You are currently viewing Simon Boccanegra in premiera nationala la Opera Romana Craiova

Simon Boccanegra in premiera nationala la Opera Romana Craiova

    In premiera nationala, pe scena Operei Romane Craiova, pe data de 11 si 13 februarie, va putea fi savurata o capodopera verdiana „Simon Boccanegra”. Vor fi doua seri extraordinare alaturi de o echipa internationala: regizorul Plamen Kartaloff, scenograful Rasvan Draganescu, dirijorul Marcello Mottadelli, solistii Stefan Ignat, Sorin Draniceanu, Kakhaber Shavidze, Ioan Cherata, Dragos Draniceanu, Cellia Costea, Lacrimioara Cristescu, Rafael Alvarez, Serban Cristache, Marian Dabuleanu, Madalina Zamfir, Orchestra si Corul Operei Romane Craiova.
Simon Boccanegra, este o opera intr-un prolog si trei acte de Giuseppe Verdi, libret de Francesco Maria Piave bazat pe o piesa de Antonio Garcia Gutiérrez.
Opera are la baza o figura istorica care in 1339 a devenit doge al Republicii Genova. Verdi abordeaza un amestec de drame: drama politica, drama sociala si drama umana prin tema draga lui: relatia dintre tata si fiica, o iubire totala care dezvaluie de multe ori o forta morala nebanuita. Pe langa faptul ca este una din cele mai emotionante si profunde opere verdiene se adauga si importanta ei din punct de vedere muzical, cu o textura orchestrala colorata, sclipitoare ce ne dezvaluie geniul neobosit al lui Verdi. Rolul principal de bariton este al unui dintre cele mai fascinante personaje verdiene, care da culoare si emotie operei.
Va las sa raspundeti singuri la intrebarea din spatele operei: Care este pretul care trebuie platit pentru a avea succes?
Nu vreau sa va dezvalui sinopsisul, luptele dintre orasele-state italiene ale epocii sau povestea omului uzat datorita fragmentarii sociale si personale, dar va invit sa le descoperiti singuri pe scena Operei Craiovene.

Deoarece nu mai sunt decat doua zile, va indemn sa va grabiti sa va procurati bilete si nu numai la acesta reprezentatie, ci la toate spectacolele acestei stagiuni frumoase.
Eu abia astept „Simon Boccanegra”!!

This Post Has 17 Comments

 1. Brindusa Aluculesei

  draga mea esti o adevarata enciclopedie in materie de spectacole in Craiova,ma bucur mult.Daca as locui in acelasi oras cu tine in mod clar as participa la toate evenimentele!

 2. iuli t

  Sper sa ajung si eu maine, la premiera.

 3. Alexandru Panait

  Nu am mai mers de foarte mult timp la spectacole, însă tare mi-ar plăcea să mai văd şi eu ceva actori pe o scenă. Mi-au plăcut dintotdeauna piesele de teatru. Tare aş mai veni şi eu până în Craiova 🙂

  http://www.alexandrupanait.com

 4. barbierucristina

  La noi nu prea sunt spectacole de acest gen cu care sa ne delectam.

 5. mihaelanistor

  Mi-am propus să îmi fac timp și pentru acest tip de cultură.

 6. Rodica Mihaela

  Eu nu am fost niciodata la opera si cred ca ar fi timpul sa ma duc asa ca o sa-mi fac singura cadou un bilet in luna femeii.

 7. oriceieftin

  De cand n-am mai fost la opera…. Sa-mi fie rusine! Te felicit , raluca!

 8. Georgiana Sabina

  Mereu mi am dorit sa merg si eu macar o singura data la opera, nu am fost pentru ca nu avem in oras.

 9. andreiabutnaru

  Ce bine de tine ca lociuesti intr-un oras mare in care se si intampla lucruri.. vreau si eu al spectacol

 10. Bianca Ionel

  Si la Iasi a venit primavara cu multe premiere la opera, timp sa fie sa ma pot bucura de toate. Din ce observ tu esti un pic mai organizata si reusesti sa savurezi si cateva portii de arta pe luna.

 11. vyo vyoleta

  Poate va veni si in zona noastra , sa pot avea si eu aceasta ocazie.

 12. paula sosoi

  Imi place cum v-ati organizat la Craiova, aveti si asociatie de bloggeri si tot felul de evenimente care la noi nu se organizeaza.

  1. Ralucaok

   Ne-am luat patru ani pana sa reusim sa avem statut juridic, dar acum putem organiza orice fel de eveniment mult mai bine si mai usor.

 13. portiadecitit

  Chiar imi e dor de un spectacol de opera. 🙂

 14. Barascu Violeta Ramona

  Vreau și eu la opera!

 15. Rokolla

  O piesa interesanta. Eu n-am fost pana acum niciodata la opera

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.