Money for Nothing- nici gand, concertul a meritat toti banii

Money for Nothing- nici gand, concertul a meritat toti banii

  Esti sau nu un fan Dire Straits eu iti recomand Dire Straits Experience, este mai mult decat o trupa tribut.  
Money for Nothing- nici gand, concertul a meritat toti banii
  Dire Straits s-a infiintat in 1977 si dupa cateva despartiri dizolvarea finala a venit in 1995.

Dupa desfiintarea trupei originale a ramas mostenirea sa muzicala si ma bucur ca au gasit aceasta formula prin care am putut si eu sa simt in direct muzica lor, Craiova fiind pe lista scurta a oraselor in care s-a oprit turneul lor.

Turneul Dire Straits Experience
   O sa spui ca fara solistul original, Mark Knopfler, era imposibil orice proiect viabil, dar implicarea lui Terence Reis a facut totul realizabil. E aproape imposibil de dus o asemenea responsabilitate, dar spectacolele sunt un triumf. Binenteles ca as fi preferat ca acest concert sa fie sustinut de toti membrii trupei originale, dar m-am bucurat si de dinamica aceastei variante. Atmosfera a fost electrizanta, trupa a cantat cu energie si bucurie creand ceva special.

Terence Reis
  “It was not about being Mark. I think that would be a big mistake,” .
“I’ve said it before and I’ll say it again, by every criteria you could throw at the definition, Mark Knopfler’s a genius. At the end of the day he’s charismatically emblematic – he’s a totem in a way. I’m not. As such, even if on a night [I] played in such a way, and I said to you, ‘listen to these two, which one’s the real Dire Straits?’, and you go, ‘I really don’t know’ – that’s not the point. It’s the fact that I’m not him.
  Singurul membru al trupei originale este Chris White (Saxophone, Flute, Percussion (1985–1995), caruia i se adauga Chris Whitten (Drums Dire Straits 1991-1992) si alti cinci muzicieni de clasa: Terence Reis- Lead Vocals & Guitars, Tim Walters- Guitars & Vocals, Simon Carter- Piano, Organ & Keyboards, Danny Schogger- Piano, Organ & Keyboards, Paul Geary- Bass Guitars & Vocals. 
   Pe youtube am vazut o inregistrare a concertului de la Ruse, in care era Michael Feat- Bass Guitars & Vocals in locul lui Paul Geary, asa ca uitandu-ma pe site-ul lor am vazut ca echipa completa mai cuprinde inca un muzician fiul lui Georgie Fame- James Powell- Drums.
  Cred ca nu mai este nevoie sa-ti spun ca a fost o experienta uimitoare care a cuprins toate marile hit-uri si care m-a purtat intr-o calatorie muzicala speciala si pasionanta in timp. Entuziasmul meu nu a fost singular, toata sala i-a sustinut plina de emotie si am trait toti fiecare nota.
  Sper sa mai revina, pentru ca am dovedit ca exista public pentru acest spectacol in Romania.
Citeste:  Fit for energy cu Ulpio!

26 de comentarii

  1. Deoarece foarte putini artisti ajung sa concerteze in orasul meu si pentru ca mi-e destul de incomod sa ma tot trambalez la alte spectacole la Bucuresti, am hotarat sa bifez toate spectacolele din Craiova :))
   La unele imi place, la altele nu, dar continui sa incurajez artistii prin prezenta mea.

  1. Chiar daca nu ai auzit de Dire Straits Experience sigur ai auzit si chiar fredonat melodiile lui Dire Straits.

  1. Nu pot sa spun ca a fost un concert de amploare, dar as face o estimare ca numarul de persoane prezente au fost in jurul cifrei de 4000.

  1. Afisul concertului a fost pus pe toate "gardurile" si binenteles ca nu m-am dus singura, pentru ca nu ar fi avut niciun farmec daca nu as fi avut cu cine imparti astfel de experienta.

  1. Eu am facut filmele cu telefonul si chiar daca am stat in primele randuri nu mi-a iesit de fel filmarea. Ca sa nu mai pomenesc de transmisia live pe Facebook care datorita semnalului prost a murit instant.

 1. Muzica este intotdeauna motiv de sarbatoare si acest concert nu face decat sa confirme afirmatia mea. Oare au concert si la Bucuresti?

  1. Nu stiu daca mai au turneu si in acest an, oricum din Europa au bifat putine tari. E drept ca nu-s formatia originala, dar pentru unul ca mine care nu da raite prea des prin Bucuresti la concerte, ca sa nu mai zic de Londra, e perfect.

  1. Au inclus in acest turneu doar patru orase: Cluj, Brasov, Craiova si Bacau. De data aceasta n-au concertat nici la Bucuresti sau Timisoara, unde concertasera prin martie.

 2. Stiam melodia din primul video, dar nu stiam ca ei sunt cei care o canta. Imi trezeste amintiri 🙂

 3. Ma bucur ca a fost un concert antrenant ca sa zic asa. Imi doresc sa merg si eu la mai multe concerte anul acesta 🙂

 4. Nu am auzit pana acum de ei si nici nu par genul meu. Sincer, as merge si eu la un concert. Poate anul acesta daca ne va mai vizita Andre Rieu!

 5. Nu stiu de ce, dar nici macar in adolescenta nu eram prea mare fan al concertelor si oricat am iubit vreodata un artist sau o trupa, nu am fost nici macar la un concert.
  Poate ca anul 2017 este unul al schimbarilor si ar trebui sa fac ceva nou

 6. Eu nu am mai auzit de ei pana acum. Eu nu mai am demult rabdare sa merg la concerte, nu suport deloc aglomeratia.

 7. Nu am auzit pana acum de aceasta trupa, dar mi-am propus ca anul acesta sa merg la mai multe concerte

Lasă un răspuns