Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta si Marturia unui sfert de veac regal…. la Craiova

Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta si Marturia unui sfert de veac regal…. la Craiova

     Vineri 29 mai, craiovenii au fost onorati de vizita Altetei Sale Regale Principesa Maria, care a lansat in Sala Oglinzilor din Muzeul de Arta Craiova volumul “Marturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gatejeanu Gheorghe.

   Acest volum face parte din  Colectia Regala a Editurii Curtea Veche, ce prezinta istoria monarhiei romanesti si activitatea Casei Regale a Romaniei din perspectiva secolului XXI, pe parcursul a aproape 150 de ani.
   La 18 ianuarie 1990 paseau in Romania dupa o intrerupere de 42 de ani primii membri ai Familiei Regale: Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta impreuna cu sora dansei, Alteta Sa Regala Principesa Sofia. 
   Alaturi de Regele Mihai si de Altesa Sa Regala Principesa Maria, la scurt timp au creat Fundatia Principesa Margareta care a implinit anul acesta 25 de ani de activitate in slujba romanilor. Fundatia a ajutat mii de copii, tineri sau adulti prin programe integrate si durabile in toata tara.  Dintre programele rulate de fundatie va amintesc: 
– “Tinere talente” in care peste 170 de artisti au fost sustinuti sa-si implineasca o cariera prin burse de studiu, mentorate, masterclassuri sau promovarea directa a operei lor; 
– “Niciodată singur”care a adus sprijin la peste 171000 de varstnici in centre de ingrijire sau direct la domiciliu;
– “O meserie pentru incredere in viitorul tau” prin care peste 180 de tineri au putut sa urmeze cursuri de calificare intr-o meserie, incat sa poata sa-si asigure independenta. 
   Acest volum, “Marturia unui sfert de veac regal” exemplifica activitatea principesei Margareta de-a lungul a 25 de ani si totodata face parte dintr-o serie de evenimente dedicate celebrarii sfertului de veac al Coroanei alaturi de romani. Cartea contine numeroase fotografii inedite ale Familiei Regale realizate cu ocazia evenimentelor din viata publica si privata.

   Principesa Maria a fost primita cu bratele deschise de catre craioveni si personalitati ale orasului au vorbit despre aportul dansei la contributia reinnoirii spirituale si sociale a Romaniei. 
 Scriitoarea volumului, Sandra Gatejeanu Gheorghe ne-a impartasit din experienta acumulata in timpul scrierii si documentarii, ea aflandu-se deja la a patra carte ce are ca tema monarhia. Despre acest volum ne-a marturisit ca la gasirea unei monede batute cu ocazia a 25 de ani de la urcarea pe tron a lui CarolI, a observat ca pe langa chipul domnitorului si informatii la domnia acestuia, se aflau si cateva chipuri mitologice ce reprezentau modul in care a ales regele sa conduca tara, dar care totodata il  prezentau si ca persoana.
“Și acele cinci figuri mitologice cred că i se potrivesc foarte bine și Alteței Sale Regale, pentru că reprezentau înțelepciunea, vitejia, bunătatea, răbdarea și justiția”, a mai spus autoarea.

Citeste:  Oglinda magica ce iti pastreaza amintirile distrandu-te
   A urmat o sesiune de autografe in care autoarele au purtat dialoguri scurte cu interlocutorii, dialoguri ce au personalizat si umanizat relatia care nu a fost restransa la convenienta, ci s-a facut in mod direct, intr-o maniera simpla.

   Titlul este disponibil pe www.curteaveche.ro si in toate librariile din tara la pretul de 70 de lei.

Muzeul de Arta din Craiova nou renovat isi asteapta vizitatorii de toate varstele sa-i incante cu comorile sale.

3 thoughts on “Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta si Marturia unui sfert de veac regal…. la Craiova

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: