Debut de sezon estival la Hotel Opal, Cap Aurora

Debut de sezon estival la Hotel Opal, Cap Aurora

De câtiva ani dau startul noului sezon estival la Hotel Opal. Asta se datorează faptului că la începutul lui iunie are loc Gala Spring SuperBlog, un eveniment pe care nu l-aș pierde, chiar dacă nu am mai concurat în ultimii ani.  De trei ani  decernarea premiilor se ține la Hotel Opal din stațiunea Cap Aurora. Pentru mine această mică stațiune  este o locație specială pentru că am văzut-o crescând. Cred că a fost cea mai nouă stațiune de pe litoralul românesc, fiind finalizată in 197, când eu aveam deja 5 ani. Am vizitat-o aproape an de an, dar amintiri despre ea am doar din preajma vârstei de 10 ani. Cele zece hoteluri grupate in trei cladiri piramidale au fost proiectate de arhitectul Dinu Gheorghiu. Din larg (sau cu ajutorl unei drone) se văd cel mai bine cât sunt de unitare și maiestoase. Au un aer piramidal, cu fatade ritmice din panouri prefabricate (așa s-au și ridicat foarte repede)  sunt albe și impunătoare. Inițial, hotelurile purtau toate nume de pietre (semi)prețioase pentru a afirma luxul intern – Onix, Diamant, Opal, Topaz, Cristal, Rubin, Coral, Agat, Safir, Granat.  Astăzi câteva și-au schimbat numele, așa că găsești acum în plină renovare Hotel California, un fost cămin militar de garnizoană( parca Rubin) în plină transformare pentru care s-a ras toată vegetația ce dădea aspectul exotic, hotelul Mera. 

Toate cele zece hoteluri împreună cu cele 8 restaurante atașate au fost construite în doar 9 luni și jumătate, un timp record față de cel de astăzi. Astăzi aspectul unitar a fost pierdut deoarece privatizarea  a permis achiziționarea lor separată.  Stațiunea în ansamblul ei era diferită datorită arhitecturii moderne, poziționării paralele cu marea pe un frontispiciu stâncos, multă vegetație, plaja atipică oarecum sălbatică, patru golfuri micuțe cu aspect dantelat  și condițiilor diferite oferite, fapt care a făcut-o să fie frecventată de turiștii străini. Părinții mei, de exemplu, niciodată nu au reușit să achiziționeze vreun sejur aici, nu aveau acces. Stațiunea era căutată și pentru apele ei mezotermale, apa sulfuroasă era folosită pentru tratarea bolilor endocrine, ale sistemului nervos, a bolilor reumatismale cronice, afecțiunilor ginecologice, metabolice sau obezității. Azi…

Cum arată toate acestea azi? 

Pe 1 iunie erau deschise doar Hotel Opal și Mera, plaja neamenajată,  țărmul marcat de eroziune, faleza în curs de amenajare și mare parte din fosta vegetație abundentă culcată la pământ, lucru care m-a enervat nespus. Înțeleg că te mâncau șerpii dacă aveai curajul să intri în ea, dar puteau fi curățate și tăiate plantele crescute alandala și păstrați pinii și sălcioarele ( măslinul rusesc ce face parte din din familia oleandrilor). Sălcioara este o specie invazivă și într-adevăr umpluse terasele, dar parfumul micilor flori tubulare este special. La fel, peste drum de hoteluri era mare agitație, se construiesc diverse clădiri care bănuiesc că o să schimbe în mod negativ peisajul. Pare că în curând Cap Aurora va arăta ca Venus, adică plin de tot felul de tarabe, vile făcute după ureche, iar Pădurea Comorova va avea mult de suferit. Aspectul acesta nostalgic, încremenit în trecut, e ceea ce mă atrage la această stațiune. De fapt nici nu știu dacă își mai păstrează numele deoarece la intrarea în ea plăcuța indicatoare de pe marginea șoselei  marchează ieșirea din Jupiter și intrarea în Mangalia????. De apă termală nici gând, a fost o dată și de asta știu doar cei care au vizitat-o acum mulți ani. Dar gata, am vorbit prea mult de aspectele negative, sunt și exemple pozitive, ca cele două hoteluri deschise- Mera și Hotel Opal. Despre Mera nu pot spune nimic, doar l-am admirat de la depărtare, dar pot spune multe despre Hotel Opal, după cum v-am zis am stat aici în ultimii trei ani, așa că i-am văzut evoluția. 

Vezi si :  Ganduri pe malul marii de la Gala Spring SuperBlog 2021

Cum se prezintă acest debut estival la Hotel Opal? 

