CARTOFI NOI LA CUPTOR
Ingrediente (pentru 2 persoane):
– 6 cartofi;
– o crenguta rozmarin;
– sare, piper;
– ulei de masline;
Am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert cu un varf de sare, pentru 15 minute. I-am lasat sa se raceasca putin si i-am taiat in bucati mari, avand grija sa nu-i sfaram. I-am pus intr-un vas termorezistent si i-am frecat cu sare, ulei de masline. Am rupt crenguta de rozmarin in 3 bucati, am pus-o printre cartofi si am pus vasul in cuptor.
Am tinut vasul la cuptor timp de 20 de minute, dar va recomand cam o jumatate de ora. N-am putut sa-i tin mai mult din cauza unor soricei care chitaiau de foame.
SOS DE SMANTANA CU CIUPERCI
Ingrediente:
– 1 ceapa;
– 300 gr ciuperci;
– 150 ml smantana;
– cascaval ras;
– sare, piper, ulei de masline;
Am taiat fin ceapa si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am cumparat asta vara din Thassos mai multe feluri de ulei de masline, dar cel mai bun a fost cel luat direct de la micii producatori, nu se compara cu cel din magazin, chiar daca acesta din urma este frumos prezentat. Pe acesta il folosesc doar la prajit, in schimb ma bucur de fiecare data cand il vad, deoarece imi aduce aminte de vacanta.
Am taiat ciupercile punandu-le peste ceapa si am condimentat cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce s-a rumenit amestecul, am adaugat smantana si am amestecat putin pana totul a ajuns la temperatura de fierbere. Acum ar fi trebuit sa pun parmezan, dar deoarece nu am avut, am pus cascaval ras si am amestecat totul cam 2 minute, cand am luat tigaia de pe foc.
Am servit cartofii cu sosul de smantana ca si garnitura la ceafa de porc la gratar.
Pofta buna!
6 comentarii la „Cartofi noi la cuptor si sos de smantana cu ciuperci”
multumim mult de reteta ,eu am sa ma asez la masa ! pupicei <3
yammmy!
fac deseara si-ti spun ce succes au
Iar ai gatit minunatii ?
usor de facut si arata minunat, banuiesc ca sunt si foarte gustosi!
BUUN!