Ingrediente :
- 1 kg faina;
- 200 gr zahar pudra;
- 100 gr miere de albine;
- 300 gr unt;
- 3 oua;
- creioane pentru decor;
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu;
- 1 lingurita ghimbir;
- 1 lingurita nucsoara;
- 1 lingurita scortisoara;
- 2 linguri praf de roscove ( sau cacao).
Mod de preparare turta dulce:
Se topesc mierea si untul la microunde si cand se racesc putin se pun intr-un vas mare. Deasupra se pune faina, bicarbonatul, nucsoara, scortisoara, praful de roscove si ouale batute impreuna cu zaharul pudra. Se amesteca bine pana se formeaza aluatul. Acesta se pune intr-o folie alimentara si se lasa 24 de ore in frigider. Se poate folosi si inainte, dar va rezulta o turta dulce putin mai tare. A doua zi se intinde aluatul in foi, nu foarte subtiri, din care se decupeaza diferite forme. Acestea se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul bine incalzit si se lasa timp de 10-15 minute. Se scot, se racesc putin, se glazureaza si se orneaza cu creioanele pentru decor.
Sarbatori fericite!
P.S. Mai multe retete gasesti in rubrica Miercurea fara carne.
20 de comentarii la „Turta dulce”
Char astazi ma uitam dupa o reteta. Pare asa de yumiii. o sa o incerc . Multumesc.
Intre timp am mai facut o tura pentru ca celelalte s-au mancat repede.
Tocmai buna de facut de Craciun!!! Multumesc de reteta!!!!!
Nu imi place turta dulce, ma refer la ce se gaseste in comert. Din reteta ta imi pare a fi ceva asemanator cu biscuitii. Doar condimentele difera. Si dupa cum arata tot la biscuiti ma duce cu gandul. Am cautat si eu zilele astea retete de biscuiti pentru ca vreau sa incerc niste forme. Sa vedem la ce ma hotarasc.
Arata bine,nu am facut niciodata turta dulce.
Imi place cum ai ornat-o!
Sunt superbe! Imi vine apa in gura doar uitandu-ma la ele…
Ce dragut arata , ar merge bine cu ceaiul cu turta dulce pe care l am cumparat recent.
Arata foarte bine, cred ca o sa ma incumet sa fac si eu!
Hmmm…ideala pentru sarbatori! Deja imi ploua in gura! 🙂
super, imi plac tare mult chestiile homemade, ma bucur sa vad asta!
Acum un an imi propusesem sa impodobesc bradul cu ele, dar cum nu ne-am cumparat unul adevarat, am considerat ca pe cel artificial turta dulce nu avea niciun chichirez.
🙂 super numai, ca nu imi place turta dulce deloc 🙂
Ai putea face turta sarata :))
Arata chiar bine, imi imaginez ca si gustul e pe masura.
Gustul e bun, dar am probleme de imagine, in orice carte de retete figurinele pozate au grosime constanta si ale mele nu prea. Mi se pare normal ca sa nu creasca uniform, dar as vrea sa stiu ce truc folosesc specialistii pentru a le obtine astfel.
Mananc destul de multa turta dulce pe parcursul anului dar in special iarna. nu concep sarbatorile de iarna fara turta dulce.
Asa de usor este sa faci turta dulce? Credeam ca este un procedeu mai complicat
Dulcele copilariei!
Mmmmmm….. Arata minunat !
arata tare bine si sunt in spirit cu sarbatorile,cine stie poate le fac si eu!