You are currently viewing Romania in Bienala de la Venetia

Romania in Bienala de la Venetia

Romania in Bienala de la Venetia

A 57-a expozitie internationala de arta, Bienala de la Venetia 2017, VIVA ARTE VIVA , a inceput pe 13 mai si va dura pana pe 26 noiembrie. In acest an expozitia nu are o tema, ci se bazeaza pe descoperirea lucrarilor fiecarui artist, permitand vizitatorilor accesul in sufletul acestora.  

Expun 120 de artisti din 51 de tari, in cadrul a opt familii de arte, iar pavilioanele ce le adapostesc se afla doua in Giardini, iar restul de sapte sunt intinse de la Arsenal la  Giardino delle Vergine.

Romania este reprezentata de nonagenara Geta Bratescu cu expozitia „Aparitii”, iar in 2015 a fost reprezentat de Adrian Ghenie. In fiecare an se alcatuieste un top al celor mai bune pavilioane, iar anul acesta Pavilionul Romaniei se afla in Top 11, alaturi de Anglia, SUA, Coreea, Franta, Italia, Austria, Tunisia, Africa de Sud, Elvetia, Germania. Felicitari!

Romania in Bienala de la Venetia

 
The Romanian Pavillion on May 10, 2017 the first preview day of the Venice Biennale in Venice, Italy. Photograph by Casey Kelbaugh

Retrospectiva Getei Bratescu incepe cu explorarea temei individualitatii si puterii feminine investigand maternitatea ca germene al vietii inca din timpul regimului comunist si astazi continua. Desenele sale sunt fuziuni de culoare si linii puternice, la fel ca artista care la 91 de ani inca mai poate fi gasita in atelier creand. Faptul ca apartine altei generatii a facut ca reflectorul criticilor sau curatorilor sa o lumineze si in Romania mai putin chiar decat pe alti artisti tineri ca Adrian Ghenie, dar forta talentului sau nu poate fi ignorata. In ultimii ani a avut expozitii la Tate Liverpool, Kunsthalle Hamburg, Camden Arts Center.

Printre cei 120 de artisti se afla si Ciprian Muresan, unul dintre  tinerii artisti remarcabili din Romania (in acest videoclip pune un desen intr-un volum tiparit in sec 18 al cartii „Avutia natiunilor“ de Adam Smith,  oferindu-i o linie  darwinista).

Daca vei trece in aceasta vara sau toamna prin Venetia, viziteaza Pavilionul Romanesc si sustine creatiile romanesti in cele opt arte prezente la Bienala.

This Post Has 22 Comments

 1. Antoaneta

  Ce bine ca ai scris despre acest lucru cu care ar trebui sa ne mandrim toti! Nu am sanse sa ajung la Venetia, dar ma bucur pentru cei care reusesc sa o faca.

 2. Lamiita Petre

  De ajuns, nu o sa ajung in Venetia, dar pot felicita pe cei care ne reprezinta cu onoare in afara granitelor si ne mandrim cu ei. Pentru multi dintre noi sunt niste necunoscuti. Oare de ce ??? De ce nu li se acorda atentia cuvenita? O intrebare cu zeci de rapunsuri si cu niciunul, in acelasi timp.

 3. Rodica Mihaela

  Nu cred ca o sa ajung la Venetia dar ma bucur sa pot citi astfel de articole unde aflam despre realizari ale romanilor cu care trebuie sa ne mandrim.

 4. Andraxela

  Si eu sustin creatiile artistilor romani, mereu am militat pentru acest lucru! Foarte interesant articolul tau 🙂

 5. Gabriela Podocea

  Vara asta , nu cred ca voi ajunge! Voi recomanda prietenilor insa! Felicitari pentru articol!

 6. Camelia

  Visez de toata viata sa ajung la Venetia. Sper sa iti urmaresc pasii candva…

 7. oriceieftin

  Pana pe 26 noiembrie poate ajung si eu la Venetia, cine stie…

 8. cheriebellemarie

  Nu stiam despre aceasta expozitie. Eu am fost acum 2 ani acolo si nu cred ca ajung prea curand, dar ma bucur sa aflu ca suntem reprezentati cu mandrie acolo de tineri talente.

 9. mihaelanistor

  Sper sa ajungem in august din nou in Venetia, imi doresc mult sa o revizitez, sunt inca atatea obiective turistice pe care nu le-am bifat.

 10. Iasmina

  Nu prea cred că voi ajunge în Veneția, cel puțin nu curând, însă îmi place că prin aceste articole aflu noutăți interesante.

 11. Ioana A.

  Am fost anul trecut la Veneția, și deși nu cred că mai ajung curând, articolul tău mi se pare tare interesant 😀

 12. Patricia Lidia

  Sunt recunoscătoare când discriminările pe baza de sex și/sau vârstă nu există, când oamenii sunt văzuți așa cum sunt ei: artiști desăvârșiți!

 13. Alexa

  Cat de frumos! Nici nu stiam de acest eveniment de la Venetia…din pacate nu o sa fiu pe acolo insa mi se pare minunat ca ai facut cunoscuta aceasta expozitie de arta pentru cat mai multe persoane! Foarte interesant de stiut si de mers! 💜💜💜

 14. Oana D.

  Uite asa mai aflam si lucruri frumoase, si mai citim si altceva despre tara noastra decat de manelisti, pitzi si penali cu iz de mari domni…

 15. loredanamanciu

  Nu prea ma pasioneaza astfel de muzee, de expozitii de arta…Insa ma bucur ca si ROmania are un reprezentant acolo! Super! 🙂

 16. alyexandra

  Multumim pentru articol! Sper sa ajung si eu in viitorul apropiat in Venetia!

 17. adndefemeie

  Am căutat cândva informaţii despre Bienala de la Venetia si nu gaseam nimic. Mulţumesc pentru ajutor 😉

 18. andreiabutnaru

  Sper ca in primavara anului viitor sa ajung si eu in Venetia si sa ma bucur de tot ce citesc la tine pe blog

 19. Rokolla

  Eram eu sigura ca ai tu ceva pentru Venetia. Prea vorbesti de fiecare data de acest frumos oras!!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.