Cursuri de limbi straine pentru firme impletite cu traduceri specializate

M-a tradus Maria! A venit de dimineata la o cafea si vazandu-ma plictisita, nemultumita de jobul actual, care nu-mi ofera nicio perspectiva, m-a luat cu ea. Unde? Am omis sa intreb. Ne-am urcat intr-un taxi ce ne-a hurducanit pe strazile inguste si pietruite din centrul orasului vechi, pana la o cladire noua. Ridicand privirea am citit – Agentia de traduceri Swiss Solutions. Inauntru veselie mare, baloane, confeti, sarbatoreau 13 ani de povesti Swiss Solutions. Imi spusese Maria ca face parte dintr-o echipa tanara ce intocmeste traduceri specializate in 80 de limbi in diverse domenii: tehnic, juridic, financiar-bancar, medical, automotive, marketing, general, IT,  gaming;, dar nu am fost foarte atenta. Aceeasi firma ofera  servicii de interpretariat in 50 de limbi, corectura, editare de text,  legalizare a traducerilor si are numai angajati tineri. Vazandu-le entuziasmul, avantul si tineretea, am fost un pic invidioasa pe Maria. Anul acesta serviciul meu se traduce numai in stres, oboseala si multi nervi.Cursuri de limbi straine pentru firme impletite cu traduceri specializate

M-am asezat intr-un colt. Langa mine un tanar a deschis conversatia pe tema competentelor lingvistice de-a lungul timpului. Imediat m-a prins subiectul. Am inceput cu povestea biblica a Turnului Babel. Acolo fiii lui Noe, vorbitori ai unei singure limbi, prin forte proprii au dorit sa inalte un turn pana la cer dorind sa recucereasca paradisul pierdut. Trufia a dus la incurcarea limbilor de catre Dumnezeu. Apoi am trecut la alte legende ce sugereaza acelasi lucru, ca ar fi existat un limbaj comun intre popoare.

Timp de secole umanistii, burghezii care au dorit sa studieze texte de referinta clasice sau sa faca afaceri, au trebuit sa invete acele limbi. Usor, usor, discutia a migrat de la dorinta de auto-realizare din trecut, la zilele nostre, cand competentele lingvistice sunt o cunoastere de baza din viata oricarui cetatean. Se estimeaza ca in prezent sunt aproximativ 7000 de limbi vii pe planeta si de aici necesitatea unui limbaj universal. Esperantistii au incercat sa-l atinga, dar nu au reusit decat partial.

Cursuri de limbi straine pentru firme impletite cu traduceri specializate

De ce este astazi necesar un limbaj comun? Turnul Babel modern, ideologia globalismului?

De ce este necesar un limbaj comun? Datorita factorilor economici care au devenit sociali. Traim intr-o lume unde globalizarea este in crestere, totul este legat. Acest fenomen aduce necesitatea stapanirii mai multor limbi utilizate in mediul de afaceri pentru a fi relevanti si a conta pe piata. Abordarea profesionala ignora conceptul de nationalitate. S-a ajuns la un fel de Turn Babel modern, unde motivul ridicarii este globalizarea, iar un exemplu cheie poate fi predominanta limbii engleze. Datorita extinderii internetului oamenii sunt mai uniti decat oricand.

Intr-o multinationala exista mobilitate: cea a investitorului, a distribuitorului, a producatorului sau a angajatului si toti trebuie sa comunice. Toate acestea vor ridica probleme  daca angajatii nu au macar cunostiinte minime  sau in majoritatea cazurilor o pregatire adecvata. Ignorarea stapanirii unor limbi straine impune o serie de bariere impracticabile in cele mai multe situatii.  Rezolvarea ? Companiile sa ofere angajatilor o formare lingvistica  completa prin cursuri de limbi straine pentru firme.Cursuri de limbi straine pentru firme impletite cu traduceri specializate

De ce sa urmezi cursuri de limbi straine pentru firme? Care este rolul lor? Cu ce anume vin in plus ?

Cursurile de formare profesionala inseamna angajati competenti.  Imbunatatirea punctelor slabe a angajatilor permite exercitarea mai buna a activitatii lor. Profesionistii care cunosc limbi straine au o valoare adaugata care se reflecta si in activitatea firmei. Compania stie ca poate conta pe un personal specializat, calificat cu posibilitati suficiente de a comunica, astfel incat sa nu aiba probleme de conectare pe plan international. Prin aceste cursuri de limbi straine pentru firme, angajatii pot invata, imbunatati, optimiza o resursa vitala pentru ei, o limba de circulatie, integrand-o la locul de munca. Eu o vad ca pe o cerinta indispensabila intr-o firma si incurajez invatarea in interiorul ei printr-un astfel de cursuri.

