La Alpin o sa revin!

      Intalnirea noastra cu ceva etern, cum este natura, din care facem si noi parte, care ne precede si care ne va supravietui, din care venim si in care ne vom intoarce, ne ajuta intr-un mod inconstient sa trecem peste confruntarile nostre de zi cu zi cu situatiile stresante. Mergem in sanul naturii sa solicitam puterea sa cicatrizanta, mergem sa ne reconectam la ea, la statutul nostru de fragment din univers.  Faptul de a fi sanatos necesita respectarea a doua cerinte primare: sa mancam si sa dormim. Pe langa acestea ar mai fi doua: sa facem miscare si sa ne relaxam. Pe acestea le neglijam si neglijenta nu o platim rapid ca in cazul primelor, ci lent si in timp  printr-o perturbare a echilibrului emotional.  Cunoastem toti beneficiile exercitiilor fizice ca fiind cheia pentru o viata sanatoasa precum si faptul ca el amplifica starile sufletesti pozitive si le diminueaza pe cele negative. De aceea alegem sportul ca metoda de relaxare, ca o minirelaxare zilnica sau ca o relaxare pe o perioada prelungita cu scopul de a ne diminua incordarea acumulata in timpul anului.
       Locuiesc in Craiova si o iubesc in ciuda faptului ca e plata ca o placinta si tot orasul cauta cand e vremea frumosa un loc de picnic, un petec de padure sau vreo poiana. Nici vorba sa poti practica vreun sport de iarna in afara patinajului. Asa ca familia mea si prietenii ne-am orientat catre masivele muntoase aflate cel mai aproape si asa am descoperit Statiunea Straja din inima Muntilor Valcan, in zona Vaii Jiului.
    Stiu ca ati auzit de ea, stiu si ca unii dintre voi au fost acolo, dar as vrea s-o vedeti acum din perspectiva mea: de organizator de team building-uri si de schior amator. Indiferent care este scopul pentru care o vizitati: reincarcarea bateriilor, tabara, cantonament sau  team building pentru coeziunea unei echipe de afaceri, toate se bazeaza pe lucrul in echipa, pe crearea unei viziuni si practici comune in randul membrilor. Acest lucru, insa, necesita timp si o locatie adecvata.
    Locatia gasita este excelenta, se afla in mijlocul statiunii, numara trei stele pe firmament si se numeste Vila Alpin.
     Fac oficiile de gazda impreuna cu familia mea, deoarece statiunea se afla la 170 km de casa si toate popasurile peste weekend sau din vacante le facem la aceasta vila. La inceput urcam din Lupeni cu telecabina, dar de doi ani statiunea se mandreste cu o frumoasa telegondola.
     nou                                                    vechi
     Vila se afla la nici 50 de metri de telegondola, intre doua partii importante si are multe facilitati:
  •   restaurant propriu cu mancaruri traditionale, bar, ce pot gazdui pana la 70 de persoane. Doamna Mimi a reusit s-o faca pe fie-mea sa manance tot din farfurie si cea mai apreciata a fost ciorba de cartofi si afumatura. De gustul si aroma vinului fiert nu va zic, este o bunatate si dupa ce vii inghetat de afara e singurul remediu valabil de a te incalzi instant.

 

  •  o sala de conferinte cu pana la 60 de locuri. In aceasta sala pot avea loc activitatile specifice de team building Straja , cantonament Straja sau activitati specifice organizarii taberei Straja.

 

     Sigur aici se vor imbunatati  relatiile si raporturile dintre membrii grupului si se vor  depasi barierele pentru atingerea obiectivelor comune, ce pot viza imbunatatirea abilitatilor de rezolvare a problemelor, de luare a deciziilor, de prevenire si gestionare a conflictelor sau orice activitate duce la motivarea membrilor echipei.
  • centru de inchirieri echipament sportiv. E o idee excelenta, mai ales pentru cei ce vor sa invete unul din sporturile de iarna sau ca noi care avem copil in crestere si orice i-ai cumpara nu poate folosi mai mult de un an.
  • exista si o camera unde iti poti lasa echipamentul peste noapte ca sa nu te trambalezi cu el prin vila. Aici te poti echipa si dezechipa linistit, fiecare avand dulapul sau.
  • centrala termica si apa calda permanenta. Sa nu va mirati ca am pus accent pe acestea, nu toate vilele poseda asa ceva. Am avut o prietena care a stat la o vila in apropiere si fierbeau apa ca sa se poata spala.
  • camere frumoase, spatioase, foarte curate si cu internet wireless

