Un nou inceput. La multi ani, 2017!

  In prima postare pe anul 2017 o sa invoc cocosul, crainicul zorilor, o faptura mica si relativ fragila care-si arcuieste zilnic gatul spre cer chemandu-ne prin cantecul sau puternic, un simbol al victoriei asupra intunericului noptii, la viata, la speranta. 
 Un nou inceput. La multi ani, 2017!
Mona Edulesco
Abstract Colorful Gallic Rooster Print
 Majoritatea atributelor sale graviteaza in jurul valorii de onoare, curaj, iar raportat la om sensurile simbolistice ale cocosului se incadreaza in tema prin care acesta -si demonstreaza unicitatea in lume.  
  In acest nou an, 2017, „Ridica-te si straluceste”, arata-ti stralucirea si ingeniozitatea, ele-ti sunt penele colorate, calca tantos, fa-te cunoscut si saluta bucuros si fericit fiecare dimineata. 
Mona Edulesco – Little White Rooster
  In cele mai multe culturi cocosul este un simbol solar si un semn de iluminare cu sensuri la fel de vibrante ca si penajul sau, atragand norocul, prosperitatea, sanatatea, ascutimea mentala.
In Grecia antica cocosul a fost un fel de emblema solara  si adoptat ca semns sacru pentru zeii Apollo, Zeus, Persefona, Attis. In crestinism a devenit un simbol important al caintei si invierii, cantand de trei ori dupa ce Petru s-a lepadat de Hristos. Unul dintre cele 12 semne ale zodiacului chinezesc este cocosul semnificand onestitate si curaj atat fizic cat si spiritual. Tot aici el este si un simbol yang care inseamna avere, noroc, fidelitate si protectie.

Mona Edulesco- The Chicken Of Bresse
  Cert este ca atunci cand ii auzi apelul la trezire, acesta este nu numai un semnal de a te trezi fizic, dar si de a-ti trezi mintea adormita, deci ceea ce iti urez la inceput de an este:
„Rise and Shine”
PS.
  Mona Edulesco este un artist si un arhitect roman care traieste in Lyon, Franta. Ii iubesc picturile datorita culorilor vibrante, dinamice dar si compozitiei.

21 de comentarii la „Un nou inceput. La multi ani, 2017!

    1. Eu am aflat intamplator de ea, stim putin despre artistii romani, nu sunt mediatizati si incerc sa schimb cat pot acest lucru. Tablourile ei sunt vibrante, pline de culori si viata, binedispunandu-ma mereu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.