Budinca de tapioca – reteta

BUDINCA DE TAPIOCA
 La aproape o luna de la Ziua Internationala a Tapiocai (15 iulie), si in #miercureafaracarne v-am pregatit o budinca de tapioca.
  In magazine, tapioca, este gasita in mod frecvent sub forma de perle, iar cu ajutorul ei poti face diverse preparate sarate sau dulci sau o poti utiliza simplu, ca agent de ingrosare.
 Un avantaj primordial il constituie faptul ca nu contine gluten si poate fi folosita de catre celiaci, dar este si un aliment care are un continut scazut de grasimi si este foarte bogat in carbohidrati.
 

Ingrediente budinca de tapioca:

 
– 1/2 l lapte;
– 150 gr perle de tapioca;
– 2 linguri zahar;
– esenta de vanilie;
– un ou;
– un strop de sare.
Tapioca Granule 500g TARGROCH

Tapioca Granule 500g TARGROCH

Tapioca Perle 500g SANOVITA

Tapioca Perle 500g SANOVITA

Faina de Tapioca Fara Gluten, 250g, Sarchio

Tapioca Perle 1kg Sanovita

Mod de preparare budinca de tapioca:

 
   In retetele asiatice se mentioneaza ca perlele de tapioca se pun la inmuiat in apa cu o seara inainte, dar cred ca la noi se comercializeaza o alta varianta, deoarece perlele mele s-au hidratat la aproximativ 20 de minute (le-am luat din Auchan, erau la kilogram).

Mod de preparare- budinca de tapioca

 Astfel hidratate le-am pus intr-o cratita cu apa, la fiert. Am amestecat usor, mai ales spre final, pentru a nu se lipi de fundul cratitei. In maxim trei minute perlele au devenit translucide si le-am separat printr-o strecuratoare, incercand sa le opresc fierberea prin scufundarea in apa rece (ideal ar fi apa cu gheata).
  Am batut oul si l-am amestecat cu putin lapte. Restul de lapte l-am pus impreuna cu zaharul, sarea, la incalzit si am adaugat perlele. Dupa 2-3 minute am adaugat si oul batut incercand sa-l incorporez printr-o amestecare usoara. Am mai tinut inca 2 minute budinca pe foc amestecand usor, astfel incat sa nu sparg perlele si sa transform totul intr-un jeleu inform.
   Dupa ce am portionat budinca de tapioca in castroane, am ornat cu cateva bucati de nectarina,  banana si am stropit cu putina miere.
 

Fapt divers

Planta din care se obtine tapioca se numeste manioc sau cassava. Maniocul este monoic, adica are flori unisexuate, masculine sau feminine, dispuse pe aceeeasi planta. Florile femele au 5 sepale ce pot fi rosii, galbene sau violete si un pistil care secreta nectar ce atrage insectele polenizatoare.

Florile de sex masculin au dimensiunea la jumatate din dimensiunea celor feminine, dar sunt mai numeroase si au cate 10 stamine.

16 comentarii la „Budinca de tapioca – reteta

  1. Eu am gustat in ceva local pe hummus si nu m-a impresionat, poate cu fructe ar fi mai gustos! Trebuie sa incerc si in alta varianta.

  2. Am in casa o punga de tapioca, dar nici acum nu am pregatit-o…Am zis ca le fac ceva la fete, dar nu am reusit…inca. Mersi de reteta, nu pare dificil de realizat

  3. Nu am incercat pana acum budinca asta, o sa-mi notez reteta si cat de curand o fac si eu. Mersi de reteta.

  4. Prima data am auzit de tapioca intr-un film, eram pustoaica. Apoi la scoala, la geografie, un profesor ne-a spus ca mancarea asta se face din planta numita manioc. Deci exista si pe la noi… o sa caut si eu, sa vad ce gust are. De curiozitate!

  5. Tapioca am luat pentru cea mica in momentul in care am inceput diversificarea. Nu imi place la gust si am pastrat-o doar pentru cea mica. Acum nici eu nu o mai accepta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.