Biberoane, suzete: Stii cum sa le alegi?

Biberoane, suzete Stii cum sa le alegi

Sosirea unui bebelus implica mari responsabilitati si schimbari, mai ales atunci cand vine vorba de a deveni pentru prima oara parinte. Vrei sa-i oferi cei mai bun micutului tau, asa ca ii pregatesti din timp venirea. Ai o gramada de intrebari despre modul in care trebuie sa-l ingrijesti, sa-l ocrotesti, hranesti si atat de putine raspunsuri. Biberoane, suzete: Stii cum sa le alegi?  Si eu sunt parinte si am trecut prin aceasta experienta, asa ca stiu cat de stresanta poate fi la inceput. Bebelusul a crescut, am castigat incredere si apoi experienta. Datorita acestei experiente pot sa-ti prezint astazi, tie, kiturile NUK care contin tot ce are nevoie un parinte in rutina zilnica de ingrijire a unui bebelus: un set de bun venit al nou-nascutului si un set NUK Nature Sense. 

Alegerea biberonului si a tetinei corecte este uneori o sarcina pe care o trecem cu vederea. Pentru a-l hrani pe micut nu trebuie sa minimalizam importanta alegerii biberonului cel mai potrivit. Daca vrem ca el sa se simta multumit inca din primele zile si sa creasca sanatos, este important sa-i oferim tot ce este mai bun, adica biberoane NUK. Este unul dintre cele mai recunoscute si preferate branduri din lume dedicate bebelusilor, nu numai pentru biberoane, ci si pentru suzete, pompe de san, accesorii de hranire sau de ingrijire

Set NUK de bun venit al bebelusului 1
Set Nuk bun venit
Nestle Lapte praf Nan 1 Comfortis +0 luni, 800g
Lapte praf Nan 1 Comfortis +0 luni, 800g
Lapte praf Nan 2 Comfortis +6 luni, 800g
Lapte praf Nan 2 Comfortis +6 luni, 800g
Lapte praf Nan 3 Comfortis +12 luni, 800g
Lapte praf Nan 3 Comfortis +12 luni, 800g
Lapte praf Nan 4 Comfortis +2 ani, 800g, Nestle
Lapte praf Nan 4 Comfortis +2 ani, 800g, Nestle

De-a lungul timpului biberoanele au adoptat caracteristici ale formei si designului sanului matern pentru a le face mai confortabile si a evita confuzia la bebelusii care sunt hraniti mixt. Obiectivul nu este de a intarca copilul, ci de a combina modurile de hrana, atunci cand nu exista posibilitatea alaptarii la san. Cu ajutorul tetinei cu forma speciala de la NUK care copiaza forma sanului mamei se poate obtine un echilibru in hranirea bebelusului, fiind posibila hranirea alternativa, dar si una exclusiva. Ambele variante sunt permise si fiecare mama trebuie sa decida fara a fi judecata. O mama fericita = un copil fericit.

Set nou-nascut Nuk Nature Sense Twin, Albastru
Set nou-nascut Nuk Nature Sense Twin, Albastru

Foarte bune, suzeta extraordinara poate copilul sa doarmă cu ea în guriță. Gatul larg al sticlei este foarte comod la prepararea laptelui. Le recomand!!!

Mihaela I

Sunt 2 tetine diferite, cea cu inel alb are 3 orificii (debit lent) nu e necesara eructarea bebelusului, iar cea cu inel albastru are 5 orificii (debit moderat). Suzeta e mai mult ca perfecta pentru bebe( 3saptamani) la celelalte bebe tragea aer pe langa si scotea un suierat de parca chema ratustele, aceasta e silentioasa si ne e de folos!

Andreea B

Biberoanele de 260 sunt foarte mari, tetina acoperă gurita și nasul bebelusului. Tetinele cu 3 și respectiv 6 gauri nu se pot folosi de la 1 luna.

George V

Lapte praf Nan AntiRegurgitare +0 luni, 400g, Nestle
Lapte praf Nan 2 Optipro Premium +6 luni, 400g, Nestle
Lapte praf Nan 2 Optipro Premium +6 luni, 400g, Nestle
Lapte praf Nan 4 Optipro Premium +2 ani, 400g, Nestle
Lapte praf Nan 3 Optipro +12 luni, 800g, Nestle

Cum alegi biberonul?

