TRIPLEAZĂ-ȚI eficiența la muncă folosind aceste TRUCURI SIMPLE!

Chiar dacă pare greu de crezut, poți să îți triplezi productivitatea. Asta înseamnă să lucrezi la fel de mult, dar să obții rezultate de trei ori mai bune. Tu știi cum să-ți crești eficiența la muncă? Multe persoane, indiferent de natura locului de muncă, întâmpină dificultăți în a progresa în activitatea lor sau în a-și fructifica la maximum timpul pe care îl petrec muncind. Care sunt cele mai mari obstacole în acest sens și cum pe poți depăși?

Top 3 obstacole și soluții simple pentru a fi mai eficient la muncă

Top 3 obstacole și soluții simple pentru a crește eficiența la muncă

Asigură-te că folosești echipament în stare optimă de funcționare

Cel mai probabil, folosești unelte la locul de muncă, indiferent că faci uz de forța fizică sau cea intelectuală pentru a-ți câștiga existența. În multe cazuri, însă, ajungi să pierzi timp prețios, deoarece echipamentele pe care le utilizezi nu mai sunt potrivite pentru nivelul la care lucrezi acum. 

De exemplu, mașinăriile folosite de cei care muncesc în domeniul amenajărilor se pot uza, sau au o putere care nu mai corespunde cu nevoile lor actuale. Acestea îi fac să lucreze mai încet și cu mai multe erori. Același lucru poate fi spus și despre un programator care încearcă să-și ducă la final un proiect pe un computer depășit. Acel dispozitiv fie va trebui dus la un service pentru laptop din București sau altă localitate, fie va trebui să fie înlocuit cu unul capabil să facă față noilor solicitări. 

Împarte o activitate în mai multe sarcini individuale

în mai multe sarcini individuale

Oamenii sunt copleșiți de lucrurile mari. Așa a fost dintotdeauna, iar acest lucru se aplică și la muncă. Atunci când ai de îndeplinit misiuni pe care creierul tău le percepe ca fiind imense, există o metodă simplă de a-l păcăli: împarte activitatea în sarcini distincte. 

Practic, ia o foaie de hârtie și un pix. Apoi scrie ca titlu denumirea proiectului pe care trebuie să îl finalizezi. Încearcă să îl divizezi și notează etapele pe care le vei parcurge ca subtitluri. Abordând fiecare porțiune separat, mintea ta nu se va mai simți atât de amenințată și vei putea termina treaba mai ușor. Este o idee bună să trasezi o linie peste fiecare mini-sarcină pe care ai finalizat-o. Asta îți va da un sentiment de mulțumire și reușită, care va face funcțiile cognitive să funcționeze mai bine. 

Pauzele sunt obligatorii

Pauzele sunt obligatorii

Este important să stabilești cât timp intenționezi să lucrezi înainte de a te apuca de treabă.  Următorul pas este să decizi clar ce perioadă vei aloca pentru pauză. Minutele de recreație sunt la fel de importante cum au fost și în școală. Nu degeaba orele de curs erau organizate în așa fel încât să ai un moment de respiro între ele. 

Creierul are tendința de a-și pierde concentrarea atunci când faci o acțiune repetitivă pentru mai mult timp. Probabil ți s-a întâmplat să observi că ai pierdut șirul unei conversații sau acțiunea unui film fără să îți dai seama, iar gândurile tale au călătorit fără control. Pe același principiu, dacă tu nu îi oferi pauzele necesare corpului sau creierului tău, acesta le va lua singur, în mod ineficient și pentru perioade mult prea lungi decât ar fi fost necesar, de fapt. 

Așadar, asigură-te că folosești un echipament potrivit, că iei pauze la timp și bine controlate și că îți divizezi sarcinile mai mari. Astfel, eficiența la muncă poate fi triplă, la fel și câștigul tău. 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

15 comentarii la „TRIPLEAZĂ-ȚI eficiența la muncă folosind aceste TRUCURI SIMPLE!

  1. Voi pune sfaturile în aplicare pentru ca vreau sa fiu mai organizata atunci când muncesc. Greșeală mea e ca vreau sa fac mai multe lucruri în același timp și evident ca îmi mai scăpa din detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.