Dupa recoltare pastaile sunt prajite si apoi transformate in pulbere. Praful de roscove substituie pudra de cacao si are avantajul de a fi si dulce in mod natural, astfel ca puteti reduce cantitatea de zahar din retete. Pastaile de carob contin 40% zaharuri si proteine 8%.
Aceasta inghetata este foarte usor de pregatit si este delicioasa fara a pune niciun pic de zahar in ea.
Ingrediente Inghetata cu pudra de roscove:
– 1 cutie de smantana grasa 35%;
– 3 linguri cu varf de pudra de roscove;
– 3 oua.
De ce se pun oua in inghetata
Ouale, in special galbenusurile de ou, joaca mai multe roluri in inghetata de casa. Se poate face inghetat delicioasa si fara oua, dar exista cateva motive pentru care marea majoritate a retetelor le folosesc. Galbenusurile de ou sunt alcatuite in mare parte din grasimi si proteine. Grasimea face inghetata moale si cremoasa, iar proteinele mai ales daca sunt gatite se transforma intr-un gel gros care curinde apa ce nu mai poate forma cristale de gheata. Fara aceste cristale de gheata avem o inghetata neteda, cremoasa. Ouale valorifica grasimea deja prezenta in baza de inghetata (grasimea din smantana si lapte) si o fac sa transforme mai bine intr-o textura mai cremoasa. Galbenusurile de ou imbunatatesc stabilitatea unei inghetate, reducand tendinta ei de a se topi, prelungind durata de valabilitate inhiband ciclul dezghetare-inghetare ce distruge textura cremoasa a inghetatei. Si era sa uit un atuu important- mai au si un gust bun.
Daniel are un meniu frugal ce se impunea dupa o vacanta plina de caracatita de Thassos si alte bunatati.
P.S.
Consumul de oua crude poate fi o modalitate rapida de a ingera o multime de proteine si micronutrienti, dar si un risc major de a contracta Salmonella. Salmonella este o bacterie ce poate exista in alimente contaminate, ea provocand diaree, febra, crampe si varsaturi.
26 de comentarii la „Inghetata cu pudra de roscove”
am sa incerc si eu aceasta reteta de inghetata,mi se pare ceva deosebit!
Nu am mancat niciodata o asemenea varianta de inghetata, insa arata foarte bine in imaginile postate de tine.
sunt sigura ca este delicioasa, o sa incerc si eu, am in casa pudra de roscove!
Waw, cred ca e ceva de vis. As vrea si eu. Unde gasesc pudra de roscove?
O sa o incerc si eu, dar cu iaurt grecesc fara grasimi.
Vaiii…ce bine arata, nu am mancat niciodata, dar cred ca le voi face si eu la fete pe viitor!
pe unde sa caut si eu roscove? ca am mai auzit de ea, dar nu stiu de unde s-o iau. in market am mai studiat rafturile, dar poate nu ma uit unde trebuie…
ce idee buna, chiar nu ma gandeam sa folosesc roscove in inghetata desi in anumite prajituri o mai folosesc
Ce reteta simpla de inghetata. Acum ceva timp cautam astfel de retete dar toate erau complicate si trebuia multe ingrediente.
Pura de roscove tot la diversificare am descoperit-o. Este varianta care nu agita copilul si este varianta mult mai buna care inlocuieste cacao. Nu prea ma omor cu inghetata si atunci cand o aleg, prefer sa fie un baton de inghetata snickers. Este absolut delicios
In locul pudrei de cacao, acum pun numai pudra de roscove.
Wow, ce bine arata, inca ma feresc de inghetata, e un pic cam devreme pentru mine.
interesant, stiu ca pudra de roscove este destul de dulce pentru a prepara un desert bun, dar inghetata nu am incercat!
De roscove am auzit, dar de inghetata de roscove nu, pare interesanta reteta.
E chiar foarte usor de pregatit! Am s-o incerc si eu! Multumesc pentru reteta! :*
Arata foarte bine trebuie neaparat sa o incerc si eu, mai ales ca Ania e fan inghetata.
Ce simpla este reteta, fara ingrediente prea multe si mai ales fara zahar. Presupun ca se gaseste in supermarketuri aceasta pudra, nu am folosit niciodata
La cat de usor se face chiar ar fi pacat sa nu o prepar si eu. Mi se pare foarte fain ca doar cu atat de putine ingrediente poti realiza foarte usor si rapid o asemenea delicatesa 🙂
Dar roscove unde gasesc? Nu vreau pudra, vreau roscove!!!
N-am facut niciodata inghetata acasa. Am folosit in schimb pudra de roscove atunci cand am inceput diversificarea pentru cea mica si stiu ca este un inlocuitor pentru cacao. Eu nu prea pot sa fac diferenta de gust si o prefer pe aceasta de roscove ca si asa mananca ciocolata multa 🙂
N-am mancat niciodata roscove, dar taica-meu imi povestea ca el manca fructele astea cand era copil… Daca se gaseste la market pudra asta, o sa caut si eu sa-i fac maica-mii inghetata, ca mananca zilnic de vreun an si ceva…
chiar sunt curioasa de ppudra de roscove, am tot auzit, dar nu am mancat. ar fi cazul sa schimb asta…
daca am gelatiera pot sa introduc continutul
bai cat de bine arata! ^_^ iti lasa apa in gura, nu alta. o sa-ti incerc candva reteta. siiii am gasit recent si o reteta pt ciocolata din roscove. si asta e pe lista!
Adică punem ouă crude in inghețată ?
Iti inteleg reticenta, mai ales daca folosesti oua din comert. In fiecare an Salmonella face ravagii, iar vara riscul de a o contacta este si mai ridicat. Eu, in general, folosesc oua de casa bogate in proteine si nutrienti, care sunt sigure pentru consumul crud. Nu mancam in mod regulat oua crude, așa cum fac multi oameni ce le aleg pentru beneficiile lor pentru sanatate, dar nici nu ne este frica de ele. De cand am copil sfatuiesc pentru o siguranta optima, sa se foloseasca retete care au o baza gatita, mai ales daca servesc persoane cu risc ridicat. In plus, sa se asigure ca ingredientele lactate sunt pasteurizate. Concluzia- poti folosi oua crude in orice retata ce nu necesita fierbere, coacere, dar numai avand grija la calitatea si provenienta lor. Daca nu vrei sa risti, atunci adapteaza retetele. In acest caz poti adauga o cana de lapte incalzit.