Importanta limbajului este vitala pentru noi, ne permite comunicarea si traiul in comunitate, iar fara el nu am putea crea proiecte comune, esenta vietii in societate. Din experienta proprie in cadrul ONG ului pe care l-am construit, limba este mijlocul fundamental de interactiune, un cod natural al oamenilor.

 Exista surse nelimitate de informatii on- si off-line cu ajutorul carora angajatii se pot instrui singuri in studiul unei limbi, dar totusi companiile performante investesc in ei. De ce? Internetul este plin de facilitati si ne poate ajuta in tot ceea ce ne propunem, cu conditia sa stim ce sa cautam, dar nu este interactiv, nu poate dezvolta un limbaj bogat in expresivitate, nu personalizeaza invatatura. La astfel de cursuri de limbi straine pentru firme cunostiintele sunt consolidate treptat, astfel incat comunicarea muncii se dezvolta apoi natural, afectand pozitiv capacitatea companiei de a evolua.

Beneficiile unor astfel de cursuri de limbi straine pentru firme

Ajunsa la acest punct mi-am impresionat interlocutorul prin sinteza beneficiilor cursurilor de limbi straine pentru firme:

 • resurse, materiale, mijloace relevante si necesare pentru ore personalizate si participative;
 • profesori nativi, instruiti in orice tip de industrie sau sector profesional;
 • metode de invatare accesibile, flexibile;
 • atentie imediata si personalizata;
 • contact direct, interactiune cu profesorul, lucrul in echipă si feedbackul prin dezbateri si discutii;
 • mediul de invatare dinamic; comunicarea fluida, socializare;
 • impact mare;
 • ideale pentru cei care se intalnesc pentru prima data cu limba sau incearca s-o imbunatateasca;
 • mentinerea disciplinei si a ritmul de studiu prin stabilirea de zile si ore fixe.

 – Sa plecam de la premisa ca toti au studiat in scoala aceea limba, dar a cunoaste o limba inseamna mai mult decat regulile de baza a unui limbaj,  gramatica sa, necesita expresii proprii, un vocabular specific domeniului de activitate, fluenta in vorbire si pronuntie.  La o anumita varsta, dupa ce cursantul a capatat obiceiul de a pronunta cuvintele intr-un anumit fel este dificil sa-l corectezi, mai greu chiar daca ar fi sa il inveti de la inceput. Stapanirea unei limbi necesita formare continua si mai ales  calitate. Daca ne-a luat ceva timp sa invatam limba proprie, de ce credem ca una noua o s-o putem invata mai repede, mai ales cand n-o intrebuintam zilnic? A invata o limba necesita rabdare si uneori este nevoie chiar de o viata intreaga pentru a atinge nivelul dorit.

Cum as organiza eu astfel de cursuri de limbi straine pentru firme

Tot astfel vedea lucrurile si interlocutorul meu. Mi-a spus ca agentia de traduceri Swiss Solutions a decis sa se extinda. Cum? Pe langa traducerile  specializate, dezvolta acum un serviciu nou care va fi lansat in curand, cel de cursuri de limbi straine pentru firme, iar reputatia de buni traducatori le ofera un start bun. Apoi m-a intrebat cum vad eu organizarea acestora, care ar fi cea mai buna modalitate de a preda o limba in cadrul unor astfel de cursuri de formare pentru companii.

– Din nefericire, desi am lucrat multi intr-o firma, nu au considerat ca meritam sau ca ar fi necesar sa ma instruiasca prin niciun fel de curs. In concluzie nu stiu cum anume se desfasoara astfel de cursuri, dar stiu cum as tine eu un curs de limba straina:

