Azi, la Miercurea fara carne am o reteta pe care am boteazat-o Gorgocamole, un guacamole cu branza gorgonzola. De departe branza marmorata verde-albastruie e preferata mea, asa ca nu-i de mirare ca am ales s-o adaug si in guacamole. Am folosit azi Dolcelatte- o marca inregistrata a SpA Egidio Galbani, o alternativa mai usoara cu o aroma mai dulce si mai delicata, dupa cum ne sugereaza si numele.
Ingrediente Guacamole cu gorgonzola :
– 1 avocado;
– 50 gr branza Dolcelatte;
– 1/4 ceapa;
– 50 ml smantana;
– 1 lamaie;
– sare, piper.
Mod de preparare Guacamole cu gorgonzola :
Am taiat in doua avocado, am scos samburele si apoi am scobit cu o lingurita miezul adaugandu-l intr-un castron. Pentru a nu se oxida se stropeste cu zeama de lamaie. Se taie ceapa in bucati mici si se adauga peste avocado impreuna cu smantana, branza, putina sare (branza este destul de sarata si s-ar putea sa nu mai necesite adaugarea sarii) si piper macinat proaspat.
Se mixeaza totul formandu-se o crema de culoarea fisticului. Cu putine ingrediente am realizat o gustare sanatoasa, deliciosa si satioasa.
Pentru a servi Gorgocamole am facut cateva bruschete.
Am taiat o bagheta in bucati de un cm si le-am prajit. Am pus gorgocamole pe feliile prajite si le-am ornat cu bucatele de pulpa de rosii.
Pofta buna!
2 comentarii la „Guacamole cu Gorgonzola = Gorgocamole”
Guacamole am facut, dar Gorgocamole niciodata, asa ca o sa incerc cat de curand reteta ta.
mi-ai facut mare pofta ,o sa o incerc si eu!