CulinarMiercurea fara carne

Mancare de muraturi

Mancare de muraturi

   Se apropie primavara si inca mai avem prin camara muraturi de care ne-am cam saturat, de abia asteptam sa iasa vegetalele pentru a ne detoxifia organismul. Si cu muraturile ramase ce-o sa facem? Le aruncam? Le pastram inca un an?
Desi cele mai multe muraturi daca sunt tinute intr-un loc racoros se mentin inca un an, mie mi se pare ca au alt gust si nu-mi mai plac, asa ca incerc ca debutul primaverii sa ma prinda fara nicio muratura in camara. Astfel pot sa incep un regim bazat pe extracte vegetale si sa anulez efectul toxinelor acumulate peste iarna in organism.
O idee ar fi prepararea unei mancari din muraturi si astazi, la „Miercurea fara carne” tocmai aceasta reteta v-o propun.Mancare de muraturi

 

Ingrediente mancare de muraturi:

– 400 gr muraturi;
– o ceapa;
– doua rosii;
– patru cartofi;
– sare, piper dupa gust.

salata de muraturi
salata de muraturi

Mod de preparare mancare de muraturi:

   Se pun muraturile in apa pentru a se desara sau in cazul meu a se dezacri. Eu am folosit o salata de muraturi care contine gogosari, gogonele, ceapa, usturoi, morcovi.
   Am curatat cartofii si i-am pus la fiert, cu putina sare. Cat timp au fiert cartofii am taiat ceapa in bucati mici si am calit-o in putin ulei si am adaugat muraturile bine scurse. Au urmat rosiile taiate in cubulete si doua cani de apa. Nu am pus sare deloc fiindca muraturile inca contin destula. Atunci cand au fiert rosiile am adaugat trei cartofi taiati bucatele si pe cel de-al patrulea l-am facut piure pentru a ingrosa cu el sosul. Daca doriti un sos mai gros puteti pasa doi, trei cartofi sau puteti adauga putina faina.

Mancare de muraturi

 

O mana de ajutor

 Delicii in otet, ulei si alcool - Eva Aufreiter, Bernadette Baumgartner, Birgit Hauer
Delicii in otet, ulei si alcool – Eva Aufreiter, Bernadette Baumgartner, Birgit Hauer

17 comentarii la „Mancare de muraturi

  1. Nu am incercat pana acum o mancare facuta cu muraturi, desi am auzit ca multe persoane gatesc asa ceva. Trebuie sa fie interesanta mancarea. Poate voi face si eu daca imi raman muraturi neconsumate, macar sa vad ce gust are :))

  2. Nici mie nu-mi place sa mai mananc muraturile dupa un an, nu-s la fel de bune. Nu am incercat niciodata sa fac o mancarica de muraturi dar uite ca am sa ma inspir dupa reteta ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *