5 echipamente de bucatarie profesionale fara de care nu mi-as imagina restaurantul meu

5 echipamente de bucatarie profesionale fara de care nu mi-as imagina restaurantul meu 1

Actionezi in sectorul Horeca sau nu, stii ca in ultimii doi ani el a trebuit sa se reinventeze pentru a supravietui si usor, usor, s-a adaptat la noua normalitate. Provocarile aduc inovatii. Coronavirusul ne-a schimbat modul de consum, a fost inchisa usa fizica, dar s-a extins cea digitala.  Situatia este complexa chiar si acum, in ciuda faptului ca s-a autorizat de ceva vreme redeschiderea restaurantelor. Concurenta in Horeca este acerba, iar clientii s-au imputinat. Ce se poate face in atare conditii? Un restaurant deschis, dar fara clienti, genereaza doar cheltuieli.  Acest moment dificil trebuie vazut ca o oportunitate, o modalitate de reinventare de adaptare la situatia actuala. Care cred eu ca este cheia problemei? Implementarea de strategii. Ce as face eu intr-o astfel de situatie? As alege o strategie de marketing emotional cu accent pe divertisment, ca de exemplu show cooking, si care sa arate clar masurile luate pentru a evita contagierea cu coronavirus, intre care si achizitionarea de echipamente de bucatarie profesionale de ultima generatie. Pe piata exista multe companii specializate in furnizarea a tot ce ai nevoie pentru a echipa o bucătarie profesionala, iar un exemplu elocvent il constituie GGM Gastro .  E o companie recent aparuta pe piata romaneasca, dar recunoscuta la nivel mondial ca ofera echipamente, articole de gatit, mobilier, ustensile moderne, practice, adaptabile oricarei bucatarii din industria Horeca. In plus, toate produsele pot fi achizitionate online, prin doar cateva clicuri si astfel le poti avea rapid la dispozitie

Cheia problemei in sectorul Horeca, si nu numai, este proiectarea si implementarea de strategii pentru a atrage clientii si a stimula vanzarile. Piata restaurantelor a devenit din ce in ce mai variata, prosperitatea afacerii mai solicitanta, astfel incat adaptarea la nevoile consumatorilor si la tendinte sunt adevarata cheie a succesului. In aceasta perioada de criza as miza pe marketingul emotional, deoarece ofera un avantaj tactic ce reuseste sa consolideze pozitionarea marcii fata de concurenta. De fapt, cred ca aceasta conectare emotionala cu clientul este singurul mod de a desfasura astazi orice afacere. Fara conexiune la nivel de valori, filozofie, vibratie, nu poti fi autentic pentru comunitate si clienti.

Da, clientii se gandesc de doua ori inainte de a manca in oras, dar au fost atat de scufundati in tensiunea emotionala a pandemiei, incat au nevoie urgenta de contact social. Stiu ca pot conta pe tine ca restaurant in online, dar isi doresc prezenta ta offline. Vor sa simta, sa fie incantati, sa experimenteze, sa se distreze, sa traiasca viata la maxim. Este vara evadarii, a plimbarilor, a socializarii si va urma o toamna la fel. Mantra este „Carpe diem”, nu stim ce ne aduce ziua de maine, asa ca hai sa ne bucuram, dar in siguranta. Strategia mea de marketing ar marsa pe evadarea din duritatea vietii de zi cu zi, dar in siguranta prin masuri si echipamente de bucatarii profesionale, iar sanatatea si costurile reduse vor fi conexiuni implicite. De ce aceste conexiuni? Cei doi factori care ii paralizeaza acum pe clienti sunt frica de infectare in spatiile publice si situatia economica complexa ce ii indeamna sa taie din cheltuielile aferente timpului liber, asa ca trebuie sa le demonstrezi ca temerilor lor sunt nefondate.

