Conferintele practice pentru tineri BookLand evolution Craiova – ziua1

   Conferintele practice pentru tineri BookLand evolution se afla la cea de-a doua editie, dupa ce s-a constatat o  nevoie mai mare de informatie decat cea existenta la primele trei editii 2011-2013, cand s-a organizat doar un targ de carte. BookLand vrea sa-i ajute pe tineri sa-si descopere talentele, sa acumuleze experienta si sa cunoasca profesionisti, asa ca si in acest an tinerii din 23 de orase vor avea posibilitatea sa cunoasca personalitati marcante din diferite domenii.
   In Craiova conferintele ppractice se vor desfasura toata aceasta saptamana (12-16.10) la Universitatea din Craiova, sala 444, intre orele 15-17.
Speakerii de astazi au fost:
– Oana Catanoiu- nutritionist, trainer NLP, redactor de radio;
– Catalin Zamfir- antreprenor, membru fondator JCI;
– Ana Maria Cruceru- antreprenor al carui ultim proiect pus in practica este Bebeti;
– Adi Adam – presedintele AIESEC Craiova,
iar moderator a fost eleva Iris Brezniceanu.
 Conferintele practice pentru tineri BookLand evolution Craiova - ziua1

 

   Oana Catanoiu a vorbit despre necesitatea unei alimentatii corecte precum si de constientizarea faptului ca a avea un corp si o minte sanatoasa sunt cele mai mari realizari ale vietii noastre, iar ca succesul in viata depinde de aceasta.  Al doilea punct atins a fost nevoia de lectura deoarece imaginatia, creativitatea, dezvoltarea personala si culturala toate isi  au baza in ea.
  Catalin Zamfir a vorbit despre comunitatea Let’s Do It! pornita de la initiativa Estoniei, cea care a lansat conceptul de curatenie in tara si a transformat actiunea intr-o adevarata miscare sociala, iar Romania i s-a alaturat. Al doilea subiect a vizat asociatia JCI Craiova si proiectele acesteia. La final a indemnat elevii si studentii sa sustina proiectele prin implicarea ca si voluntari.
   Ana Maria Cruceru a povestit despre frumusetea si greutatile intampinate in construirea unei afaceri indiferent de profil, despre ambitie, perseverenta si vise. Ultimul sau vis pus in practica este Bebeti, o afacere de nisa in domeniul jucariilor si educatiei de calitate pentru copii. Aici are ca furnizor cea mai mare companie de gen din Germania ce produce jucarii testate si dezvoltate in laboratoare speciale. Un proiect special sustinut de dansa a fost Joc si sanatate in colaborare cu alti trei parteneri, care a vizat dezvoltarea copiilor efectuand o serie de analize medicale printre care cele de postura si de evaluarea dentitiei. Rezultatul nu a fost multumitor rezultand nevoia unei constientizari mai mari a rolului parintilor in alimentatia si educatia copiilor.
    Adi Adam a vorbit despre experienta  proprie in autocunoastere si alegerea unei cariere. Acestea se dezvolta odata cu varsta si cu experientele avute. Pe masura ce persoana avanseaza in varsta, dobandeste o capacitate mai mare si mai acurata de a se cunoaste pe sine si de a lua astfel deciziile potrivite. A mai pus accent pe invatatura scolara bazata pe gandire si nu pe memorare, pe alegerile proprii si nu bazate pe efectul de turma.  

Fiecare speaker a pus intrebari auditoriului si a raspuns la nelamuririle acestuia, iar cei mai activi elevi au fost recompensati cu carti si CD-uri.

Sponsorii Bayer au impartit vitamine Supradyn, iar Cumpana a asigurat apa pura de izvor in sistem water cooler.
     Prima zi de conferinta s-a incheiat. Ne vedem si maine in aceeasi sala alaturi de alti speakeri:
Stefan Voinea, Horatiu Buzatu, Irina Gruia.

16 comentarii la „Conferintele practice pentru tineri BookLand evolution Craiova – ziua1

  1. ma bucura faptul ca din c e in ce mai multe astfel de conferinte pe teme necesare unei vieti echilibrate se dezvolta si tineretul este interesat.

  2. Conferințele de acest gen ii ajuta mult pe ei tineri. Chiar mi.as dori sa iau si eu parte la o astfel de conferință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.