 

  • se pot organiza la cerere vara si următoarele activitati: rafting, tiroliana, escalada, paintball, activităti speologice
  • pentru copii cu varsta intre 0-7 ani se beneficiaza de gratuitate atat la cazare cat si la masa, iar copii cu varsta intre 7-12 ani vor achita 50% din pachetul sejurului.
       Per total aici veti gasi tot confortul unui hotel, dar la un pret mai mic. Cel mai mult m-a bucurat faptul ca au un site de prezentare, sunt prezenti pe Facebook si isi posteaza ofertele si pe Twitter.

 

     Pentru practicarea sporturilor de iarna aici sunt sapte partii de schi amenajate si dotate cu instalatie de transport pe cablu,
iar cinci dintre ele au si instalatie de iluminat pe timp de noapte.
Partie de schi
Denumire
 

Grad Dificultate
 

Instalatie Nocturna
 

Lungime (m)
 

Zapada Artificiala
 

Diferenta de Nivel
 

Instalatie pe Cablu
Partia Canal
 

ridicat
 

 

1.400 m
 

 

180 m
 

teleschi
Partia Lupului
 

ridicat
 

Da
 

520 m
 

Da
 

160 m
 

teleschi
Partia Mutu
 

mediu
 

Da
 

1.270 m
 

Da
 

200 m
 

teleschi
Platoul Constantinescu
 

scazut
 

Da
 

1.740 m
 

Da
 

366 m
 

teleschi
Partia Platoul Soarelui
 

scazut
 

Da
 

405 m
 

Da
 

100 m
 

teleschi
Partia Sf. Gheorghe
 

scazut
 

Da
 

700 m
 

Da
 

145 m
 

teleschi
Partia Telegondola
 

mediu
 

 

3.200 m
 

Da
 

595 m
 

teleschi

Statiunea este  una din destinatiile preferate de turisti, atat iarna  cat si vara, cand poti sa-i faci concurenta lui Tarzan intr-un team building munte pe taramul distractiei Parc Aventura, unde adrenalina e la ea acasa. Preturile sunt mici: daca esti cu grupul costa 5 lei indiferent de varsta, iar altfel: copii platesc 10 lei si adultii 15 lei. Fericirea unei zi petrecute in parc o puteti vedea pe fata lui Iris (fie-mea).

     In statiunea Straja indiferent de anotimp te  puteti ruga la Schitul Straja,  asezare impresionanata si unica in Romania, cu un tunel de acces pictat care te face sa te simti ca si cand ai intra in alta dimensiune,
te poti reincarca de la canalul energetic din varful Straja (1868m), aflat in legatura directa cu piramida energetica din muntii Retezat,  energie care-ti va readuce starea de pace si liniste mult dorita sau te poti reculege la monumentul inchinat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial- Crucea de metal.
   Indiferent de anotimp, Vila Alpin va asteapta cu drag sa-i treceti pragul
si o sa spuneti ca si noi:
La Alpin o sa revin!
 Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

20 de comentarii la „La Alpin o sa revin!

  1. Am fost la Straja, dar trebuie sa recunosc ca nu am si ramas peste noapte. Plecam dimineata si ne intoarcem seara, dar am luat aminte despre vila Alpin si cand ne-om hotara sa stam mai mult vom apela la ei.

  2. Putine locuri ma atrag sa revin mereu la ele si muntele este unul dintre ele.. Nu am o statiune favorita dar avand in vedere recomandarea ta si faptul ca e un loc potrivit si pentru copii cred ca il vom pune pe lista de vizitat 😉

  3. Frumos peisajul la Straja si imi place foarte mult cum arata si la Alpin. Parca a fost o gala SuperBlog acolo, nu? Daca imi amintesc bine era prima la care ar fi trebuit sa particip si eu, dar n-a fost sa fie.

  4. Am fost de cateva ori la Alpin si ne-a placut intr-adevar si noua…chiar daca preturile sunt putin cam mari, a meritat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.