Oglinda magica ce iti pastreaza amintirile distrandu-te

Oglinda momentelor unice
  Exista un moment in viata noastra cand descoperim cine suntem, de unde venim si ceea ce am devenit. Multe lucruri ne-au influentat in timp ca persoana, dar niciodata nu o sa putem uita zilele de scoala. Ma uit in urma la acele vremuri cu nostalgie si am dorinta de a mai putea merge macar pentru o clipa acolo. Cum as putea pastra vii acele amintiri? Cum sa captez astazi alte asemenea momente magice? 
   Fotografia ofera mijlocul prin care cele mai intangibile elemente ale experientei noastre, momentele reale, sunt transformate in fragmente de timp pe care le putem detine si acumula. Ea ramane in posesia unui moment ce nu mai este al nostru, dar care are viata proprie si traieste la nesfarsit in intersectia dintre trecut si prezent, traduce doua din materiile prime ale experientei noastre trecatoare: lumina si timpul intr-un obiect tangibil. Ea transfera experienta subiectiva in imagini obiective oferindu-ne un rest fizic ce transcende timpul ca suvenir pretios, oferind dovezi materiale ca am fost acolo.
  De aceea nici nu-i de mirare ca avand in acest an un eveniment important- intalnirea de la scoala generala, voi apela la un fotograf. Vreau o atmosfera ludica, interactiva, un fotodivertisment cu photobooth, pentru a adauga factorul WOW evenimentului.

 Oglinda magica ce iti pastreaza amintirile distrandu-te
Foto: PartySnap.ro
  Cu PartySnap poti personaliza in mod distractiv orice eveniment datorita aparatului profesional de fotografiat ce ia imagini de inalta calitate, imagini in care-ti impartasesti emotiile pozitive  intr-un mod hazos si le solidifica intr-un moment special pentru totdeauna. 
  Cum tema intalnirii nostre este scoala, vreau sa fim iar pentru o zi copii pentru ca atunci eram experti in arta fericirii. Asta nu inseamna ca astazi suntem nefericiti, nu, dar pe masura ce ne-am dezvoltat ca oameni maturi am inceput sa privim altfel lucrurile, ne-am ratacit cateodata in labirintul vietii, unele drumuri ne-au fost inchise si am ras mai putin. Am fost cu totii odata copii si acel copil inca locuieste in noi. 
   Nu-ti doresti uneori sa mai fii copil? Am o veste buna, poti.
  Calitatea vietii e data de emotii, de simturi, iar eu cred in puterea rasetelor cristaline si in provocari. O provocare o sa adresez de asta data tuturor colegilor, ii provoc la ras si voie buna cu un fotodivertisment.  Traim intr-o cultura hipervizuala, asa ca era de asteptat ca vom face fotografii, dar acum voi depasi putin tiparele practicand arta fericirii cu un simplu aparat si le voi aduce rasete pe banda rulanta. 
Prieteni pozandu-se cu PartySnap
Foto: PartySnap.ro

Aceasta lume nu este decat panza pe care pictam prin intermediul imaginatiei noastre.” –Henry David Thoreau

  Nu stii despre ce vorbesc? Nu stii ce-i acela fotodivertisment?
  Te-ai jucat vreodata acasa in oglinda facand fete-fete? Daca nu acum, atunci macar acum cativa ani?                                                         Ce ai zice daca in aceeasi oglinda v-ati juca pana la patruzeci de prieteni? Singura diferenta este ca imaginea vie a prieteniei reflectata in aceasta „oglinda” a display-ului o poti imortaliza, o poti transforma avand un sortiment de recuzita, o optiune de a marca evenimentul cu un logo, o poti poti partaja si imprima imediat. E un fel de parc de distractii pentru amatorii de selfie-uri, o provocare a creativitatii si a modului „thing out the box” de a crea de explozii de ras.
  Iubesc copilaria cu nebuniile ei si inca ma bucur de orice lucru marunt si aparent lipsit de importanta. Daca esti atent la detaliile din jur ele iti pot oferi emotii, sentimente, momente unice. Adevarata frumusete se gaseste in lucrurile marunte. O simpla poza haioasa iti poate schimba starea de spirit, poate face dintr-un eveniment plat un eveniment memorabil, constituie o forma frumoasa de exprimare a prieteniei. Este o modalitate simpla de a inregistra viata, o consecinta a posibilitatilor digitale, un instrument de comunicare care poate pentru prima data in istoria fotografiei nu te incurajeaza sa te uiti inapoi si sa depeni amintiri, ci sa sarbatoresti prezentul.

PartySnap
Foto: PartySnap.ro
    Este distractiv…este magic!
   La orice petrecere ai cateva prioritati. Eu nu-mi aduc aminte sa fi spus ca mi-a placut un eveniment pentru ca am mancat cea mai buna friptura sau ca am baut cel mai bun vin, nu, dar imi aduc aminte unde m-am distrat cel mai bine. Pentru mine divertismentul si prin extrapolare fotodivertismentul este ingredientul de baza al unui eveniment. Stiu persoane care nici nu intra bine in sala si vor sa imortalizeze momentul cu ajutorul PartySnap. Faptul ca acest aparat poate fi setat creativ aduce viata oricarei petreceri, oamenii se opresc in usa si li se taie respiratia numai privind recuzita: pene, palarii haioase, ochelari supradimensionati, esarfe.

 Este la fel ca atunci cand te duci la teatru, scena iti ia ochii.

