Cei trei artagosi in „Going in style”

De cand am auzit ca o sa ruleze la Cinema Inspire „Going in style” mi-am propus sa-l vad. Cum as fi putut rata un remake dupa filmul regizat in 1964 de catre Atienza, apoi de catre Martin Brest in 1979, si faptul ca-i puteam vedea pe trei castigatori ai premiului Oscar jucand impreuna?  Mi se pare o mare realizare faptul ca regizorul Zach Braff i-a adus impreuna pe cei trei veterani ai cinematografului ( Caine are 84 de ani, Freeman 79, si Arkin 83!!!!!).Cei trei artagosi in "Going in style"

Comedie geriatrica

Filmul este o celebrare a negarii efectelor imbatranirii, o comedie geriatrica, o razbunare a pensionarilor umiliti de catre sistem, totul pe fondul unui ultraj economic. Cei trei, desi destul de in varsta, inca mai sunt obligati sa lucreze datorita statutului incert economic. Prin fuziunea firmei si mutarea in alta tara ei isi pierd locurile de munca, dar si pensiile fiind trasi pe sfoara ( este o ilegalitate si nu cred ca este posibil nicaieri pe glob). In acelasi timp Caine descopera ca a fost prostit de catre banca cu un credit ipotecar reglabil si acum este pe punctul de a-si pierde casa. In timp ce agonizeaza in banca primind toate aceste vesti, aceasta este jefuita de trei tipi cu masti, lucru care-i da ideea lui Caine sa organizeze la randul sau un jaf. Nu pare o idee rea pentru ca alternativa inchisorii apare ca un loc unde sigur vor avea un acoperis si trei mese pe zi pentru tot restul vietii.Cei trei artagosi in "Going in style"

Filmul are multe situatii amuzante: modul in care fura dintr-un magazin alimente inghesuindu-le in haine intr-un mod vizibil; fuga din magazin cu Morgan Freeman ghemuit in cosul unui scaun cu rotile motorizat condus de Caine si o agenta de paza urmarindu-i; detalii mici cum ar fi pe Caine incercand sa se ridice dintr-un scaun sau pe Arkin incercand sa se apere de avansurile frumoasei Ann Margret (75 ani).

Este foarte distractiv sa vezi certurile intre cei trei artagosi, pentru ca au personalitati incompatibile, dar totusi acestia tin unii la altii. Din cand in cand mai apare cate un personaj haios asa cum este Christopher Lloyd (78 ani) care joaca exceptional rolul unui prieten senil; bancherul, un tip ce intra la cea mai mica criza in panica; agentul FBI  antipatic (Matt Dillon).  De fapt numai privindu-i pe cei trei batranei care abia se misca, dar planuind sa se razbune si sa sparga o banca este distractiv si ti-i face imediat simpatici. Imi aduce aminte de filmul din 2015 „The Intern”  cu Robert De Niro care descopera ca pensionarea este destul de plictisitoare, dar Robert are doar 73 de ani, cam tanar.

Un film deconectant, simpatic, cu un ritm destul de rapid pentru varsta protagonistilor, iar sansa de a-i vedea impreuna pe acesti actori exceptionali este irezistibila.

19 comentarii la „Cei trei artagosi in „Going in style”

  1. Mi-ar placea sa-l vad. Nu stiu daca in alte conditii m-ar fi atras dar din prezentarea ta, ma face sa imi doresc sa il vad. Sunt sigura ca pe lansa partea amuzanta sunt si multe altele care iti lasa un gust amar( daca la EI…. dar minte la noi)

  2. Nu am vazut filmul dar citind recenzia ta, inainte de a ajunge la final si eu tot la ”Internul” m-am dus cu gandul. L-am vazut si mi-a placut asa ca sunt sigura ca si acesta o sa imi placa cand o sa ajung sa-l vad.

  3. E amuzant filmul si actorii sunt de exceptie. Imi pare rau sa ii vad cat de tare au imbatranit. Sper sa mai vedem multe filme cu ei.

  4. Eu sunt o cinefila inraita. Imi plac serialele, filmele, chiar si cartile imi plac.TImpul ma omoara acum, insa ma bucur cand vad recomandari, caci asa stiu la ce sa ma astept. 😀
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.