Biberoanele nu constituie un sprijin doar mamele care nu pot alapta din diferite motive, ci si pentru tatici. Cu ajutorul lor tati pot si ei sa-i alapteze pe cei mici inconjurandu-i in acest timp cu iubire, daruire si afectiune. Posibilitatea de a tine cu delicatete, de a-l privi cu afectiune, de a-i vorbi si de a-l rasfata in timpul alaptarii, mi se pare nepretuita pentru un tatic si benefica pentru dezvoltarea sanatoasa a nou-nascutului. Nu trebuie minimizata importanta alegerii biberonului. Inainte de a alege orice biberon vazut online sau intr-o farmacie, trebuie sa tii cont de o serie de factori care ofera bunastare, siguranta si confort in hranire.

Tipul de tetina

Nu toate tetinele sunt construite conform cu nevoile bebelusului, ori nu urmeaza forma sanului, ori sunt fabricate din materiale improprii. Cele mai bune materiale sunt siliconul si latexul. Eu am preferat siliconul deoarece este mai dur si mai ferm si in plus tetinele din el sunt mai usor de spalat durand si o perioada de timp mai lunga. Fata mea mi-a sustinut parerea si s-a simtit mai confortabil cu acest fel de tetine. Orice varianta ai alege este foarte buna, doar ca fiecare are preferinte.

Materialul biberonului

La prima intalnire a bebelusului meu cu biberonul am ales unul din sticla deoarece este mai usor de sterilizat si am crezut eu mai sigur. Dupa prima luna am introdus si biberoane de plastic deoarece era mai functional, nu se spargea atunci cand il loveam eu sau bebe din greseala. In plus, am constata ca sunt facute din propilena si nu sunt riscante pentru sanatatea micutilor.

Biberon PP AirFree Clasic de la +0luni, 125ml, Philips Avent
Biberon PP AirFree Clasic de la +0luni, 125ml, Philips Avent
Aparat pentru pregatirea laptelui praf Perfect Prep
Aparat pentru pregatirea laptelui praf Perfect Prep Nichiduta
Kit biberoane si accesorii pentru nou-nascuti Baietei, Tommee Tippee
Recipient pentru Lapte Praf
Recipient pentru Lapte Praf BestKids

Forma tetinei

Dupa cum am mai spus de obicei tetinele copiaza forma anatomia a sanului, dar sunt altele in forma de picatura sau usor rotunjite. Eu recomand pe cele nesimetrice, usor plate care le face sa se adapteze mai bine formei gurii bebelusului mentinad un flux bun al laptelui.

Dimensiunea si forma biberonului

Dimensiunea biberonului este foarte importanta variind in functie de varsta bebelusului. In prima luna este suficient un biberon de 120 ml, dar dupa o jumatate de an este necesar un biberon cu dimensiuni intre 180 si 240 ml. Ca si forma preferata mea este cea cilindrica clasica, mi se pare ca se adapteaza bine mainilor oricarui bebelus, se spala mai bine si mai usor, dar am prietene care au ales unele forme mai cochete. Tu alege ceea ce ti se pare mai adecvata nevoilor tale si a bebelusului tau.

Indiferent ce biberon alegi, curatenia si igiena lui este cruciala. Asigura-te mereu de impecabilitatea sa deoarece nou-nascutii sunt vulnerabili la infectii. Minimizarea riscurilor se face prin sterilizarea tuturor instrumentelor folosite pentru pregatirea hranei. Ideal ar f sa detii un recipient de sterilizare, dar merge si la cuptorul cu microunde, masina de spalat vase sau clasicul fiert intr-un recipient cu apa. Sterilizarea si curatarea tuturor instrumentelor implicate in hranirea bebelusului trebuie facuta cel putin in primul an din viata copilului.