Renasterea prin experienta gastronomica a unui show cooking

Ce as face eu daca as avea un restaurant? O renastere energica, intr-un mod ambitios, facand o schimbare nu numai in meniu, ci si in concepte si procese cu echipamente de bucatarie profesionale. Paralel cu activitatea online as sublinia masurile de biosecuritate luate si as invita clientii sa se intoarca in restaurant. Acolo i-as astepta cu o bucatarie deschisa in care clientii devin parte a ritualului de pregatire culinara, garantandu-le o experienta gastronomica transformata in divertisment. Un show cooking al prepararii felurilor. de mancare starneste curiozitate, ofera divertisment si da posibilitatea de a vedea in ce conditii sunt preparate. Aceasta legatura stransa intre client si restaurant ofera divertisment si siguranta, permitand bucurarea de priceperea bucatarului si poate face diferenta fata de concurenta. Clientii iubesc restaurantul in primul rand pentru modul in care ii faci sa se simta si apoi pentru calitatea si savoarea mancarii servite.

Ceea ce defineste societatea noastra este socializarea si foamea de divertisment. Generarea de experiente gastronomice centrate pe client si a unui show cooking il face sa se simta special, creeaza legaturi emotionale cu acesta. Valoarea adaugata este bivalenta, pentru client deoarece ii permite sa observe intregul proces de preparare, manipulare a alimentelor si poate participa la el, iar pentru bucatar pentru ca ii permite sa se apropie si sa se conecteze direct cu publicul sau. In acest caz ce trebuie avut in vedere in mod special? Importanta aspectul functional si estetic al unor echipamente de bucatarie profesionale in adecvarea gusturilor, mirosurilor, zgomotului si sigurantei.

Show cooking

Conceptul de bucatarie deschisa aduce transparenta in primplan. Ingrediente, metode de gatit, retete, instrumente, utilaje … totul este vizibil, motiv pentru care aspecte precum pregatirea, organizarea sau igiena sunt esentiale pentru a transmite incredere si securitate clientului. Chiar daca iti suna contraproductiv sa-ti expui modul de preparare si poate secretele gastronomice, tu ramai expertul  si acesta este unul din motivele care-i atrage catre tine. Invatarea publicului despre modul cum sunt pregatite  preparatele lor preferate contribuie la fidelizarea marcii si  sporeste dorinta de a reveni curand.

5 echipamente de bucatarie profesionale fara de care nu mi-as imagina restaurantul meu

Orice bucataria profesionala este utilizata pentru a produce cantitati mari de alimente si are nevoie de echipamente profesionale care sa asigure o buna functionalitate. Echipamentul potrivit iti permite sa oferi servicii eficiente si reflecta calitatea mancarii servite. Experientele gastronomice destinate unui public din ce in ce mai informat necesita o reinventare frecventa a argumentelor estetice ale unei bucatarii, mai ales al carui meniu este axat pe scenografie si divertisment.  Orice bucatarie inchisa, dar mai ales una deschisa trebuie sa contina echipamente profesionale  care sa fie atractive pentru ochi aducand o estetica premium mediului, dar mai ales sa fie adecvate in ceea ce priveste prepararea alimentelor cu accent pe sanatate, siguranta, securitate.   Intr-o bucatarie se intalnesc multe echipamente profesioanale, dar eu o sa detaliez doar cinci pe care mi le-as dori in restaurantul meu

Articolele de gatit din seria Lorenzo

Nu stiu daca ai vazut vreodata articolele de gatit din seria Lorenzo, dar ele sunt un fel de dragoste la prima vedere pentru un bucatar, toti aspira sa le aiba la dispozitie. Contin tot felul de masini de ultima ora cu tehnologii moderne, ustensile de baza si ustensile special concepute pentru functii de inalta precizie si gatit profesionist. In plus au un design modern si functional care imbunatateste dinamica pregatirii oricarui preparat, pentru ca atat tehnologia cat si designul sunt esentiale in a satisface asteptarile clientilor.

Primul lucru de care trebuie sa tii seama in alegerea echipamentului de bucatarie este spatiul de care beneficiezi. In functie de el si de procesele necesare prepararii produselor, se aleg articolele de gatit care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale. Mare parte a acestui mobilier este modular si poate fi mutat cu usurinta, chiar daca are dimensiuni generoase. Echipamentele modulare se preteaza la crearea de combinatii diferite necesare obtinerii produselor dupa o tehnologie specificata.  In plus, ele sunt si multifuncionale, au suprafete durabile din inox usor de curatat, beneficiaza de servicii de intretinere si garanție la furnizor, sunt concepute pentru a economisi energie si asigura atat siguranta clientului, cat si a personalului din bucatarie.

