Miercuri fiind declarata la noi in casa ziua fara carne, m-am gandit ca pot face niste cannelloni umplute cu spanac. Incerc sa demonstrez ca alimentatia vegetariana nu trebuie sa fie despre sacrificiu sau substituiri, ci doar o abordare pentru o viata cu bucurie in fiecare zi.
Ingrediente:
– o cutie cannelloni (eu am folosit 14 rulouri);
– doua buchete de spanac (cam 400 gr);
– o ceapa;
– 2 catei de usturoi;
– 200 gr branza de burduf;
– 2 oua;
– putin bulion;
– sos Mornay;
Pentru sos:
– unt 2 1/2 linguri;
– 3 linguri faina;
– 2 cani lapte caldut;
– 100 gr branza ;
– sare;
– piper.
Este un fel de mancare usor de preparat si pe care copii o vor indragi-o, putand chiar ajuta la prepararea acesteia. Astfel pot fi atrasi sa manance spanac, legumele nefiind prea agreate de ei.
Am incalzit cuptorul, am spalat si tocat spanacul, ceapa. Intr-o tigaie am calit putin ceapa cu un strop de ulei, am pus spanacul tocat si am luat tigaia de pe foc punandu-i capacul. Dupa 5 minute spanacul era calit la aburi, asa ca am scurs umezeala rezultata si am adaugat usturoiul tocat, branza maruntita, amestecand usor. Dupa ce s-a racit amestecul, am inceput sa umplu fiecare rulou asezandu-le apoi in tava termorezistenta, stropita in prealabil cu putin ulei. Aceasta operatie poate fi facuta cu mare placere de catre copii si intre timp tu poti pregati sosul.
Teoretic reteta se face cu sos Bechamel, dar eu in locul acestuia la orice reteta pun sos Mornay, deoarece imi place mai mult.
Reteta sosului este aici.
Peste cannelloni am turnat sosul, astfel incat sa acopere mare parte din ele. Pe deasupra am mai pus putin bulion, doua oua batute si am stropit cu putin ulei. Vasul l-am lasat in cuptor cam 40 de minute, timp in care partea de sus a capatat o culoare aurie. Daca crusta e putin maronie acopera vasul cu folie de aluminiu si scoate-l repede din cuptor.
In stadiul de crusta aurie se scoate tava din cuptor si se lasa cam 10-15 minute sa se raceasca inainte de a se servi. Se garniseste cu putin busuioc.
Pofta buna!
23 de comentarii la „Cannelloni cu spanac”
Imi lasa gura apa !
cat de bine arata ,o sa fac si eu reteta ta !
Alta reteta care ma tenteaza! O sa ma ingras tot facand bunatatile astea.
Acum vara!?
Dar arata minunat! Si gustul cu siguranta este pe masura!
Felicitari!!! Am sa incerc si eu reteta!
Ce bine arata. Nu stiu cannelloni unde se gaseste. O sa ma uit prin mall-uri.
valeleu…. as manca si eu acum vreo 2 portii 🙂
Pana acujm n-am facut niciodata caneloni si chiar as fi tentata sa vad cat de gustos este. Cred ca este delicios si nici nu pare greu de facut
N0am mai mancat caneloni demult.cu spanac n-am mancat si nu stiu daca as manca nu prea ma atarge leguma asta
Arata foarte bine! Eu de obicei ii umpleam cu branza 🙂
arata intr-un mare fel! bravos!!!
Off, ce poftă mi-ai făcut! Cu ce vin merge? 🙂
Wwooww ce reteta faina, multumim.
Mie imi plac cu carne, dar cred ca nici astea nu-s rele.
Nu am facut niciodata canneloni, insa arata tare bine reteta ta, nu prea sunt fana a spanacului, dar daca as inlocui umputura, ar iesi pe placul meu,
Spanacul il mananc in salata dar cum arata reteta ta!! Imi pa in gura.
Uaaiii, ce bine arata! Numai ca mie nu imi place spanacul deloc… 🙁
Ce tare, chiar saptamana asta am facut, dar nu cu spanac.
Cât de bine arată, sigur e super gustos!
De unde putem cumpara cannelloni? eu nu am mai auzit .
Arata super!O sa incerc si eu, dar voi inlocui spanacul cu altceva. Ma gandesc cu ce. 😛
N-am facut niciodata cannelloni si nici nu-mi aduc aminte sa fi mancat
nu ma omor dupa spanac… am facut canelloni, dar cu carne
Waw! Ce bine arata!