Obisnuiesti sa tii post? Indiferent de motivul pentru care simti nevoia unei pauze in care sa consumi numai hrana de origine vegetala, poate ai nevoie de o perioada de pregatire spirituala inaintea unei mari sarbatori, poate ca sanatatea iti impune o astfel de dieta ideala, vei obtine un impact mare asupra mediului si sanatatii tale spirituale, fizice. Intr-o astfel de dieta vegetariana pe termen lung, trebuie avut in vedere aspectul nutritiei corecte, astfel incat sa stim cum sa combinam cerealele proteice si leguminoase pentru a obtine toti micronutrientii necesari corpului sau sa ne completam dieta la observarea unor deficiente. In aceste zile, eu, cel mai mult duc dorul dulciurilor, asa ca mereu caut retete care sa-mi permita un astfel de rasfat. Zilele trecute am gasit un pliant Sanovita ce prezenta beneficiile uleiului de cocos. Acolo era o reteta de negresa de post si fiindca se prepara foarte usor am facut-o astazi. Nu necesita nicio deprindere in ale bucatariei, pur si simplu amesteci ingredientele si apoi le pui in forma, la cuptor. In locul celor de la Sanovita, eu as scoate pe piata un kit special pentru astfel de prajituri.
Se cerne faina intr-un bol, se pune zaharul (in reteta initiala cantitatea de zahar era de 1 cana, dar eu am pus mai putin pentru ca nu voiam sa fie prea dulce), bicarbonatul de sodiu, praful de copt si pudra de roscove. Se amesteca toate si apoi se pun ingredientele lichide: uleiul de cocos (l-am incalzit timp de 30 sec la microunde pentru a deveni lichid), zeama de lamaie si canile de apa. A rezultat un amestec vascos si destul de gros pe care l-am rasturnat in tavile captusite cu hartie de copt. Prajitura s-a copt repede, in 30 de minute, deoarece nu am pus compozitie decat pana la jumatatea inaltimii tavii.
Mi s-a parut ca a trecut o vesnicie pana s-a racit si am putut s-o gust. Era aproape perfecta, daca as fi pus mai putin zahar ar fi avut gustul ideal. Daca preferi prajiturile foarte dulci, aceasta va fi pe placul tau, se insumeaza dulceata prafului de roscove cu zaharul din trestie de zahar, iar rezultatul este o adevarata Dulcinee. Cred ca data viitoare o voi face fara sa pun niciun pic de zahar sau voi incerca sa adaug doar doua linguri de melasa, cat sa rotunjeasca dulceata naturala a roscovelor.
O sa te mai tentez cu o alta reteta de post intocmita cu ajutorul uleiului de cocos – Ciocolata de casa cu ulei de cocos.Care este reteta ta preferata de prajitura de post? Daniel in #miercureafaracarne a pregatit o salata de vinete cu maioneza de avocado. Suna delicios!
P.S.
Daca esti in cautare de altceva bun, intra pe Miercurea fara carne si acolo vei gasi mai multe retete.
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
35 de comentarii la „Negresa de post -reteta Sanovita”
Negresa e preferata sotului meu.
Negresa e si preferata mea atunci cand suntem in post, fiindca e simpla si usor de facut.
Bre, a fost cu ceapa verde salata de vinete. Sugestia cu maioneza de avocado era pentru cei care nu vor sa manance ceapa la prima ora 🙂
Nu am mai mancat de mult timp negresa, era printre preferatele mele. Ar prinde bine aceasta reteta acum in perioada postului
Arată într-un mare fel negresele tale!
N-am mai preparat de mult timp o negresa si tocmai mi-ai facut pofta, cred ca ma apuc de treaba. 😀
Vaii…ce pofta mi-ai facut. Negresa este prajitura copilariei mele, bine nu de post, dar…imi aminteste de tinerete. Ne facea mama in fiecare saptamana si mancam de fiecare data cu atat de multa pofta, de parca ar fi fost prima data cand o gustam :)))
De mult imi doream sa folosesc uleiul de cocos in ceva dulce, acum m-ai convins cu reteta de negresa 🙂
Ce pofta mi-ai facut. Weekendul asta imi fac si eu.
N am mai mancat o negresa ca la mama acasa de o gramada de timp.
Spre rusinea mea, nu prea tin post :(.
Negresa aceasta arata bine, pufoasa, nici nu ai zice ca e de post.
Nu prea am facut retete de post, dar mai demult tot negresa era si preferata noastra.
Nu prea obisnuiesc sa tin post, insa negresa de post am mancat
Si eu folosesc uleiul de cocos de la Sano Vita la negresa de post! Are o aroma deosebita!
Am sa incerc si eu reteta propusa de SanoVita. Pare tare interesant si in plus, cred ca este foarte gustoasa
Negresa este prăjitură perfecta de post!
asta e prima reteta de negresa care-mi iese! eu am imbogatit-o cu multe fructe uscate sau confiate
Vaii, cat de bine arata si ce pofta mi ai facut 😍
Negresa este prajitura mea preferata!
Arata foarte bine si e un mare pluc faptul ca e de post. Multumim pentru reteta. Am sa o incerc! 😍
Ce coincidenta! Sambata vor veni niste prieteni la noi si chiar nu stiam ce desert sa pregatesc. M-ai convins, o sa le fac o negresa cu ajutorul retetei tale.
Ce bine arata, multumesc pentru reteta!
Arata foarte bine prajitura. Si mie imi plac mult produsele de la Sanovita si am inceput sa cumpar tot mai des de la ei, mai ales ca sunt la dieta 🙂
Neaparat trebuie sa cumpar si eu unt de cocos. Super usoara prajitura si eu i as pune o glazura si fulgi de cocos😉o sa incerc
Arata bine rau negre4sa asta. Chiar mi-ai facut pofta de un dulce
Yum! Nu tin post, dar ar merge oricum :))
Ce bine arataaa! Nu mai e cazul s-o fac acum, dar merge pentru urmatoarele posturi, mai ales ca negresa e una dintre prajiturile mele preferate!
Mi-ai facut pofta de o negresă. 😀
Ați încercat sa o faceți cu apa minerala? Ma gândesc ca ar ajuta mai mult, fiind de post.
Sa spun drept, n-am incercat cu apa minerala, dar o sa incerc acum.