Astazi vreau sa-l fac invidios pe Popeye, asa ca pentru #miercureafaracarne am pregatit placinta cu spanac in foietaj. Spanacul este o leguma recunoscuta in toata lumea ca un supraliment incarcat cu nutrienti intr-un produs alimentar cu continut scazut de calorii, un adevarat „aur verde”. Spanacul este o sursa excelenta pentru a pierde in greutate sau a-ti restabili energia, de a-ti creste vitalitatea, de a-ti mentine musculatura si functia nervilor, ritmul cardiac, tensiunea arteriala si un sistem imunitar sanatos. In plus este important pentru sanatatea oaselor sau cea vizuala, fiind si eficient in blocarea efectelor carcinogene. Toate acestea sunt efectele vitaminelor K, A, C si acid folic, dar este bogat si in mangan, magneziu, fier sau vitamina B2. Daca vreti sa-l gatiti, este indicat sa-l expuneti mai mult aburilor decat sa-l fierbeti deoarece numai asa substantele nutritive se conserva bine.
Se crede ca spanacul are origini persane, dar secolul XII il gaseste raspandit pe mesele din toata Europa. Se pare ca la curtea Frantei a ajuns prin sotia italiana a regelui Henri II, Caterina de Medici. Ea ar fi dat numele de „florentin” oricarei mancare care continea aceasta leguma, spanacul. Familia spanacului este Quenopodiaceae, o subfamilie a Amaranthaceae, iar rudele sale sunt sfecla si quinoa.
Indiferent daca alegi aceasta placinta pentru a o servi ca aperitiv la o petrecere sau la orice cina a saptamanii, pot sa-ti spun ca pe langa ca este foarte gustoasa si plina de proprietati nutritive, este si economica si usor de pregatit. O modalitate usoara de a adauga valoare nutritiva, textura, culoare si gust meselor tale.
Vezi si: Negresa de post -reteta Sanovita
Vezi si: Supa crema de conopida
Seamana cu spanakopita mancata in Grecia, este crocanta la exterior si la interior te bucuri de o umplutura cremoasa. Am folosit astazi un fel de branza asemanatoare celei feta, dar daca aveti telemea tare, o puteti amesteca cu putin iaurt sau smantana. Grecii o fac in tavi mari si apoi o taie in bucati triunghiulare, servind-o cat e calda. Merge de minune la mielul pascal la gratar, iar pana atunci nu mai este decat o saptamana.
Pofta buna!
P.S.
Daca esti in cautare de altceva bun, intra pe Miercurea fara carne si acolo vei gasi mai multe retete.
Vezi si: Supa de naut in stil marocan
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
18 comentarii la „Placinta cu spanac, in foietaj”
Chiar daca nu.mi place spanacul neam, nu pot sa nu remarc ce fel arata placinta ta!
Asa in placinta mananc si eu, placinta ta arata foarte bine😍👍
Vai de mine, bine ca nu am sotul acasa, sigur maine ma punea sa o fac. Arata tare bine.
Eu nu mananc spanac de obicei, dar placinta asta arata senzational!
Ador spanacul, abia astept sa luam si noi si sa incercam.
Yummyy, ce bine arata! Imi lasa gura apa.
Dacă e cu spanac, e pe placul nostru!
Si mie-mi place placinta cu spanac, am facut si eu ieri, dar de post, fara oua si branzica. A fost foarte buna!
Arata tare apetisant. N-am facut asa ceva pana acum. As incerca reteta ta
Eu nu mananc spanac, dar zau ca ti-as gusta reteta.
Cat de bine arata. Nu am incercat pana acum.
O, Doamneee… Ce apetisant arata!
Pacat ca mie nu imi place deloc spanacul… incerc sa gasesc o varianta de a il consuma totusi…
Waw! Cum ai facut impletitura de deasupra? Incerc sa fac si eu
Eu sunt topita dupa toate produsele de patiserie si le indragesc in mod special pe cele cu branza si spanac.