Esti blocat in casa din cauza pandemiei si nu stii ce sa mai faci? Ia-ti telul si bolul de amestecat! Ne apucam de bucatarit. Nu ai prea multe ingrediente? Nu-i nimic, o sa postez doar retete care nu necesita asa multe ingrediente, iar unele din ele pot fi inlocuite. In plus, nu necesita prea multe abilitati si nici nu dureaza mult timp sa le pregatesti. Incep azi, in Miercurea fara carne, cu un desert usor de copt- fursecuri cu vin alb. Formate din cinci ingrediente pe care sigur le ai in casa, ele sunt perfecte pentru o scurta rontaiala sau la sfarsitul unei mese insotite de acelasi vin, deoarece sunt rustice, crocante, sfaramiciose si dulci.
Vezi si: Placinta cu spanac, in foietaj
Se toarna intr-un bol 200 ml vin alb si 200 ml ulei de floarea soarelui, doua linguri de zahar si praful de copt. Peste, se toarna treptat faina. Se face un amestec omogen care va deveni consistent. Se scoate aluatul din bol si se framanta pe un blat de lucru, pe care se presara putina faina.
Vezi si: Negresa de post -reteta Sanovita
Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu foaie cerata. Se taie aluatul in bucatele mai mici care se ruleaza pentru a forma un cilindru lung si subtire cat un deget. Acasta se taie in bucatele mai mici cat sa fie rulate pe deget pentru a forma un inel. Se tavaleste pe ambele fete prin zahar si se pune in tava. Repetam pana cand folosim tot aluatul, iar tava o introducem in cuptor. Se coace treizeci de minute la 170 grade pana se rumenesc si sunt coapte la interior.
Simplu, nu? Incearca reteta si spune-mi cum ti-a iesit!P.S.
Daniel are un meniu de izolare , ca-i pozitiv. In 14 zile are timp sa-si termine stocul de vin si poate se apuca si de facut fursecuri.
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
17 comentarii la „Fursecuri cu vin alb. Retete pe timp de pandemie”
Am sa o incerc și eu și vin sa vorbim după.
Si uite asa imi completez eu meniul de izolare si cu prajiturele 🙂
Cred ca sunt tare gustoase aceste fursecuri.
Arata foarte bine sunt sigura ca si gustul este pe masura.
Ooo, nu stiam de aceste fursecuri, nu m as fi gandit ca merge folosit vinul alb
Wow, nu pot sa cred ca e asa de simplu. Vin alb am mereu in frigider, merita neaparat incercata reteta ta!
Chiar nu m-am gandit sa pun vin in fursecuri. Neaparat iti incerc reteta.
Sună chiar interesant. Voi încerca și eu rețeta 😍😍
My God, ce bine arată și ce poftă mi-ai făcut! Cu siguranță le voi prepara și eu în viitorul nu foarte îndepărtat!
O sa pastrez reteta pentru ziua mea, ca urmeaza luna asta. Desi chiar nu era rau sa o fi vazut inainte de Sarbatori. Eu am prajiturit niste cornulete clasice, cu untura atunci.