Se apropie primavara si inca mai avem prin camara muraturi de care ne-am cam saturat, de abia asteptam sa iasa vegetalele pentru a ne detoxifia organismul. Si cu muraturile ramase ce-o sa facem? Le aruncam? Le pastram inca un an?
Desi cele mai multe muraturi daca sunt tinute intr-un loc racoros se mentin inca un an, mie mi se pare ca au alt gust si nu-mi mai plac, asa ca incerc ca debutul primaverii sa ma prinda fara nicio muratura in camara. Astfel pot sa incep un regim bazat pe extracte vegetale si sa anulez efectul toxinelor acumulate peste iarna in organism.
O idee ar fi prepararea unei mancari din muraturi si astazi, la „Miercurea fara carne” tocmai aceasta reteta v-o propun.
Ingrediente mancare de muraturi:
– 400 gr muraturi;
– o ceapa;
– doua rosii;
– patru cartofi;
– sare, piper dupa gust.
Mod de preparare mancare de muraturi:
Pofta buna!
19 comentarii la „Mancare de muraturi”
o retete super pentru o zi de miercuri 🙂
Nu am incercat pana acum o mancare facuta cu muraturi, desi am auzit ca multe persoane gatesc asa ceva. Trebuie sa fie interesanta mancarea. Poate voi face si eu daca imi raman muraturi neconsumate, macar sa vad ce gust are :))
N-am mai mancat de foarte mult timp.
Hmm, nu cred că am mai mâncat vreodată aşa ceva, însă arată apetisant. Cred că îmi voi procura în curând toate cele necesare pentru această reţetă şi mă voi pune şi eu să fac împreună cu iubita un astfel de preparat 😀
http://www.alexandrupanait.com
Interesanta reteta. Sa stii ca o sa o incerc si eu cand o sa ma saturi de muraturi asa cum sunt ele, negatite. :p
drept sa-ti zic… habar nu aveam :)…interesant!
Sa stii ca nu este pentru prima data cand aud de o astfel de mancarica, dar de mancat, nu am mancat niciodata si chiar sunt curioasa sa aflu cum este. Poate in weekend ma pun pe bucatarit si eu!
Da, da, da! Imi place… si eu o fac si mai fac si din castraveti murati. Ce pofta mi-ai facut! Maine o trec in meniu.
Hmm nu stiu daca m-as incumeta sa o fac.Mai bine gust intai si apoi vad daca fac si eu sau nu 🙂
Ce rețetă interesantă și ușor de făcut, mi s-a făcut și poftă și foame instant, cu toate că nu e mult de când am mâncat.
In ultimii ani, iau tot mai putine muraturi de la ai mei. Motivul e ca nu reusesc sa le consum. Chiar nu stiam ca le as putea gati in vreun fel.
Nici mie nu-mi place sa mai mananc muraturile dupa un an, nu-s la fel de bune. Nu am incercat niciodata sa fac o mancarica de muraturi dar uite ca am sa ma inspir dupa reteta ta.
Stiu ca sunt zone din tara unde se face aceasta mancare, dar la noi in Ardeal nu.
Mie îmi plac mult murăturile, dar nu m-am gândit să fac mâncare din ele 😀
N-am facut niciodata mancare de muraturi.Eu le consum doar alaturi de carne sau de mancarica 🙂
Este prima data cand aud de mancare de muraturi, dar sa stii ca ma tenteaza foarte mult sa incerc reteta ta.
Cred ca se poate face o ciorba anti mahmureala cu ele. Nu mi-am inchipuit niciodata ca se poate face o mancare cu ele
Foarte interesanta reteta, ffoarte proasta inspiratia mea…. Dorind sa plusez, am marit cantitatea de muraturi, am pus 4 cepe mici lanaga care am calit un morcov taiat rondele si am fiert alaturi de cartofi, un morcov, radacina de patrunjel si pastranac pe care le-am facut piure si l-am adaugat spre final…. Am pus foaie de dafin, Pentru a nu lasa muraturile fara gust, am redus timpul de „desarare si dezacrire”.
Consecintele?! :)) Mancarea a iesit gustosa, consistenta, aspectuasa, dar FOARTE ACRA! Dulceata celorlalte ingrediente nu a fost suficienta pentru a atenua gustul acru a al muraturilor in exces…
Inainte de a ma apuca de treaba, am crezut ca tocmai plusul de muraturi va fi punctul forte, dar de pare ca acesta a fost bila pierzatoare…
Deci, nu faceti ca mine!!!
Concluzia mea finala este ca mancarea va fi cu mult mai gustoasa si mai interesanta in varianta imbunatatita de mine, dar este imperios necesar sa desarati si dezacriti suficient muraturile. Nu va temeti ca vor ramane fara giust, deoarce singurul gust pe care acestea il pot da mancarii, este cel de sarat si de acru, ceea ce nu va doriti…….
Multumim pentru idee, doamana Raluca!
Iti multumesc ca dintre puzderia de retete de pe internet ai ales-o pe a mea si te felicit pentru imbunatatirea ei. Asta face un bucatar isi pune amprenta pe orice preparat. Să înveți să gătești nu este cu adevărat un mister, necesită doar respectarea câtorva „reguli” simple și care adesea nu sunt foarte evidente. La cele mai multe feluri de mâncare este posibil să adăugi, să elimini și chiar să înlocuieșți unele ingrediente cu altele cu succes, dar să nu încerci asta în cofetărie, decât dacă ai multă, dar multă experiență.
Toată lumea ar trebui să învețe să gătească, la nivel bazic. Cred că este esențial să știi să gătești, indiferent de sex, pentru că a putea să pregătești mâncarea pentru sine sau pentru familie este o abilitate tipică unui adult independent. În mod similar, toată lumea ar trebui să învețe despre problemele casnice (buget, reparații de bază, îngrijire și igienă) pentru binele tuturor.
Spor la bucătărit!