Proiect de background si de recuzita
  Una dintre caracteristicile PartySnap-ului este posibilitatea folosirii „fundalului verde”, cel care permite fotografierea persoanelor si plasarea lor pe background-ul dorit. Eu am rugat fiecare coleg sa -mi trimita cat mai multe poze cu noi din timpul scolii si sa aduca ca recuzita cate ceva din uniforma de pionier (nu suntem nostalgici dupa comunism, doar vrem sa rememoram clipele scolare). 
  In functie de compozitia fiecarei poze vom alcatui o punte peste timp si ne vom poza cat mai creativ peste acel fundal. Putem reconstitui orice poza de grup sau poza individuala. Sunt simple ilustratii intr-o naratiune pe care numai noi o cunoastem si pe care am trait-o impreuna, dar felul cum vom experimenta acest moment de-a lungul timpului va schimba totul fiindca memoria este in continua schimbare.

Poze din scoala generala

Pana atunci am modificat cateva poza cu mine in Photoshop, indicandu-le astfel modul in care m-am gandit sa facem paralela.  Ce zici seman cu cea de acum…cativa ani?

Magia necesita chimie

  Obiectivul meu este de a bifa cat mai multe provocari foto in timpul evenimentului si deocamdata am construit doua in minte:  cea pe care v-am prezentat-o deja – care intersecteaza trecutul cu prezentul si a doua in care vom sarbatori prezentul. Clipa reintalnirii va fi imortalizata si imbogatita cu ajutorul recuzitei proprii lui PartySnap, fiecare alegandu-si preferatele, iar dupa ce ne vom satura de pozat, va urma o competitie. Ne vom imparti in trei echipe care vor concura pentru Marele Premiu – o sticla de spumant. Fiecare echipa va trebui sa creeze o poza pe o tema data si cea mai traznita va castiga.  Juriul va fi format din profesori, ei vor alege tema, asa ca nu am idee in ce va consta aceasta. La finalul petrecerii vom face o poza de grup unde fiecare va tine in mana cate o poza realizata in aceea seara, iar poza de grup va fi transformata intr-o fotografie magnetica pentru fiecare.
  Am impresia ca ti-ai dori si tu sa participi la evenimentul nostru, nu-i asa?

Nu-i asa ca par sa fi vizitat Marele Zid Chinezesc?
  Frumusetea acestei tehnici de fotografie de eveniment este simplitatea, dar cu ajutorul ei poti face un salt de imaginatie, poti sa te intorci in timp,  te poti plasa in locuri in care nu ai fost niciodata, poti sa te pozezi facand lucruri pe care nu le-ai facut niciodata, cu alte cuvinte poti sa-ti aduci visele mai aproape creand iluzii cu adevarat uimitoare. Poate nu ai vizitat niciodata Taj Mahal-ul sau Marele Zid Chinezesc, dar prin aceasta tehnica poti sa pari ca ai facut-o. Fara acest instrument imaginatia iti este limitata doar sa ramana vesnic la stadiul de fantezie. Nu suntem oameni doar ca pentru ca suntem capabili de abstractie, ci pentru ca sublimam experientele, le transpunem intr-un plan superior si le dam sens, dand corp  sensibilului.

logo PartySnap
Foto: PartySnap.ro
  Cu acest aparat iti vei testa imaginatia pentru a alege background-ul, iar odata configurat acesta chiar daca ai vrea sa stai de-o parte n-o sa poti, este un produs interactiv de implicare ce aduce viata si entuziasm chiar si in cel mai plictisitor grup. Oglinda magica ii incurajeaza pe toti sa o apese pe display, sa se costumeze cu obiectele din recuzita, sa ia o postura hazlie iar ea va captura perfect atmosfera acelui eveniment. Problema cea mai des intalnita la acest dispozitiv este ca oaspetii sa se incadreze in timp. Unii vor lua la rand obiectele de recuzita, altii vor vrea sa faca modificari hazlii plasand poza in sectiunea pentru desen si adaugand replici sau diverse obiecte virtuale vesele, ca apoi s-o distribuie pe Social Media, email sau doar s-o printeze, dar toti nu se mai dezlipesc de aparat.  Iubitorii de self-iuri vor fi in al noua-lea cer vazand aceasta capsula a timpului. 
  Aceasta inregistrare de imagini este un fir unificator care ne conecteaza experientele prezente, in continua miscare, la istoria vietii noastra, dar si o forta care fragmenteaza experientele in momente unice.
  Zilele de scoala au fost cele mai frumoase, recunoastem asta cu totii. Au fost zilele cand ne-am permis sa facem nebunii, cand am visat imposibilul si am trait viata la maxim, dar acum ele pot reveni  si pentru o zi inca mai putem face nebunii nevinovate pe care sa le impartim cu vechii colegi de clasa.
   De-abia astept intalnirea cu colegii si reintalnirea cu oglinda magica distractiva ce ne pastreaza amintirile! 
Oglinda, oglinjoara, cine are cea mai frumoasa si distractiva poza din tara?

Eu transformata cu ajutorul PartySnap

Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2016.

31 de comentarii la „Oglinda magica ce iti pastreaza amintirile distrandu-te

    1. Ce ma fac ca vad ca nu esti singura? Va trebui sa facem o alta petrecere cu aceeasi tema la care sa adun toti cititorii. E nu chiar pe toti, ca ar fi inghesuiala prea mare.

    1. Ce limbi vorbesti tu acolo? Eu nu pricep nimic :)). Pozele nu le-am modificat cu programul dat de tine pentru ca nu l-am mai gasit, l-am dosit asa de bine ca s-a volatilizat. :))

  1. Ce idee tare ai avut, sa aduci o cabina de genul la reuniunea cu colegii! Am fost si eu la cateva evenimente cu o astfel de cabina si mi-a placut mult, sunt amintiri simpatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.