Set cana Nuk Evolution All-In-1 roz
Set cana Nuk Evolution All-In-1 roz
Set 2 suzete Nuk Freestyle silicon M1 albastru 0-6 luni
Set 2 suzete Nuk Freestyle silicon M1 albastru 0-6 luni
Pompa de San Electrica, cu Afisaj LCD si Biberon 150 ml inclus
Pompa de San Electrica, cu Afisaj LCD si Biberon 150 ml inclus
Incalzitor biberon BBW 2000
Incalzitor biberon BBW 2000

Alegi sau nu suzeta?

Suptul este un reflex dezvoltat inca din viata intrauterina si ii ofera nou-nascutului siguranta, placere si il bine dispune. Aceasta activitate poate persista pana la varsta de 3-4 ani, asa ca multi parinti se intreaba cat afecteaza ea sanatatea bucala si daca este recomandata.

Parerea mea este ca este un exercitiu bun pentru dezvoltarea muschilor gurii, il ajuta sa doarma, sa se linisteasca, calmeaza plansul bebelusului si reduce anxietatea parintilor, dar nu trebuie folosita in exces, sa nu se permita ca bebelulusul sa doarma cu ea sau in acest caz sa fie curatata bine ea si gura, suptul suzetei sa fie intrerupt inainte de a implini copilul doi ani. Consider suzeta benefica in dezvoltarea sugarului, dar experienta mea n-a fost una completa deoarece copilul meu a respins-o la inceput si a acceptat-o doar pe parcursul perioadei cand i-au dat dintii. Daca nu te atrage folosirea ei, NUK are un dispozitiv care o poate substitui ajutand in acelasi timp la dezvoltarea armonioasa a dintilor si maxilarelor. El poate preveni nevoia de apelare la ortodontie in viitor.

Recomandarile generale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii sunt: alaptatul exclusiv in primele sase luni de viata, ca factor de protectie, iar pe aceasta perioada sa nu li se administreze apa, evitarea suzetei in primele zile de viata; adoptarea unor metode naturale de a calma un nou-nascut, ca de exemplu contactul direct cu pielea mamei.

Urmeaza sa devii mamica? Uite TOP 4 lucruri pe care trebuie sa le stabilesti inainte de a naste! si cateva Idei de decorare a camerei bebelușului

Ai nascut? Viața de cuplu PERFECTĂ după venirea unui copil. TOP 6 TIPS & TRICKS sau Micutul tau plange des? Iata cum il poti linisti instant!

Bebelusul a crescut si ii plac cartile?8 motive pentru care daruirea unei carti personalizate este cea mai buna idee de cadou !

