Astazi la „Miercurea fara carne” am incercat o reteta asiatica si anume: Taietei prajiti cu legume. In Asia taieteii prajiti au traditie si s-au raspandit in toata lumea datorita calatoriilor, comertului si gustului lor deosebit de bun. Dupa mii de ani de evolutie s-au dezvoltat retete proprii in fiecare tara asiatica si astazi indiferent ca mananci: Mie goreng, Thai pad, Chow mein, Yakisoba, Jajangmyeon, Rangpi sau mai stiu eu ce varianta de taietei, odata ce i-ai gustat te indragostesti subit de ei.
Eu am alcatuit propria mea reteta din ceea ce am avut in frigider si camara.
Inspira-te din reteta mea, adapteaz-o conform gustului tau si ingredientelor preferate si nu o sa regreti. Se fac usor si rapid, in wok sau tigaie, ii poti transforma intr-o cina sofisticata sau una usoara cu prietenii.
Sigur vei gasi optiunea potrivita pentru tine!
Ingrediente:
1/2 pachet de noodles ( 125gr);
250 gr ciuperci;
1 ceapa;
1 ardei gras rosu;
1 ardei gras galben;
1 morcov;
o ligurita de ulei;
80 ml lapte de cocos (o jumatate de cutie);
condimente pentru wok;
sos Teriyaki;
sare.
80 ml lapte de cocos (o jumatate de cutie);
condimente pentru wok;
sos Teriyaki;
sare.
Taieteii i-am pus cu o cantitate dubla de apa la fiert timp de 3 minute (acesta este timpul de fierbere recomandat pe pachetul meu). In acest timp am taiat julien ceapa, ardeiul rosu si galben, morcovii i-am dat pe razatoare, iar ciupercile le-am taiat in patru.
Am condimentat cu sare si condimentele speciale pentru wok, am adaugat 80 de ml de lapte de cocos si apoi am amestecat totul bine. Atunci cand am servit portiile am alaturat pentru cei care prefera un gust mai pregnant si sarat, o sticla de sos Teriyaki.
Nu prea ma pricep eu la a manca cu betisoare si nici nu-l gasesc un mod prea politicos cand jumatate din taietei iti cad inapoi in farfurie pana sa ajungi cu ei la gura, dar incerc sa ma adaptez situatiei.
Modul de a manca in Asia e diferit de cel al culturii occidentale, adica fix opusul, toti scot sunete de incantare in timp ce mananca pentru a arata ca se bucura cu adevarat de masa. Brrr!
Astept sa-mi spui reteta variantei tale de taietei asiatici, poate asa o mai perfectionez si eu pe a mea. Pana atunci, uita-te intai la meniul de #Miercureafaracarne din perioada albastra preparat de Daniel.
18 comentarii la „Taietei cu legume in stil asiatic”
da stiu ca n-ai somn daca postezi bunatatea asta de reteta cu noaptea in cap!
Bine ca mi-ai spus, ora e setata aiurea, cine stie pe ce continent crede Blogspot ca ma aflu :))
arata bine si eu iubesc mancarurile fara carne:)
Am facut si eu o data dar nu prea mi-a placut, cred ca din cauza condimentelor asiatice cu care nu sunt obisnuita.
E ceva timp de când îmi spun: Radu, fă tăieței la wok! Până acum, dintr-un motiv sau altul (mereu exist-o explicație), n-am reușit, am mâncat numai în deplasare! Promit că spun când fac prima dată! 🙂
sa aveti pofta arata tare bine si nu termina tot,lasa si mie o portie macar!
Nu prea sunt eu cu mancarea asiatica dar taieteii tai arata excelent!!
ne indemni numai cu minunatii, desi nu prea consum mancare asiatica, asta sigur imi place!
Pentru perioada postului e o reteta binevenita!
Vaai vreau si eu sa fac, chiar mi am luat noodles dar nu stiam cum sa ii gatesc.
Imi plac retetele fara carne, si eu fac pauza de carne miercurea si vinerea si am nevoie de idei.
Mai am un pachet cu taietei si niste pui cu ardei asa ca azi o sa le combin, pentru ca noi nu tinem post.
Unde se pot gasi moodles? ca eu nu am vazut prin magazine
E de incercat reteta ta! Am salvat-o. 🙂
Imi place mancarea chinezeasca si ori de cate ori ajung in mall mananc la yummy yang. Acasa nu stiu sa fac decat piept de pui cu sos de soia si sos worchester si orez basmati cu legume. Interesanta reteta ta. Miu-am luat si eu noddles o data , dar aveau un gust de vechi
Arata delicios, totusi nu ma pot abtine sa nu te intreb ce aroma sau gust ii da laptele de cocos, pentru ca eu il folosesc doar la deserturi.
O sa incerc si eu, ma cam apuca foamea uitandu-ma la poze!
Doamne, ce bine arata…imi ploua in gura. O sa-mi notez reteta.