Pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni si vor sa aiba o dieta sanatoasa trebuie alese o varietate de alimente ca sa contina suficiente calorii pentru a satisface nevoia de energie a organismului.
Iti sugerez sa te alaturi grupului nostru la „Miercurea fara carne” si sa faci astfel schimbari treptate in dieta. Aceasta schimbare o poti incepe fiindca te preocupa sanatatea personala sau a mediului si o poti transforma chiar in preferinta alimentara.
Astazi m-am gandit la o reteta usor de preparat ce contine multe legume si orez brun, o alternativa a clasicului pilaf si care aduce diversitate in alimentatie. Incerc sa prepar retete pe baza de produse din cereale integrale in loc de cereale rafinate si asta datorita calitatilor nutritive ridicate ale lor. In acest articol am subliniat calitatile orezului brun.
Ingrediente:
– 400 gr orez brun;
– o mana de spanac;
– 3 oua;
– 3 rosii;
– o bucata de telina (200 gr);
– 2 morcovi;
– o ceapa verde;
– 200 gr branza de burduf;
– putin ulei;
– 3-4 linguri de lapte
– sare, piper;
Mod de preparare:
Se spala orezul si se pune la fiert cu o cantitate dubla de apa si putina sare. La scurt timp dupa ce apa clocoteste se pune capacul la oala, se micsoreaza focul si se lasa circa 45 de minute.
Intre timp se curata si dau pe razatoare telina, morcovii. Spanacul se spala si impreuna cu ceapa se marunteste.
Orezul fiert se pune intr-un strat subtire intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei. Se presara tot spanacul, ceapa, jumatate din telina rasa si din morcovi. Se pune apoi restul de orez, de telina, de morcovi.
Se marunteste branza si se bat intr-un castron ouale. Peste oua se pune branza si 3 linguri de lapte amestecand usor compozitia. Se toarna in mod uniform in tava. Rosiile se taie in bucati mai mari si se adauga pe deasupra orezului.
Se baga la cuptor pentru 20 de minute si se urmareste crearea unei cruste aurii.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cateva minute si apoi se portioneaza pe farfurii.
Pofta buna!
18 comentarii la „Orez brun cu legume gratinate”
mi-ai facut o mare pofta ,arata foarte bine si cred ca e un adevarat deliciu!
Greetings from Carolina! I'm bored to death at work so
I decided to browse your blog on my iphone during lunch break.
I love the info you provide here and can't wait to take a look when I get home.
I'm amazed at how quick your blog loaded on my mobile
.. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, wonderful site!
Here is my web page – Tinnitus Miracle Review Is it
Permanent Solution for Tinnitus ()
Pare bun. O sa incerc si eu reteta!
E si bun si sanatos!
lasa si mie o portie te rog mult!
arata delicios si nici nu e asa greu de preparat. o sa-ti "fur" reteta, mai ales ca mie niciodata nu imi iese bun orezul 🙂
O reteta excelenta!
Sa stii ca ma apuc si eu sa fac, dar intai sa gasesc orez din asta.
Am și eu o pungă de orez brun de la Sanovita, trebuie să găsesc o rețetă interesantă.
Ce bine arata. Nu prea am folosit orez brun, dar e o sugestie tare delicioasa.
Arata delicios! Cu siguranta o sa incerc si eu reteta ta!🌸
Mie imi place mult orezul si reteta ta arata tare bine asa ca o s-o incerc si eu.
N-am mancat niciodata orez brun. De fapt, e prima data cand aud despre el, spre rusinea mea. Trebui sa caut si eu, sa incerc sa il gatesc ca sa vad daca mi-ar placea la gust… Eu sunt cam sclifosita la mancare, si de asta… :))
Arata foarte bine si cred ca are un gust super bun!
Trebuie sa-l incerc, mie imi plac mancarurile au gratin..
Ce bine arata, deja salivez.
Niciodata nu am facut orez gratinat. Eu faceam mereu un pilaf cu legume si cam atat. Multumesc pentru sugestie. Si asa cautam sa fac ceva rapid
Arata foarte bine. O sa incerc si eu reteta.