De ce se recomanda apa oligominerala la copii mici? este rapid absorbita de celulele corpului uman si la fel de repede expulzata fiind filtrata usor de catre rinichi. contribuie la reducerea retentiei de lichide prin urinare. datorita proprietatilor diuretice semnificative este o contributie excelenta la detoxificarea corpului si accelerarea functiilor metabolice. favorizeaza eliminarea unor substante cum ar fi acidul oxalic, azotul ureei, clorura de sodiu si acidul uric, care sunt absorbite in organismul uman si care cauzează adesea infectii bacteriene si fungice. De ce apa oligominerala Aquatique? Chiar daca o sa te plictisesc o sa-ti spun ca exista Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 978/2006 privind etichetarea apei minerale naturale imbuteliate utilizate in alimentatia sugarului, in conformitate cu art. 25 din Hotararea Guvernului nr. 1.020/2005 pentru aprobarea Normelor tehnice de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale. Acesta precizeaza ca apele minerale naturale plate cu mineralizatie scazuta (oligominerale) sunt alegerea optima pentru hrana sugarilor si hidratarea copiilor. In Romania nu sunt multe ape care sa indeplineasca acest normativ, eu stiu acum doar patru: Bebe Bucovina, Aquatique, Izvorul Minunilor, Aqua Carpatica. Cand era fata mea mica exista una singura: Aquatique. Chiar daca intre timp au mai aparut alte ape oligominerale pe piata, eu am ramas fidela Aquatique si timpul mi-a dat dreptate.  Bucovina  a avut parte de publicitate negativa datorita unor denumiri diferite de ape care aveau aceeasi compozitie, dar erau comercializate la preturi diferite, Izvorul Minunilor la fel este sub semnul intrebarii cum ca ar oferi apa potabila "imbunatatita" cu bioxid de carbon.  Aqua Carpatica Kids mi se pare mult prea noua pe piata aparand doar de un an pe cand anul trecut compania Romaqua Group a sarbatorit 10 ani de la lansarea pe piata a apei oligominerale naturale plate Aquatique. In aceste conditii poti vedea de ce apa oligominerala Aquatique este aproape de inima noastra, a venit in familie ca un pas natural si firesc si continua sa ne hidrateze. Fata mea a crescut sanatoasa si datorita ei. In plus, Romaqua Group are in portofoliul sau pe langa apa oligominerala Aquatique inca 8 branduri foarte cunoscute si indragite de catre romani: Borsec regina apelor minerale romanesti apa minerala naturala Stânceni, bauturile carbogazoase racoritoare Giusto, liderele pietei de bauturi racoritoare plate Giusto Natura, bautura energizanta Giusto Elektrik, berile Albacher, Dorfer si Mühlbacher.  Medalii, atestari ale succesului brandului 100%romanesc Apa minerala naturala Aquatique este atestata clinic de catre Societatea Romana de Pediatrie, de catre Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului „Alfred Rusescu” si se autorecomanda, precizand pe eticheta mentiunea ” corespunde pentru prepararea alimentelor destinate sugarilor”. In 2008, dupa doar un an de existenta pe piata, Aquatique a primit de la Institutul International de Selectie a Calitatii, Monde Selection, Bruxelles, distinctia “Grand Gold Medal”. In anul 2017 apa oligominerala Aquatique a fost desemnata de catre Forbess Romania castigatoare la categoria “Apa minerala plata pentru sugari si copii mici”.
Munchkin ratusca de baie cu senzor de temperatura
Canpol Carte Educativa 2/083
Canpol Carte Educativa
Micutii prieteni, Haba, Iepurasul Hoppel, 3ani+
Micii Prieteni – Iepurasul Hoppel
Micutii prieteni, Haba, Ratusca, 3ani+
Micutii prieteni, Haba, Ratusca, 3ani+

Biberoane, suzete: Acum stii sa le alegi

Uneori suntem nevoiti sa folosim, din diverse motive, dispozitive si echipamente pentru a hrani, calma sau ingriji un nou-nascut, dar trebuie sa le cunoastem, alege pe cele mai propice dezvoltarii armonioase si mai ales sa urmam toate instructiunile producatorului.

P.S. Pana pe 6 ianuarie 2021 te poti inscrie la concursul organizat pe pagina mea si poti castiga unul din cele trei kituri NUK   care contin tot ce are nevoie un parinte in rutina zilnica de ingrijire a unui bebelus: un set de bun venit al nou-nascutului si un set NUK Nature Sense.

Jucarie bebelusi Triunghi cu activitati
Prieteni pe roti, girafa, Noriel Bebe
Prieteni pe roti, girafa, Noriel Bebe
Jucarie bebelusi, Abc, telefonul colorat
Jucarie bebelusi, Abc, telefonul colorat
Turnuletul leu cu lumini si muzica, Noriel Bebe
Turnuletul leu cu lumini si muzica, Noriel Bebe

13 comentarii la „Biberoane, suzete: Stii cum sa le alegi?

  1. Foarte interesant articolul tau. Noi am folosit alta marca. Ne-am oprit la tipul acceptat imediat de catre gemeni. Desi a fost costisitor si am avut nevoie de cantitati mari, scopul a fost atins. Copiii au mancat corect si fericiti.

    Le doresc tuturor mamicilor sa isi gaseasca un partener bun in materie de biberoane, suzete si alte accesorii necesare bebelusilor.

  2. Mi-ar fi de folos aceste produse pentru fetița mea, le-as împărți cu Eva Maria Obirsie care așteaptă al doilea bebe.

  3. Am trecut de mult de vremea biberoanelor pentru cei mici, insa cum a fost un an de stat mai mult in casa, se tot vad semne pe la prieteni si amici. Asa ca stiu de unde sa ma documentez cand va fi cazul de cadouri de bebe 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.