Tarta cu ricotta si rubarba

Tarta cu ricotta si rubarba 1
Initial am vrut sa fac aceasta postare in cadrul proiectului Miercurea fara carne, dar cum prajiturile nu-s niciodata cu carne, am ales sa fac o postare separata. E drept ca nu-i chiar o prajitura, ci mai degraba cheesecake, bun de servit alaturi de o cana de ceai. Am facut dulceata de rubarba si m-am gandit ce buna ar fi o tarta cu aceasta dulceata. Voi puteti sa faceti cu rubarba proaspata pe care s-o fierbeti 4-5 minute intr-un sirop mai gros de zahar.
 
Ingrediente tarta cu ricotta si rubarba:
– o cutie de branza ricotta;
– 4 linguri de dulceata de rubarba;
– 400 gr aluat foietaj;
– un praf de nucsoara;
– doua oua.
Eventual se mai poate adauga zahar, daca va place putin mai dulce.
Tarta cu ricotta si rubarba
Mod de preparare tarta cu ricotta si rubarba:
 
   Am decongelat aluatul si l-am mai intins putin cu sucitorul ca sa incapa in forma mea de tarta. Am intepat cu furculita aluatul si apoi am pus pe deasupra o bucata de hartie de copt pe care am sifonat-o, ca sa se poata mula cat mai bine pe forma mea. Am umplut cavitatea cu niste boabe de fasole ( pe care nu le pot refolosi la gatit,  ci doar peumfla alt aluat de tarta) si am bagat forma in cuptorul incins.    Am lasat-o in cuptor pana cand marginile au prins o culoare aurie. Reteta de dulceata de rubarba o gasesti  aici.
Oala cu capac Bergerac Blue 20 cm

Oala cu capac Bergerac Blue 20 cm

Cratita cu capac Royal Burgundy Line 6 L

Cratita cu capac Royal Burgundy Line 6 L

OTI Tuci cu capac, OTI, 25 cm, 180447, fonta pura, Negru

Tuci cu capac, OTI, 25 cm, 180447, fonta pura

Cratita din fonta pura cu capac,2.5Litri,20 cm,albastru

Cratita din fonta pura cu capac,2.5Litri,20 cm

Tuci emailat din fonta 3 Litri, 22 cm

Tuci emailat din fonta 3 Litri, 22 cm

 
  Intr-un castron am facut crema adaugand branza ricotta si un praf de nucsoara peste ouale pe care le-am batut putin. In forma de tarta am presarat cat mai uniform rubarba impreuna cu putin sirop din dulceata si pe deasupra am turnat crema. Am copt cam 55 de minute, dar daca vedeti ca aluatul este maroniu pe margini si crema ferma la atingere puteti sa micsorati timpul de coacere. Se scoate din cuptor forma si se lasa la racit macar 15 minute, ca sa nu se dezintegreze la feliere.
 
   Aceasta tarta nu se recomanda sa fie prea dulce, trebuie sa se simta gustul acrisor al rubarbei. Puteti sa o serviti cu un top de frisca.
Carte de bucate - Sanda Marin

Carte de bucate – Sanda Marin

Jamila Cuisine. Vol II - Geanina Staicu-Avram

Jamila Cuisine. Vol II – Geanina Staicu-Avram

Retete vegetariene din toata lumea - Giuliana Lomazzi

Retete vegetariene din toata lumea – Giuliana Lomazzi

Carte de bucate - Silvia Jurcovan

Carte de bucate – Silvia Jurcovan

300 retete delicioase de post

300 retete delicioase de post

18 comentarii la „Tarta cu ricotta si rubarba

  1. Vai de mine si de mine, imi ploua-n gura la tarta ta. Nu stiu daca chiar ar fi pe placul meu cu rubarba , dar arata demential.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.