Un astfel de articol de gatit contine tot ce ai putea avea nevoie: masini de gatit pe gaz  sau electrice cu sau fara cuptoare, plite electrice cu nervuri si fara, plite cu infrarosii, plite de copt, cazane electrice pentru paste sau gatit, gratare pe gaz pentru prajit, friteuze electrice si pe gaz, Bain Marie electrice, incalzitoare pentru produse prajite, elemente de sustinere neutre, etc. Pe scurt, aceste aparate de gatit sunt cea mai buna investitie pentru orice afacere Horeca.

Statie de pregatire pentru cocktailuri

Al doilea produs esential in bucatarie mea ar fi o statie de pregatit pentru cocktailuri. Este vara, anotimpul perfect pentru a socializa cu prietenii, cei dragi si momentul perfect pentru a petrece timpul liber intr-un mod placut si relaxatNimic nu-i mai bun pentru asta decat o cina de vara, usoara, insotita de niste cocktailuri. Varietatea cocktailurilor este uluitoare si cu ajutorul acestei statii, clientii se pot delecta cu unul traditional, clasic sau alternativ, inovator si personalizat. Bartenderul poate crea la cerere cocktailuri personalizate care sa descrie gusturile fiecarui client si care sa contina cantitatea de alcool dorita. Posibilitatile statiei sunt mult mai largi incluzand si salate. Pentru alegerea ingredientelor salatelor as opta pentru legume si fructe de la micii comercianti locali, astfel incat sa protejez si incurajez comunitatea ca unitate de relatie, durabilitatea si crearea de locuri de munca locale.

Vitrina pentru vinuri Samus, 5 Rafturi, 50 L,
Vitrina pentru vinuri Samus, 5 Rafturi, 50 L,
Vitrina pentru vinuri incorporabila Electrolux, 6 Rafturi
Vitrina pentru vinuri incorporabila Electrolux, 6 Rafturi
Vitrina pentru vinuri incorporabila Electrolux , 6 Rafturi
Vitrina pentru vinuri incorporabila Electrolux , 6 Rafturi
Vitrina pentru vinuri Samus, 2 Zone de racire, 88 L,
Vitrina pentru vinuri Samus, 2 Zone de racire, 88 L,

Elemente de refrigerare si depozitare

Mai ales in sezonul cald bucatariile au nevoie de mai multa grija in a mentine o temperatura optima si o ventilatie adecvata. Nu orice echipament frigorific este potrivit pentru un proiect mare gastronomic, el trebuie ales ca si articolele de gatit marca Lorenzo in functie de caracteristicile bucatariei si de tipurile de preparate. Alegerea lor adecvata faciliteaza procesele de conservare, intretinere si manipulare a alimentelor.

Cu echipamentele frigorifice, timpul fiecarei etape gastronomice poate fi planificat, numai asa se pot realiza produse cu arome si caracteristici deosebite. Unele preparate sunt mai delicate, ca de exemplu cele pe baza de peste, iar eu as include in meniu inclusiv peste crud. In acest caz temperatura mediului si cea a echipamentelor sunt factori critici pentru buna desfasurare a operatiilor. GGM Gastro are o linie de echipamente industriale de refrigerare realizate din materiale de calitate care garanteaza durabilitatea si siguranta pentru manipularea alimentelor.

Ustensile pentru prepararea alimentelor

Ustensilele sunt instrumente indispensabile in prepararea alimentelor. Au diferite utilizari, iar cand vine vorba de cele pentru un restaurant, trebuie aleasa calitatea, deoarece ele dau o nota speciala fiecăruia dintre preparate, iar scopul unui restaurant este de a cuceri papilele gustative ale clientilor sai.  Contactul direct al acestor ustensile cu alimentele lasa o urma profesionala care le completeaza gustul si modul de prezentare, economisesc timp si garanteaza pregatirea preparatelor in conformitate cu un standard inalt. Blendere, procesatoare de alimente, felietoare, mixere, storcatoare, masini de tocat, masini de facut paste, cafetiere, ceainice, toate sunt ustensile indispensabile unei bucatarii profesionale.

