Piure de cartofi cu broccoli

   In cadrul proiectului „Miercurea fara carne”, astazi voi posta o reteta simpla ce este recomandata si copiilor incepand cu varsta de 6 luni (in varianta fara usturoi).






Ingrediente:
– 3 cartofi;
– 1broccoli;
– 4 catei de usturoi;
– 4 linguri smantana;
– sare, piper.

 Mod de preparare:

Se fierb in apa cartofii iar broccoli la abur pana se inmoaie (10 min).

Se maruntesc cele doua legume si se adauga smantana, usturoiul pisat, sarea si piperul. Daca doriti o consistenta mai slaba se mai adauga din apa in care au fiert cartofii sau puteti adauga mai multe smantana.

9 comentarii la „Piure de cartofi cu broccoli

    1. Mie-mi place broccoli in orice mancare, dar se pare ca la copii nu prea le face cu ochiul. Tot incerc sa o fac pe Iris sa manance legume si nu mereu am succes. Nu stiu ce-i cu toata generatia asta de e reticenta la legume si uneori chiar si la fructe. Cred ca le-am pervertit gustul cu tot felul de E-uri.

    1. Prima oara cand am gustat nu mi s-a parut sa fie cine stie ce diferit gustul lor de al verzei, dar cu timpul mi-am specializat papilele gustative si acum pot zice ca am trecut deja la delectat cu broccoli.

  1. Doamna draga, multumim pentru retete! Eu, una, apreciez efortul. Arata excelent tot ce faci tu si ne faci pofta, la fel ca si Daniel. Eu am inceput sa pap fara carne miercurea, dar inca mi se mai intampla sa mai "uit", fie la micul dejun, fie la cina. Pranzul e mereu fara carne. Cand o sa reusesc sa pap o zi intreaga fara carne, atunci o sa indraznesc sa fac si foto :).

    1. E foarte greu la inceput sa nu mananci fara carne, dar cu timpul te obisnuiesti. Acum va fi si mai usor ca o sa apara verdeturile si nu vreau sa le stric gustul alaturanduli-le carnea , ma tem ca le va eclipsa in farfurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.