e ca nu reusesc sa le consum. Chiar nu stiam ca le as putea gati in vreun fel.
Nici mie nu-mi place sa mai mananc muraturile dupa un an, nu-s la fel de bune. Nu am incercat niciodata sa fac o mancarica de muraturi dar uite ca am sa ma inspir dupa reteta ta.
Stiu ca sunt zone din tara unde se face aceasta mancare, dar la noi in Ardeal nu.
Mie îmi plac mult murăturile, dar nu m-am gândit să fac mâncare din ele 😀
N-am facut niciodata mancare de muraturi.Eu le consum doar alaturi de carne sau de mancarica 🙂
Este prima data cand aud de mancare de muraturi, dar sa stii ca ma tenteaza foarte mult sa incerc reteta ta.
Cred ca se poate face o ciorba anti mahmureala cu ele. Nu mi-am inchipuit niciodata ca se poate face o mancare cu ele