John Wick 2, combinatie intre carnagiul unui joc video si coregrafia unui balet sangeros

Iti plac filmele de actiune, imbibate in sange si pline de violenta? Atunci John Wick 2 este alegerea ideala la Cinema 3D Craiova Inspire CinemaSpun ideala pentru ca pluseaza cu carnagiile pana aproape de limita de unde ar fi considerat invaziv din punct de vedere psihologic.  Se profileaza a fi noua franciza de succes. De ce? Deoarece e clar ca actiunea va continua socandu-ne prin noi masacre.

Contrar celor afirmate despre brutalitatea filmului, ori m-am desensibilizat eu, ori am asemuit totul unui joc video. Pentru ca desi John Wick a zburat creierii la o armata de bodyguarzi, eu mi-am mancat linistita floricelele.

John Wick 2, combinatie intre carnagiul unui joc video si coregrafia unui balet sangeros

Cand ma uit la Keanu Reeves (John Wick) nu-l vad ca un asasin platit, are acelasi aer sobru de Sad Keanu, este formal, manierat si fara urma de cruzime in privire. Cam acesta este profilul noului asasin profesionist, care mai este multiplicat de cateva ori in film, impartasind un simt al onoarei si razbunarii.  Pana si brutalitatea cea mai lipsita de sens se ghideaza dupa reguli precise si dupa un ciudat sentiment de buna-cuviinta. Totul se pare ca are o limita si oricat de sangeroase ar fi scenele, unele lucruri sunt intangibile. De exemplu exista o scena spre final intr-un muzeu de arta unde in urma luptei peretii sunt stropiti cu sange si creieri zdrobiti ca intr-o pictura de Pollock, dar niciun strop nu impieteaza tablourile expuse pe pereti.

Keanu este la fel de ravasit si ravasitor asa cum ne-a obisnuit, pletele negre cu carare pe mijloc si barba ii retuseaza fata fina. Nu are prea multe replici, doar bucati de balet elaborat pe care  te vrajeste cu miscarile dinamice ale corpului sau delicat, ce aplica lovituri puternice si precise. Tot filmul este exceptional coregrafiat, dar povestea este intr-un fel fara credibilitate, pentru ca ucide la propriu o armata de oameni, iar el trece printre gloante fara probleme. E drept ca are o garderoba super eleganta antiglont, dar asta nu explica cum niciun ucigas nu-i ia in vizor capul.  Printre violenta isi fac loc si cateva licariri de afectiune pentru sotia moarta sau caine, cateva scene amuzante de armistitiu intre rivali, care te lasa pret de cateva clipe sa-ti revii dupa aceasta hiperactivitate aducatoare de moarte.

Paleta de actori buni imbunatateste instantaneu actiunea si ii poti admira pe Ian McShane ( Winston), Lance Reddick (Charon), Franco Nero (Julius),  Common (Cassian). Prezente notabile feminine nu sunt decat doua Ruby Rose (Ares) si Claudia Gerini (Gianna D’Antonio), ambele seducatoare, malefice si letale. 

Povestea este simpla, John Wick este un asasin retras care are doar un caine dragut, o casa, un Ford Mustang si multe amintiri calde despre sotia moarta.  Este nevoit sa plece la razboi datorita unei polite pe care onoarea il obliga s-o plateasca, spre a-si intalni prada si destinul. Este un thriller alert, dinamica spatiala si distributie buna care te va face sa-ti doresti sa vezi si urmatorul capitol ce inca e nescris.

IMDB John Wick 2

9 comentarii la „John Wick 2, combinatie intre carnagiul unui joc video si coregrafia unui balet sangeros

  1. Imi place enorm Keanu Reeves si nu stiu cum am ratat eu articolul tau despre filmul in care joaca actorul meu preferat!
    In principiu, nu ma omor dupa filme de actiune, dar mai fac si exceptii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.