Cei mai multi dintre noi asociaza vara cu vacanta, marea, plaja, soarele, dar cati dintre noi ne asiguram ca suntem bine protejati de soare? Stii ecuatia pielii protejate? Cand trebuie sa purtam protectia solara? Cat timp ar trebui folosita ea? Ce este SPF? Care produse sunt printre cele mai bune?
Protectia solara este importanta in tot timpul anului, dar radiatiile ultraviolete cele mai puternice sunt vara. Acum parca toate suprafetele s-au inteles sa le reflecte: cimentul, apa, nisipul. Indiferent daca e sau nu bronzarea scopul tau, mereu trebuie sa gasesti echilibrul intre a te proteja de soare si a iti obtine cantitatea de vitamina D din lumina solara. Ce-i de facut? Rezolvarea ecuatiei pielii protejate de soare. Folosirea unor produse cu factor de protectie care sa-ti permita sa poti sta la soare fara arsuri. Eu in aceasta vara folosesc uleiul bronzant Photoderm Bronz SPF 30, iar pentru fata sprayul Photoderm Kid SPF 50, ambele de la Bioderma.
Cuprins
Ce este SPF?
Factorul de protectie solara sau SPF este o masura a cantitatii de protectie a radiatiei ultraviolete (UVB). Se gasesc evaluate pe diferite produse cosmetice intr-o plaja ce incepe de la 2 pana la 50, ultima oferind gradul maxim de protectie. Cu cat este mai mare SPF-ul, cu atat iti ofera mai mai multa protectie impotriva razelor UV-B. Cam cat poti sta la soare fara sa te arzi? Eu cam 20 de minute deoarece am tenul destul de inchis la culoare, iar un copil cam 10 minute.
Care-i ecuatia pielii protejate de soare?
Ecuatia pielii protejate de soare este urmatoarea – SPF (cifra ) x numarul de minute in care se poate obtine arsura solara= minutele pe care le poti petrece in soare fara arsura.
- ecuatia pielii mele SPF 30 x 20 min= 600 min (10 ore)
- ecuatia pielii copilului SPF 50 x 10 min = 500 min (8, 33 ore)
Utilizand cantitatea potrivita de crema cu SPF-ul dedicat pielii tale ar trebui sa fii protejat un timp indelungat, dar asta doar intr-un mediu ideal. Tu intri in apa, transpiri, te stergi de nisip, hainele iti absorb crema, asa ca daca petreci ziua in soare, ar trebui sa reaplici lotiunea protectoare din cand in cand, in functie de ce activitati prestezi. Mare atentie la apa, ea reflecta razele ultraviolete si astfel creste expunerea. In plus, raceala ei te poate pacali si nu simti cand te arzi.
Uleiul Photoderm Bronz SPF 30
Mie-mi place sa stau la mare pe saltea, iar ea sa danseze pe valuri. Cateodata uit ce repede trece timpul si fara o protectie de soare adecvata mi-as putea arde pielea, dar am constat ca uleiul Photoderm m-a protejat chiar daca am stat si o ora in apa. Initial nu mi-a placut ideea de ulei deoarece acum cativa ani am fost in Muntenegru, unde toata lumea se dadea la plaja cu ulei de masline. Se vindea peste tot, asa ca am luat si noi. Dupa aplicare pielea imi era foarte hidratata, mirosul imi placea, dar m-a deranjat senzatia de gras, uleios. Uleiul Photoderm este altfel, intra in piele, nu este lipicios, nu da senzatii disconfortante.
Photoderm Kid SPF 50
Copii au nevoie de o protectie suplimentara, deoarece pielea lor e mai sensibila. De obicei ii acoperim cu haine potrivite, ii tinem la umbra, ii dam cu creme cu protectie solara de cel putin SPF 15, dar vara, la mare, totul se schimba. E greu sa-i tii sub umbrela cand marea si nisipul ii atrage ca un magnet, nu-i poti imbraca pana in dinti, asa ca singura salvare este o lotiune cu factor mare de protectie. Unii dintre ei nu vor sa stea sa fie dati cu nimic, unora nu le place mirosul produselor, altora senzatia, dar cu Photoderm Kid succesul este garantat. Sprayul ii cucereste datorita spumei jucause si astfel au asigurata o protectie mare UVA/UVB. Produsul este fara parfum, fara parabeni, noncomedogen, hipoalergenic si poate fi aplicat de la 12 luni. Cu el ingrijirea fotoprotectoare a copilului tau este asigurata.
Cum functioneaza protectia solara?
Majoritatea produselor de protectie solara functioneaza prin absorbtia UV pe care le disipa sub forma de caldura, le reflecta sau le disperseaza si contin substante chimice care interacționează cu pielea pentru a o proteja de razele UV. Am facut testul ingredientelor la Photoderm Kid pe site-ul http://www.cosdna.com si rezultatul este imbucurator.
Sfaturi pentru vara. Asigura-te ca:
- stati la umbra intre orele 11:00 si 15:00;
- sunteti acoperiti cu haine potrivite;
- purtati palarie;
- aveti ochelari de soare care sa blocheze atat razele UVA cat si UVB;
- aveti o grija deosebita la copii;
- utilizati o lotiune cu agent de protectie solara care sa aiba cel putin factorul 15.
O vara frumoasa!
Bioderma Photoderm Nude Touchfluid tonifiant de protecție pentru piele mixtă și grasă SPF 50+
19 comentarii la „Rezolvarea ecuatiei pielii protejate de soare, problema arzatoare a verii”
Nicio zi fara protectie solara, acesta este motto-ul meu, acum că soarele e tot mai tare.
Spuma nu am avut-o pana acum, am folosit doar crema de protectie solara pentru copii iar pentru adulti am folosit aproape tot ce este pentru inainte si dupa plaja mai ales ca sunt foarte alba si ma ard foarte repede.
pana acum nu am folosit cine stie ce spf, dar de acum nu mai tine, nu vreau sa fac alte probleme pielii! plus ca am si eu uleiul de la bioderma, asa ca abia astept sa-l folosesc!
Am si eu uleiul si imi place mult. Am sa.i iau si piciului un produs de la ei.
Nici eu nu ies din casa fara protectie solara! E foarte importanta, iar pielea mea este extrem de sensibila si mereu se arde 🙁
Mi se pare inedita acea crema sub forma de spuma. Chiar o sa o cumpar si eu pentru cei mici.
Sunt foarte bune produsele si eu le folosesc!
Protectia solara este importanta, asta ii explic si fetitei mele de fiecare data cand o dau cu produsele pentru asta.
Am folosit si eu uleiul acela cu SPF 30 anul trecut si mi-a placut maxim. Cu siguranta voi apela la el si anul asta