Degustare de cafea Sumatra la deschiderea Starbucks Electroputere Mall Craiova

Degustare de cafea Starbucks

Ieri s-a deschis in Electroputere Mall Craiova o noua cafenea Starbucks si am fost la o degustare de cafea. Ai spune si ce. Ce are aceasta franciza in plus fata de restul?

Raspunsul cred ca se gaseste in ingredientul central al afacerii – atmosfera propice relationarii si nu este o simpla retorica de mangement.  Franciza Starbucks este construita pe incredere si parteneriate intre ei si clienti, angajati, furnizori. Ca parte a acestei comunicari de valori, cultura si practici dincolo de frontierele companiei au fost invitati sa participe la deschidere si bloggerii olteni facand o mica degustare de cafea din Sumatra.

Sunt bucuroasa ca barista ne-a aratat cum sa ne preparam cafeaua perfecta, astfel incat de astazi pot sa-mi fac acasa aceasta cafea si totodata economie la bani. Nu ai nevoie decat de o presa frantuzeasca, cafea Sumatra, rabdare si va iesi o cafea corpolenta, indrazneata, cu un gust perfect si o aroma de pamant coplesitoare.

Sumatra este locul de bastina al acestei cafele si a tigrului pe cale de disparitie care este reprezentat pe ambalajul ei. Aici arborii de cafea cresc in ferme mici aflate la mare altitudini. Dintr-un astfel de arbust iese o productie care incape intr-o  punga de o jumatate de kilogram. Cam putin. In ea se afla extrasa seva pamantului, dar si a omului care l-a ingrijit. Imagineaza-ti o familie intreaga de bastinasi cum culege fructele lipicioase, apoi le descarneaza si totul manual.

Acum vei aprecia mult mai mult calitatile acestei cafele.

French Press cu cafea Sumatra

Presa franceza,  cafetiere sau french press, este un pahar (sticla, plastic, otel) cilidric mai mare cu piston. Acesta este realizat din plasa, astfel incat permite lichidului sa treaca prin ea, dar nu si zatului. In functie de felul in care se realizeaza umezirea, dizolvarea si difuzia vor rezulta diverse grade ale acestei licori.

Cafeaua din punga cumparata din cafenea trebuie mai intai macinata. Nu toata, ci doar cat sa-ti faci cafeaua astazi. Despre modul in care ar trebui sa macini cafeaua sunt multe de spus, dar cum stiu ca si voi aveti o simpla masina de macinat care nu are posibilitatea alegerii marimii particulelor o sa sar elegant peste aceasta parte.

Ingrediente:

-54 gr cafea macinata/ o cafea
-apa foarte fierbinte filtrata sau plata calculata cam 100ml/cafea

Mod de preparare:

Se tine cam patru minute timp in care se realizeaza extractia, dupa care te servesti.

Degustarea de cafea. Pasi:

– intai se inhaleaza aroma. Mie mi s-a parut a fi de pamant umed ca tot ploua afara, altora de iarba. Chestie de raspunsuri la nivel inconstient emotional.
-sorbit cu putere. Nu se aude placut, dar astfel se imprastie in toata cavitatea bucala si ne dam seama unde ne ramane gustul.
-o bucatica de prajitura pe baza de crema de branza care prin cremozitatea ei contrabalanseaza gustul puternic aromatic al cafelei. Dupa pastries se simte diferit gustul cafelei. Se vede contrastul. Se duce mai usor, e mai soft.

Dupa ce am terminat degustarea cafelei am mai degustat ceva, o bucaticatoaie de tort cu ciocolata si o Salted Toffee Macadamia Latte. Stiu m-am cam facut de bacanie gustand dupa acea cafea tare un fel de cafea cu lapte, dar asa sunt fetele, capricioase. Si apropo, n-am reusit sa termin bucata de tort oricat m-am chinuit, era prea mare.Degustare de cafea Sumatra la deschiderea Starbucks Electroputere Mall Craiova

Astept sa invat mai multe despre cafea, mai ales sa particip la seminariile ce se vor tine pe aceasta tema in Starbucks. Pana atunci  ma va chema la ea vitrina cu prajituri. Pe tine nu te tenteaza?

18 comentarii la „Degustare de cafea Sumatra la deschiderea Starbucks Electroputere Mall Craiova

  1. Tortul de ciocolata e bestial! Am fost surprinsa cat e de gustos!
    Cafeaua nu ma tenteaza, dar o sa incerc si eu candva!

    1. Si mie mi-a placut la maxim. De obicei cand vad prajituri cu crema le ocolesc pentru ca nu-mi place cat unt pun la prepararea ei.

  2. Iar am ratat deschiderea :). Totusi cred ca le fac o vizita zilele astea 🙂 Au o ciocolata calda… miami… mi-am facut pofta :))

    1. Desi cafeaua a fost excelenta, eu sunt mai mult fan dulcegarii cu cafea. Miercuri aveam glicemia scazuta rau, asa ca m-am indulcit peste poate.:))

  3. Nu sunt fan tort si de cafea am 2 luni de cand m-am lasat insa daca le pun una langa alta parc anu ma pot abtine la ce imagini ai pus aici! 😀 Bine ca nu e si in Suceava ca nu rezistam tentatiei 🙂

  4. Chiar daca respect concentratia de cafea si dozez cantitatea exacta de apa, nu-mi va iesi acea cafea. Cafeaua de la Starbucks este speciala si sincer eu prefer un Frapucino caramel parca se cheama. Iubesc caramelul si capucino si aia este combinatia perfecta. Pacat ca nu am si eu in oras un Starbucks. Poate ca a venit timpul sa ma mut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.