 • imersiune in tara respectiva, studierea modurilor specifice in care traiesc, gandesc si actioneaza nativii. Un fel de experienta a traiului in acea tara cu accent pe cultura, traditii, obiceiuri.
 • testare pentru a imparti cursantii in grupe. Este foarte dificil sa lucrezi cu grupe in care nivelurile de cunostiinte variaza dramatic, astfel niciunii dintre ei nu profita la maximum de timpul oferit.
 • selectarea de subiecte de interes pentru companie, specializare pe sectorul de afaceri sau  legate de cultura corporatista a companiei;
 • crearea unui model eficient de formare conform obiectivelor stabilite si cresterea profesionala dorita de catre firma, punand accent pe personalizarea motivatiei angajatului, fiecare avand alte aspiratii, dorinte, nevoi, gusturi. Un plan individualizat de monitorizare si evaluare.
 • cursul propriu zis,  cu o mare interactiune, dinamic, motivant, inovator, practic, eficient, cu accent pe latura de divertisment. Predarea nu este doar despre transmiterea unor cunostiinte, ci despre impartasirea unei legaturi de incredere. Valoarea adaugata a profesorului consta in aceasta aptitudine, el devenind un fel de companion personal. In spatele profesorului exista o fiinta umana, interesanta, cu hobbyuri, care e dispusa sa asculte experienta altora, invatand la randul ei.
 • utilizarea limbajului pe baza contextului si a situatiei pentru a da abilitatile necesare reusirii unei negocieri in siguranta sau a unei discutii telefonice intr-o maniera concisa, de sine statatoare;
 • formare atractiva, diferita de cea traditionala care subliniază gramatica, capabila sa imbunătateasca comunicarea pe anumite domenii de afaceri, astfel incat cursantul sa se poata exprima intr-un mod clar si concis;
 • dezbateri si conversatii conduse de profesor pe diferite teme, astfel incat cursantul sa simta increderea si proximitatea acestuia.

-Esti angajata!

-???????

Agentia de traduceri Swiss Solutions  ajuta companiile sa depaseasca problemele de comunicare provocate de expansiunea economica si avem nevoie de oameni ca tine care sa contribuie la gasirea celei mai bune solutii lingvistice prin  implicare, talent, dedicare. Stiu de la Maria ca esti absolventa de limbi straine si cred ca ne poti ajuta la crearea unui model eficient de formare a cursurilor, colaborand cu clientii nostri. Credem in respect si transparenta ca motor al schimbarii cresterii profesionale, iar tu ne poti infrumuseta si imbogati universul cursurilor de limbi straine pentru firme. Vrei sa faci parte din familia Swiss Solutions?

Cursuri de limbi straine pentru firme impletite cu traduceri specializate

– Swiss Solutions este cea mai mare agentie de traduceri din Romania, are sediul centrul in Timisoara, dar avem birouri in Bucuresti, Arad si Frankfurt. La acest moment echipa noastra cuprinde peste 3000 de colaboratori. Anul trecut  Common Sense Advisory (CSA), cu sediul central la Cambridge, Massachusetts (SUA), ne-a inclus in Top 20 – cei mai importanti furnizori de traduceri. Misiunea noastra este sa fim un brand care sa genereze valoare atat pentru clienti cat si pentru angajati.

Alatura-te familiei nostre!

Ce ziceti mi-ar sta bine in familia Swiss Solutions?Cursuri de limbi straine pentru firme impletite cu traduceri specializate

 Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2017

21 de comentarii la „Cursuri de limbi straine pentru firme impletite cu traduceri specializate

 1. Adevarul este ca in zilele noastre a sti o limba straina este extrem de important, este o cerinta obligatorie la angajare, in cazul anumitor companii. Iti doresc mult succes in concurs!

 2. De acord cu tine, este extrem de important sa se cunoasca macar o limba straina. In ziua de azi nu se mai poate spune ca nu ai ocazia sa vorbesti in alta limba cu atat mai mult daca lucrezi la o firma de genul multinationala. Relatia cu partenerii straini exista, iar a vorbi cu ei in limba lor sau intr-o limba de circulatie internationala reprezinta o dovada de respect care nu face decat sa aduca beneficii pentru toate partile implicate.

 3. Mi-ar fi placut ca la job sa se gandeasca conducerea sa investeasca in angajati, Niste cursuri de limbi straine nu ar fi stricat.

 4. Cursuri de limbi straine sunt necesare pentru angajati, mai ales ca tot mai mult avem contact cu straini si este nevoie sa stim sa ne exprimam curent.
  Din pacate, nu sunt multi anagajatori care investesc in angajatii lor, desi trebuie sa constientizeze cat de important este ca acestia sa stie foarte bine o limba straina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.