Initial am vrut sa fac aceasta postare in cadrul proiectului Miercurea fara carne, dar cum prajiturile nu-s niciodata cu carne, am ales sa fac o postare separata. E drept ca nu-i chiar o prajitura, ci mai degraba cheesecake, bun de servit alaturi de o cana de ceai. Am facut dulceata de rubarba si m-am gandit ce buna ar fi o tarta cu aceasta dulceata. Voi puteti sa faceti cu rubarba proaspata pe care s-o fierbeti 4-5 minute intr-un sirop mai gros de zahar.
Ingrediente tarta cu ricotta si rubarba:
– o cutie de branza ricotta;
– 4 linguri de dulceata de rubarba;
– 400 gr aluat foietaj;
– un praf de nucsoara;
– doua oua.
Eventual se mai poate adauga zahar, daca va place putin mai dulce.
Mod de preparare tarta cu ricotta si rubarba:
Am decongelat aluatul si l-am mai intins putin cu sucitorul ca sa incapa in forma mea de tarta. Am intepat cu furculita aluatul si apoi am pus pe deasupra o bucata de hartie de copt pe care am sifonat-o, ca sa se poata mula cat mai bine pe forma mea. Am umplut cavitatea cu niste boabe de fasole ( pe care nu le pot refolosi la gatit, ci doar peumfla alt aluat de tarta) si am bagat forma in cuptorul incins. Am lasat-o in cuptor pana cand marginile au prins o culoare aurie. Reteta de dulceata de rubarba o gasesti aici.
Intr-un castron am facut crema adaugand branza ricotta si un praf de nucsoara peste ouale pe care le-am batut putin. In forma de tarta am presarat cat mai uniform rubarba impreuna cu putin sirop din dulceata si pe deasupra am turnat crema. Am copt cam 55 de minute, dar daca vedeti ca aluatul este maroniu pe margini si crema ferma la atingere puteti sa micsorati timpul de coacere. Se scoate din cuptor forma si se lasa la racit macar 15 minute, ca sa nu se dezintegreze la feliere.
Aceasta tarta nu se recomanda sa fie prea dulce, trebuie sa se simta gustul acrisor al rubarbei. Puteti sa o serviti cu un top de frisca.
18 comentarii la „Tarta cu ricotta si rubarba”
o reteta pe placul meu ,multumesc mult <3
Yummmy, ce bine arata!Cred ca e delicioasa aceasta tarta.
Ce bine arata, cred ca e foarte gustoasa😍😍
Bună idee, chiar nu știam ce sa le mai fac bun copiilor, și mi-am amintit ca am un pachet de foita la congelator…
Arata delicios! Nu am mai gatit de mult timp cu rubarba.
Arata foarte bine si nu pare a fi greu de facut. Ma crezi ca nu am mancat niciodata rubarba? Dar daca are gustul acrisor sigur imi place.
Nu ma prea omor dupa gustul rubarbei,dar in combinatia asta si cu ceva zahar in plus, cred ca mi-ar placea
de-astea arati tu gurmanzilor? 🙂
Arata foarte bine! N-am mai mancat rubarba de cand eram in facultate in Ardeal!
Mie îmi place mult ricotta si în combinatie cu rubarba cred iese un rezultat delicios.
Nu am mancat niciodata rubarba, am vazut ca tot mai multa lume gateste cu acest ingredient. Tarta ta, arata genial.
Ce bine arata aceasta tarta, mi-ai facut pofta.
Arata foarte bine. Arunci si la mine o felie?
Cu ricotta si rubarba nu am mancat, stiu sigur ca mi-ar place pentru ca imi imaginez un gust usor dulceag si usor acrut de la rubarba 😉
Vai de mine si de mine, imi ploua-n gura la tarta ta. Nu stiu daca chiar ar fi pe placul meu cu rubarba , dar arata demential.
Si mie imi plac placintele sau tartele cu branza, chiar foarte mult!
Imi plac tare mult genul asta de tarte. Poate ca imi plac si mai mult pentru faptul ca nu am incercat niciodata sa le fac