Carucior Kumpir pentru cartofi cu 2 sertare si salata

Diversificarea canalelor de vanzare este un obiectiv care trebuie abordat de catre orice antreprenor. In pandemie ne-am reconectat cu elementele esentiale. Au triumfat emotiile, minimalismul si simplificarea.  Caruciorul Kumpir aduce  simplitate, frumusete si bunul gust  Estetica lui m-a cucerit de la prima vedere. Initial nu-l aveam pe lista, dar apoi mi-am dat seama cat de util poate fi pentru publicitate si deci indispensabil noii afaceri deschise. Mi se pare esentiala capacitatea sa de amplasare in locuri de flux maxime ce garanteaza succesul comunicarii, putand atrage clienti noi prin oferta de mancaruri gustoase si simple pregatite rapid. Poate fi situat in cadrul diferitelor evenimente, indiferent ca acestea se desfasoara pe plaja, la munte, campie sau intr-o locatie urbana. Comertul in aer liber este o marfa foarte apreciata in aceste vremuri ale coronavirusului.

Echipamentul lui este relativ restrans, dar garanteaza o manipulare optima, igiena si un standard ridicat de gatit. Este versatil putand sa se adapteze rapid la degustari, demonstratii si experiente culinare, facandu-l ideal pentru o publicitate in aer liber. Imaginea pe care o genereaza este alcatuita din mai multe elemente: serviciul prin amabilitatea, caldura si excelenta legatura interumana, igiena si siguranta spatiului, ce pot fi lesne zarite datorita transparentei alcatuirii lui. Desigur conteaza mult si meniul, preturile. E timpul propunerilor simple, semnificative si de impact care sa se adapteze la situatia actuala. Oamenii vor sa cumpere produse sanatoase ieftine. Criza le-a rascolit temerile materiale si acum se simt in pericol. Ei au tendinta de a cumpara strictul necesar si ceea ce costa putin.  Aceasta propunere de mancaruri simple va capta sigur atentia celor care cauta sa se hraneasca echilibrat si sanatos. 

Poti avea cele mai bune feluri de mancare, cele mai bune preturi, servicii si asepsie totala, si totuși poti fi al doilea in alegerea consumatorului. In acest caz atmosfera devine decisiva. Conceptul de food truck este una din marile tendinte ale gastronomiei mondiale ale momentului si face parte din cultura gastronomica a oricarui peisaj urban.  Exista mai multe optiuni pentru a construi un model de afaceri atractiv si de succes a unui restaurant. Expertii insista asupra faptului ca, cu cat conceptul este mai simplu, cu atat functionează mai bine. Eu voi testa conceptul simplu al acestui carucior  achizitionand unul cu cuptor de cartofi, iar altul cu un aparat de pop corn, 

Concluzii

La final, as spune ca pandemia a dovedit deja cat de rezistenta si incredibila este industria Horeca.  Conexiunea, comoditatea si experienta sunt esentiale pentru generarea si loializarea noilor puncte comerciale. Trebuie doar sa fii flexibil si creativ in navigarea impreuna cu clientul. Echiparea bucatariei unui restaurant necesita timp si, in principal, daruire.  Ai inteles de ce iti recomand sa cumperi ustensile de bucatarie de la GGM Gastro? Cele mai bune marci, cele mai bune materiale, cele mai noi tehnologii, cele mai bune preturi, sfaturile profesionale si un stoc larg fac din GGM Gastro cea mai buna optiune in alegerea de echipamente profesioniste de bucatarie. 

Atunci cand incepi echiparea afacerii tale, cauti cea mai buna valoare pentru bani si exact asta ofera GGM Gastro. Apeleaza online la GGM Gastro si incepe-ti afacerea cu succes !!!

12 comentarii la „5 echipamente de bucatarie profesionale fara de care nu mi-as imagina restaurantul meu

  1. Mi se pare foarte important ca atunci când îți deschizi un restaurant sa dai importanță tuturor lucrurilor descrise de tine și sa apelezi la cei mai buni în materie de articole profesionale pentru gătit.

  2. GGM Gastro îți echipează bucătăria cu o diversitate de produse, totul putând fi comandat din confortul casei tale.

  3. Multumim pentu informatii, super, super faine toate echipamentele si ustensilele GGM gastro, i le voi arata sotului meu, activeaza in domeniu si clar este o zona de interes pentru el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.