 Se vede că cei care îl manageriază sunt preocupați de aspectul său și de confortul oaspeților. M-a surprins în mod pozitiv să văd ca pe 1 iunie hotelul era aproape plin, în timp ce alte hoteluri din restul stațiunilor duceau lipsa turiștilor. E ușor să-ți dai seama de numărul turiștilor dintr-un hotel, te uiți în parcare. Parcarea de la Opal era plină, chiar și cea de pe partea cu marea. Am fost curioasă și am întrebat pe unul din ospătari câte camere are hotelul. Teoretic e ușor de numărat, dar practic nu-ți dai seama unde începe Opal și se termină California sau Cristal, pentru că hotelurile sunt unite. Răspunsul lui a fost 2700. Fiind etnic turc am presupus că a vrut să spună 270, dar căutând apoi pe net am găsit că de fapt toată stațiunea avea 2700 de camere, fiind cea mai mică de pe litoral. Știa el ceva.

Vezi si:   Cum te poate ajuta un sejur la Hotel Opal să depășești crizele și provocările vieții

Dacă anul trecut am stat într-o camera dublă superioară cu vedere la mare, anul acesta am avut o cameră standard dar tot cu vedere la mare.  Primul aspect pe care-l caut la un hotel pe litoral este să aibă vedere către mare, iar acest hotel este printre puținele de pe litoralul românesc care se poate lăuda cu așa ceva și încă la un preț modic. Anul trecut hotelul a suferit o renovare completă, a fost zugravit, schimbat tot mobilierul, obiectele sanitare, de iluminat, ușile. mochetele. În iunie erau renovate toate camerele superioare, cele standard urmând. Am avut privilejul de a fi primul oaspete al unei astfel de camere. Mirosea totul a nou și a fost o plăcere să fiu oaspete. Între timp au fost renovate toate camerele și au trecut mii de oaspeți prin ele, unii mai atenți cu obiectele, alții nu. Dacă aș fi în locul unui hotelier, cred că la sfârșitul sezonului m-aș lua cu mâinile de cap. Unele stricăciuni se pot repara, dar altele nu, trebuie inlocuite obiectele. Un stat nou de vopsea nu funcționează mereu și nici mocheta din camerele standard nu prea ajută. În locul gazdelor mele eu aș pune  gresie sau parchet cum au făcut în camerele superioare. Mocheta arată bine, dar e greu de întreținut astfel încât să nu prindă miros de mucegai. Câți turiști or fi fost atenți să nu o ude excesiv? 

Și anul acesta am fost primul oaspete al sezonului în cameră. Era curată, doar avea un miros ușor de cameră închisă. Mocheta nu mirosea, dar în camera prietenei mele nu era la fel. WiFi-ul mergea  bine chiar dacă hotelul era plin, dar ce mi-a plăcut cel mai mult era noua piscină. Amplasată pe partea cu șoseaua, cred că a fost atracția tuturor oaspeților hotelului, fiind plină. Mai există una pe partea cu marea, nedeschisă, neamenajată, nemodernizată, dar bănuiesc că aparține hotelului alăturat pentru că nu ar avea sens ca un hotel să aibă două piscine. Tot sejurul l-am petrecut pe sezlong, sub umbrelă, la piscină. Cu soarele măngâindu-te ușor și cu o băutură răcoritoare, viața e mult mai frumoasă. Serile ne-am plimbat până în Neptun, dar masa am luat-o tot la Opal, pe terasa cu vedere la mare. E retrasă, nu-i foarte frecventată ( mai ales la început de sezon) și mi-e tare dragă fiindcă am multe amintiri plăcute de aici. De fapt, tot hotelul mi-e drag, cu plusurile și minusurile lui și mă simt mereu bine când îl vizitez. 

Vestea cea bună este că sigur vom repeta experiența Galei Spring SuperBlog și la anul. Deja număr zilele până la următoarea ediție pentru că anul acesta nu m-am întâlnit cu foarte mulți superbloggeri, împărțindu-ne sejurul pe parcursul primei jumătăți a lunii. Fie că petrec câteva zile alături de familie sau de prietenii din blogosferă,  acest hotel îmi oferă liniște, relaxare plus șansa de a asculta pescărusii, adierea vântului și vedea freamătul mării, răsăritul de soare!

Dacă te tentează un sejur în această locație, încearcă să rezervi prin site-ul lor hotelopal.ro sau litoralulromanesc.ro. Eu am găsit la ei cele mai mici prețuri. Booking are un adaos mult mai mare. Hotelul are inclus și micul dejun în stil suedez și asta e o veste bună,  ai de ales din belșugul multor sortimente.

7 comentarii la „Debut de sezon estival la Hotel Opal, Cap Aurora

  1. Trebuia să ajung și eu, dar din păcate, împrejurările și concursul de întâmplări nu mi-au permis. Cum-necum, la galele de la mare nu am reușit să ajung până acum. Dar, cine știe ce ne va mai oferi viitorul.
    Din ce povestești și ce văd, clar e de petrecut măcar câteva zile la Hotel Opal.
    Mulțumesc pentru că ai împărtășit experiența și informațiile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.