TOP 3 motive pentru care sa-ti deschizi un website daca detii o afacere

Era digitala vine la pachet cu un avantaj pe care-l cauta intr-o masura din ce in ce mai mare atat clientii, cat si detinatorii de afaceri si anume: confortul. De exemplu, daca esti in cautarea unui produs sau a unui serviciu, ti-ar fi mult mai confortabil sa deschizi browser-ul direct de pe laptop sau de pe telefon, sa tastezi numele produsului sau serviciului dorit si sa ti se ofere cele mai bune variante in doar cateva secunde. In acelasi timp, daca detii o afacere, este mult mai usor sa ai un site care sa-ti prezinte produsele sau serviciile in fata sutelor de mii de potentiali clienti care cauta ceea ce oferi tu. Toate problemele care tin de brand-awareness si de accesibilitate pot fi rezolvate daca iti deschizi un website.

TOP 3 motive pentru care sa-ti deschizi un website daca detii o afacere

Iata de ce este important ca afacerea ta sa fie prezenta in mediul online

Pe langa confortul tau si al clientilor tai, mai exista cateva motive pentru care trebuie sa deschizi un website pentru afacerea ta.

Publicitate dupa bunul plac

Avand un website propriu, il poti personaliza in functie de preferintele tale si de mesajul pe care vrei sa-l transmiti clientilor. Pentru acest proces, ai libertate totala si nu ai nevoie de autorizatie de la nicio institutie. In plus, poti stabili parteneriate si cu alte site-uri, astfel incat sa expui brand-ul acestora pe site-ul (blogul ) tau, lucru ce poate constitui un venit suplimentar.

Poti folosi asemenea metode pentru a studia piata si a observa care este publicul tau tinta in functie de mesaj, stil de exprimare, categorii de varsta si nu numai.

TOP 3 motive pentru care sa-ti deschizi un website daca detii o afacere

Plus de credibilitate

La ora actuala, internetul este cea mai mare si mai importanta sursa de informatie. De la date istorice la indicatii rutiere sau simple sugestii de afaceri, internetul este cea mai accesibila metoda de a afla tot ceea ce te intereseaza.

Prezenta in online va creste credibilitatea si vizibilitatea afacerii tale si, datorita faptului ca orice client va putea oferi recenzii, vei putea sa atragi clienti noi in detrimentul competitiei tale.

Ia in considerare care este produsul principal pe care il oferi si care este cuvantul cheie care iti reprezinta afacerea cel mai bine. Ulterior, trebuie sa te folosesti de cat mai multi factori pentru a aparea in primele rezultate din motoarele de cautare.

Monitorizarea activitatii

Cu ajutorul unul website, este foarte usor sa observi care sunt punctele forte si punctele slabe ale afacerii tale. Folosindu-te de instrumentele Google, poti observa ce fel de oameni intra pe site-ul tau, cat timp petrec pe acesta, ce probleme intampina sau ce optiuni prefera. Astfel, vei stii ce trebuie sa imbunatatesti la site si ce trebuie sa fructifici. Totul incepe din momentul in care ai cumparat un domeniu, lucru despre care poti sa vezi mai multe aici, urmat de optimizarea site-ului si monitorizarea datelor de interes.

O realitate pe care nu o poti contesta o reprezinta faptul ca internetul a devenit parte din viata noastra de zi cu zi. Atat timp cat il folosim pentru sarcini productive, internetul este o sursa vasta de informatii si te poate ajuta sa-ti dezvolti orice fel de afacere, conectandu-te cu potentialii clienti, indiferent de distanta.

sursa foto: envato.com

Carti

 E-Commerce Website Optimization - Dan Croxen-John
E-Commerce Website Optimization – Dan Croxen-John
 Language of Websites - Mark Boardman
Language of Websites – Mark Boardman
 Build Reactive WebSites with RxJS
Build Reactive WebSites with RxJS

14 comentarii la „TOP 3 motive pentru care sa-ti deschizi un website daca detii o afacere

  1. Chiar cred ca e important sa iti promovezi afacerea pe retelele de socializare, cu siguranta ai atrage mai multi oameni.

  2. Foarte utile informații. Un website poate ajuta foarte mult o afacere. Voi recomanda acest articol unei prietene care încă are dubii în aceasta privința.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.