Toate

Aspiratorul care ne protejeaza de alergeni

    De aproape un an sunt inscrisa intr-o comunitate de lideri de opinie (BUZZeri) si primim spre testare  diferite produse nou aparute pe piata pentru a le folosi si a face  review -uri. Astazi am primit un aspirator marca Philips. Daca te numeri printre persoanele curioase si vrei sa testezi chiar tu noi produse sau servicii  te poti alatura noua, comunitatii BUZZStore urmand acest link http://buzzers.ro/invite/146ba0cf5a582db64078ab9a7d30bfbd.

Am primit spre testare  -aspiratorul Philips Performer Expert FC 8725/09, care-mi va fi alaturi pe tot parcursul curateniei de primavara. Nu numai numele il recomanda  ca un specialist de prima clasa, el asigura cea mai ridicata rata de aspirare a prafului datorita tehnologiei AirflowMax si este un aspirator care ne protejeaza de alergeni.

  Noua gama de aspiratoare Philips are o eficienta energetica de clasa A si B care arata ca este posibila curatarea si la puteri reduse. Cu tehnologia dezvoltata de catre Philips ele garanteaza o capacitate mare de aspirare pentru o curatare profunda si perfecta. Cu doar 650W sunt mult mai eficiente decat un aspirator conventional de 2000W. Sunt usor de utilizat datorita accesoriilor cu perii multiple pentru o curatare usoara.

 

   Aspiratorul Philips FC 8725/09 este un aspirator cu sac  de clasa A energetica, clasa A a emisiilor de praf, clasa B de curatare a suprafetelor dure, clasa C de curatare a covoarelor.

 

  Organizatia Mondiala a Sanatatii ne avertizeaza  ca alergia va fi boala viitorului, astfel ca la sfarsitul anului 2050 jumatate din populatia lumii va fi afectata de cel putin o forma de alergie. Acest tip de aspirator retine particulele fine ( polen, acarieni) care declanseaza alergii si astm, la sfarsitul aspirarii aerul fiind de calitate superioara celui initial.
  Cum face aceasta?
  Cu ajutorul unui filtru performant HEPA -H13.
 Pana sa ajung la caracteristicile sale va voi explica ce inseamna clasele enumerate mai sus.

 

Clasa de eficienta energetica a unui aspirator se determina in functie de consumul anual de energie al sau. Acesta are un consum anual de energie de 27,8 kWh, deci conform tabelului si etichetei produsului, se incadreaza in clasa A.
   Clasa emisiilor de praf a unui aspirator se determina in functie de nivelul emisiilor de praf generate de acesta.
Emisiile de praf insemnand raportul exprimat in procente cu o precizie de doua zecimale, dintre numarul tuturor particulelor de praf cu o dimensiune de 0,3-10 μm emise de un aspirator si numarul tuturor particulelor de praf de aceeasi dimensiune care patrund in orificiul de admisie, atunci cand in acesta se introduce o cantitate anume de praf de dimensiunile respective. Valoarea include nu numai praful masurat la orificiul de evacuare al aspiratorului ci si praful emis  fie din pierderi, fie produs de aspirator.
     Aici intervine Filtrul de evacuare HEPA.

HEPA 13 este Acronimul de la High-Efficiency Particulate Arresting, deci este vorba de un filtru de aer cu o eficienta deosebita in absorbtia celor mai mici particule. A fost proiectat prin 1940 in cadrul Proiectului Manhattan pentru prevenirea contaminarii radioactive. Astazi se foloseste mult in domeniul biomedical deoarece are o retentie de 99,995% a bacteriilor si a virusurilor transmise pe cale virala.
   La aspiratoare are o retentie de pana la 99,99% a impuritatilor aerului, ridicand semnificativ calitatea aerului din incaperi, reducand riscul aparitiei alergiilor, problemelor respiratorii si fiind indicat pentru persoanele astmatice. Principiul sau se bazeaza pe aderenta particulelor la fibrele elastice de sticla dispuse aleatoriu, ce il alcatuiesc. Clasificarea filtrelor HEPA porneste crescator de la o absorbtie de 85% pentru E10, 95% – E11, 99.5% – E12, 99.95% – H13, 99.995% – H14, 99,9995% – U15, 99.99995% – U16 si ajunge la 99.999995% pentru U17.
  Astfel densitatea, dispunerea in straturi multiple si dimensiunea extrem de redusa a fibrelor fac diferenta intre un filtru de tip HEPA si unul normal.
    Acest aspirator cu filtrare HEPA 13 este certificat pentru a putea fi utilizat de catre persoanele cu alergii de catre Fundatia Europeana de Cercetare Alergii.
Clasa de performanta de curatare a unui aspirator se determina în funcție de capacitatea sa de
absorbtie a prafului (dpu), masurata pe suprafete dure sau pe covor.
   Clasa de curatare a suprafetelor dure se face printr-un test de pardoseala tare, adica un test  de doua cicluri de curatare in care capul de curatare al unui aspirator care functioneaza la capacitatea maxima de absorbtie trece pe o suprafata de testare umpluta cu praf artificial. Sunt masurate si inregistrate timpul scurs, consumul de energie si scaderea masei de praf.
   Clasa de curatare pe covor  este un test similar la care platforma de testare o constituie un covor etalon.
  In urma tuturor aceste teste aspiratorul a fost declarat unul de top in parte si datorita tehnologie inovatoare Airflow Max ce optimizeaza fluxul de aer, permitand desfacerea uniforma a sacului de praf, pentru a putea beneficia de cea mai mare putere de aspirare, chiar si pe masura ce sacul se umple!
  Ca o concluzie acest aspirator mi se pare o investitie necesara pentru locuinta datorita multiplelor sale avantaje: curatare profunda, perfecta cu un consum energetic mic si  un mediu fara alergii datorita purificarii aerului evacuat de acarieni si de alergenii obisnuiti: par de pisica, caine, polen, etc.

18 comentarii la „Aspiratorul care ne protejeaza de alergeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.