In „Miercurea fara carne„, adica astazi, mi-am propus sa va energizez cu niste batoane dulci pe care sunt sigura ca le veti iubi. Multi dintre noi le cumpara si le arunca in geanta de sport urmand ca apoi sa le rontaie in pauza, dar uneori contin foarte mult zahar. Corpul nostru are nevoie de grasimea si proteinele din baton, iar reteta mea de baton energizant este una sanatoasa, rapida si care poate fi adaptata la un numar mare de combinatii pliindu-se pe orice gust.
Acest baton energizant ofera carbohidrati complecsi (amidon si fibre), iar datorita faptului ca este asimilat lent, furnizeaza energie pentru o perioada lunga de timp, spre deosebire de zaharuri sau dulciuri care sunt digerate rapid si ofera energie imediat (calorii goale). In plus este insotit si de substante nutritive esentiale pentru organism. Cerealele( graul, ovazul, orezul, secarea, orzul, etc) sunt foarte importante datorita aportului lor energetic adus de continutul lor in carbohidrati. Deoarece sunt de origine vegetala ele nu contin colesterol. Versiunile de cereale integrale pe langa faptul ca au in compozitie fibre, mai contin si substante fitochimice, bioactive care protejeaza impotriva bolilor cronice cum ar fi cancerul sau bolile cardiovasculare.
Ingrediente baton energizant cu seminte:
– 50 gr seminte de in;
– 100 gr seminte de floarea soarelui (aici am pus doar 50 gr pt ca mi-a mancat cineva restul:));
– 8 biscuiti:
Mod de preparare baton energizant cu seminte:
Brindusa la #miercureafaracarne v-a pregatit flori de dovlecei pane, iar Daniel mananca zacusca pe paine de test si #salatate..
Sa aveti o zi frumoasa!
18 comentarii la „Baton energizant cu seminte”
Habar n.aveam ca se pot face asa usor! Cred ca o sa incerc si eu
Sunt mai multe retete de astfel de batoane energizante si toate se prepara la fel de usor, asa ca zic sa incerci, sunt delicioase.
Daca imi propun sa scot carnea din meniu, atunci ma navalesc poftele, dar daca nu imi propun am perioade chiar si de o saptamana in care nici nu stiu cum arata mancarea ce contine carne. Batonul acesta merita preparat din cand in cand, deoarece contine ingrediente sanatoase. In ciuda gustului ceva mai diferit, mie ghimbirul imi place. La fel si turmenicul 😀
Si eu cand am inceput acest proiect nu credeam ca o sa reusesc sa nu mananc o zi intreaga carne, si la inceput la fel ma plezneau poftele. Culmea e ca reuseam in alte zile sa nu mananc carne, dar din intamplare, nu pentru ca imi propusesem asa ceva. Inceputul e putin mai greu, dar pe urma iti intra in reflex, ba chiar nu mananci carne mai multe zile decat ti-ai propus. Referitor la ingrediente se pot face multe inlocuiri sau poti sari peste ceea ce nu-ti place. Eu am o prietena care mi-a spus ca nu-i plac semintele de in pentru ca sunt prea mici si ii raman printre dinti, asa ca i-am propus sa le zdrobeasca si acum e foarte incantat de reteta mea.
aaa ce frumos ca le-ai facut singura 🙂
M-am gandit sa-mi iau si o forma de teflon pentru a le face mai uniforme, dar m-am razgandit pentru ca sta-i farmecul produselor homemade.
Vezi ca baga si Camelia un meniu 🙂
la Camelia nu se deschide linkul:(
o adevarata explozie de enegrie pentru o zi de miercuri! (Y)
Ce simplu si rapid…nici nu m-as fi gandit ca pot face eu acasa acele batoane buuuuneeee
Si eu fac batoane energizante pentru gustarile fetitei mele de la scoala!
Nu m-am gandit pana acum sa fac chiar eu batoanele.
Super tare rețeta asta. Trebuie sa o incerc si eu. Mâine ma duc sa imi iau lista de ingrediente
Mor de pofta! Si eu incerc cateodata sa fac batoane de casa, doar ca am boala pe susan si il folosesc in exces.
ce reteta rapida, chiar mi-ai dat idei pentru pachetul piticei de la scoala
mvai, cat de bun pare!!!
Este atat de sanatos un baton de acest gen. Mi-ar fi placut sa imi faca si mie mama unul ca sa ma scuteasca pe mine de efort. Poate ma apuc si eu de trebaluit intr-o zi
Wow , ce fain arata. Mai ai o bucatica si pentru mine.. mmm ce pofta mi-ai facut.