Hornbach, un magazin de materiale de construcții pentru a-ți experimenta libertatea creativă

Hornbach, un magazin de materiale de constructii pentru a-ti experimenta libertatea creativa

Știi sloganul Hornbach -Când proiectul te cheamă, nimic nu te oprește? Exact așa mi s-a întâmplat și mie. La începutul pandemiei, după un an și ceva de așteptări, dezvoltatorul la care contractasem o garsoniera, în sfârșit, mi-a predat-o. Bucurie mare urmata de mai multe întrebări legate de modul cum voi experimenta aceasta noua dimensiune a libertății creative în condiții de distanțare sociala, astfel încât realizez în siguranță un mediu plăcut din punct de vedere estetic. Știam deja ce stil de amenajare aleg, doar avusesem timp berechet aflu tendințele în materie de design interior, caut inspirație, mai rămânea doar aleg un magazin de materiale de construcții care mi livreze în siguranță cele necesare. Nu puteam mi iau pauza, trebuia mi trăiesc proiectul. Unde am mai auzit eu asta? La Hornbach.

Cum am ales cele mai bune materiale potrivite proiectului meu în condițiile în care nu știam ce materiale îmi trebuiesc, unde să le caut, nu cunoșteam diferențele de calitate, nu știam nici dacă ceea ce atrăgea vizual avea un bun raport calitate-preț?  Cu ajutorul ghidului de cumpărături Hornbach, chiar într-un an ciudat 2020, eu am reușit pun în practica designul interior dorit. Da, am trăit experiență Hornbach, la ei am găsit diverse îndrumări pentru diferite categorii de produse, de la parchet, gresie, lavabila până la mobilier. Ce mai zic, documentasem în materie de design interior, dar nu știam mare brânză despre iluminat, vopsit, pus gresie sau faianță, tâmplărie… și mai trebuiau gestionate și achizițiile, livrările, instalațiile, montatul, etc. Până apelez la ei spațiul meu îmi părea atât de gol încât nu știam de unde încep și îmi era greu vizualizez pașii ce îi aveam de făcut. Știam doar vreau o casa decorată cu  bun gust, dar nu aveam o idee foarte clară,   blocam când vedeam atât de multe posibilități sau nu puteam vizualiza  amestecul de materiale, texturi și culori.

Designului interior este o arta, dar și o știință de a îmbunătăți interiorul unui spatiu. El înțelege ce își doresc rezidenții și creează spatii funcționale, plăcute și personalizate, promovând cea mai bună utilizare a mediului. Cert este el depășește simpla decorare, fiecare element devine important fie este o culoare, o textura, un material, un accesoriu, o mobila, iar o alegere nepotrivita poate duce la eșec, chiar atunci când vine vorba de planificarea decorului unui spatiu mic. Așteptările de la garsoniera mea au fost să ajute să duc o viață mai calmă, cu mai puțin stres, aibă un tip de decor care pledeze, mai presus de toate, pentru naturalețe, spațialitate și lumină,  creând un mediu relaxant. Confortabil și primitor, fară a fi aglomerat și întunecat, simplu și cu o sofisticare subtila, cu linii curate astfel încât interiorul ei reflecte mai mult spațiul decât obiectele. M-am concentrat pe culoare, spațiu, lumina și formă și  cu ajutorul Hornbach- magazin de materiale de construcții pentru a-ți experimenta libertatea creativă- mi-a ieșit o amenajare interioara eleganta și proaspătă

Din paleta larga de culori le-am ales pe cele care invita la relaxare, culori moi, în tonuri de pământ, culori neutre și mult alb. Pentru a crea spațialitate am deschis intervalele cât de mult am putut, în ideea de a face interiorul acelei garsoniere să se simtă mai mare. Urmărind acest scop, în ciuda faptului că este mica și are doar câțiva metri pătrați, am aplicat câteva trucuri simple care mi-au făcut garsoniera să crească, cel puțîn vizual. Ferestrele largi care lasă pătrundă lumina naturala au fost mai mult decât binevenite în decor, dar a contat mult și alegerea sistemului de iluminare. În principal, spațiul meu este alcătuit dintr-o cameră multifuncțională, el fiind organizat pentru odihnă, dar devine și un loc grozav pentru a citi o carte, a bea o cafea cu prietenii și chiar pentru a lucra. Trebuiau doar distribuite spațiile și organizate corect, astfel încât totul să fie posibil într-o singura camera. Fără îndoială, a profita de spațiu este o artă pe care o poți stăpâni. Eu am combinat diferite tipuri de iluminat pentru a delimita zonele adaptandu-le la nevoile mele.  O lampă de lectură cu lumină galbenă, intima și relaxantă pentru lectură, o plafonieră albă pentru o atmosfera calda generală, un lampadar pentru zona de lucru, niște spoturi direcționale pentru dressing și lumina naturala pentru un mic dejun leneș, de duminică, la fereastră.

Pentru a găsi pacea de care aveam nevoie am ales conectez cât mai mult cu natura, așa atât materialele cât și culorile, decorațiunile, toate sunt legate de natura. Am fugit de tot ce este artificial sau industrial și am intrat într-o lume a pietrei naturale și a lemnului.Desi credeam marmura îmi fi cel mai bun aliat, mai ales în amenajarea băii, pentru un decorul dorit mozaicul de piatra naturala s-a dovedit perfect pentru un spatiu mic. De asemenea, am lașat deoparte fibrele sintetice și am optat pentru țesături naturale, cele mai multe alcătuite din bumbac și în. Fibrele organice mi se par cea mai bună alegere mai ales pentru piesele mele de mobilier care ar trebui să facă o declarație îndrăzneață, dar în același timp să fie simple cu forme netede, curate.  Dincolo de toate acestea, micile detalii și  accesoriile transforma o camera comuna într-un loc plin de personalitate și gust estetic.  În general, am căutat curățenia vizuala și zic eu mi-a și ieșit

Am vorbit despre un magazin de materiale de construcții – Hornbach, culori, materiale și chei pentru decorarea unui interior, dar dacă există ceva ce nu poate lipsi în casele noastre, este un spațiu de conectare cu noi însine. Nu pierde contactul intim cu propria esență. Trăirea îndreptată spre exterior, copierea a ceea ce da bine, dar care nu te caracterizează, te poate face să pierzi o parte importantă a experienței tale- cea care are loc în interior.

Multe locuințe actuale suferă de lipsa spațiului personalizat, dar din fericire putem găsim soluții și idei inteligente pentru a-i face față eficient. Vrei ți pui amprenta personala în casa? Vrei nu pierzi contactul cu esență ta?  Vrei experimentezi o noua dimensiune a libertății  tale creative? Vrei să știi cum să profiți la maximum de o cameră multifuncțională? Vrei un interior contemporan confortabil și primitor? Apelează la Hornbach!

4 comentarii la „Hornbach, un magazin de materiale de construcții pentru a-ți experimenta libertatea creativă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.