Nevoile mele au fost intotdeauna modeste, insa dorintele mele, ca o compensare, au devenit tot mai costisitoare. Acum ma imping de la spate sa gasesc cea mai buna branza din lume si asta nu-i deloc usor, entitatea mea necesita senzatii tot mai tari. Acesta-i adevarul, pe care l-am imbracat intr-o haina de job hoinar, de vreme ce fan branza Toni Delaco imi finanteaza aventura. El a cutreierat lumea timp de 5 ani degustand tot felul de soiuri de branza, dar tot nu s-a putut hotari care-i cea mai buna branza, asa ca in secret m-a angajat pe mine. Sa ma recomand, sunt agentul Branziceanu in actiune, cel mai mare fan branza din Carpati.
Spre deosebire de Toni, sunt imuna la Yvonne, Christine si alte frumoase, putand astfel sa ma concentrez mai bine pe munca. E drept ca nu traversez ca o combina seceratoare lanuri intregi de femei sau nu pot sa spun „salut” astfel incat femei maritate, hotarate si cu inalte convingeri morale sa-si paraseasca familiile, dar tocmai asta e atuul meu. Acesta si papilele-mi gustative. Averea, inteligenta, caldura sufleteasca, aspectul fizic placut palesc in fata numarului impresionant de papile cu care m-a daruit natura- 14.000.
Conduceam modelel meu preferat de masina; masina unui prieten (Toni nu te speria, nu-i a ta), deja de vreo saptamana prin toata Franta reusind sa strang vreo 100 feluri de branza premium si 20 de vinuri locale. Nu ma simt confortabil intr-o masina daca pedala de acceleratie nu e apasata pana la podea. Ciudat, dar pe unii chestia asta ii nelinistete si de obicei masinile conduse de mine se golesc brusc de pasageri. Sunt sigura ca sunt destui soferi care sa mearga cu 200 km/h intr-o zona urbana, pe celalalt sens de circulatie, pe ploaie si care canta in timp ce beau un vin bun, in cazul meu Château-Grillet. Altora li s-au ridicat permisele de circulatie pentru mai putin, dar pe mine nu ma afecteaza asta, pentru ca m-am sinchisit vreodata sa-l obtin. Declar ca sunt singurul astfel de fan branza din Carpati, restul ar merge cu viteza, dar nu au autostrazi.
Declar ca nu a fost vina mea, masina se saturase pur si simplu de mine si a vrut sa ma arunce afara, demonstrandu-mi cat de putin control am asupra ei. Zburam alaturi de roata dreapta, parbriz si nepretuitul meu troler ce continea mostrele de branza. Restul masinii se tavalea de ras dandu-se de-a rostogolul prin iarba. Situatia a fost mult prea rapida pentru mine, altfel as fi incalecat roata pentru o amortizare a renasterii mele fortate din pantecele automobilului, dar am reusit totusi sa pun la adapost trolerul strangandu-l ferm in brate. Am avut noroc, nici roata, nici parbrizul, nici continutul trolerului si nici masina sugubeata nu au patit nimic, asta e tot ce am auzit la spital.
Dar, revenind la vacile noastre, m-am intors acasa pentru ca mi-am indeplinit misiunea si am gasit cea mai buna branza din lume. E drept ca ma cam doare spatele de la atata rostogolit de roti de branza, dar a meritat. Daca auziti cumva ca politia franceza investigheaza furtul a 100 de roti de branza Comté in valoare de 40.000 € si cantarind fiecare 50 de kilograme, sa nu-i credeti. De fapt fiecare avea in jur de 45 de kilograme si au fost 98 de bucati cu valoarea undeva in jurul a 35.000 €. Lui Toni in afara de aflarea celei mai bune branze din lume si o roata din ea, de salutari de la jumatatea feminina a celor sapte continente, i-am adus si o vacuta Montbéliarde. Am auzit ca a organizat un concurs si m-am gandit ca ar fi cel mai nimerit premiu pentru un adevarat fan branza. Pe Gus l-am relocat in Romania pentru ca nu se stie cand voi mai avea nevoie de el si acum e mare guru in Carpati. e faimos in domeniul managementului. Personal de la el am invatat ceva: adevarul secret al universului este sa fii capabil sa te bucuri de el. Sa te bucuri de ceea ce ai. In cazul meu banuiesc ca voi fi bucuroasa mult peste varsta de pensionare, atat eu cat si copii mei. Ce ma deranjeaza putin este ca un fan branza mi-a luat-o inainte si a subtilizat cel mai scump slicer de branza din lume (25.000 €!!!), din Muzeul Branzei, din Amsterdam, dar il gasesc eu si-l deposedez.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.
22 de comentarii la „Agent Branziceanu in actiune, mare fan branza din Carpati”
o bucata cat mai mare de branza si la mine,stii ca nu ma pot abtine de la asa bunatati!
Multumim pentru articol si mult succes.
Trimite-mi si mie un sfert de roata. Adresa o stii. Sau ia-ma cu tine data viitoare, tin de 6 :))
Branziceanu rostogoleste si pana la mine o roata din asta, sa am ce roade pana-n primavara!!!!!
Frumos articol si eu sunt fan branza 🙂
Fain articolul. Era cat pe ce sa iti urez bafta la SuperBlog… :))
Si eu tot in Franta am mancat cea mai buna branza, dar pot sa spun ca nu stiam ca exista un muzeu al branzei.
ce pofta de branza mi-ai facut!!! :))
Nu am omor eu dupa branza dar atunci cand gust din una de calitate o savurez din plin.
Haha, foarte funny articolul tau. Sunt si eu fan branza. Ador cascavalul, urda, casul, ahhh , toate sunt bune.
Sunt cateva sortimente de cascaval Delaco pe care le prefer si cam atat.
Vai de mine! Eu iubesc branzeturile din tot sufletul!
Si eu sunt mega fan branza! Raluca, la cate evenimente faine mergi! Te pup!
Branzeturile sunt preferatele mele .
Tin minte cand ai fost acolo. Mi-a placut mult articolul si da si eu sunt Fan Branza :))
Sunt fan branza, dar nu Delaco. Noroc ca e articolul vechi si sponsorii nu intra sa vada comentul meu. Sau poate era bine sa vada ca au un cascaval care constipa. nașpa de tot. Nici nu-l ating in supermarket, nu cumva să paț ceva de la atinsătură doar :)))
Sa stii ca in ultimul timp si eu ma declar fan branza. Am mancat foarte multa in ultimul timp si asocierea cu rosii este geniala. Poate ca asta este si motivul pentru care am facut abuz
Cand am coitit la final ”Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.” am crezut ca nu vad bine, dar apoi mi-am dat seama ca si articolele vechi trebuie ”bagate in seama”
Branza cu rosiiiii! Cea mai buna mancare pe timp de vara. Arunci si la mine un rotocol? 😛
Foarte interesant perspectiva articolului, iar felul de a scrie ma lasa mereu fara grai. Bafta multa si cat mai multe aventuri agent Branziceanu!
Imi place foarte mult branza de casa , dar si cea de la Delaco, mai ales daca o mananc cu rosii si castraveti.