Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara la editia a VI-a

   Astazi a inceput editia a VI-a a festivalului Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara cu un concert Trio Zamfirescu, urmat apoi de filmul Drumul/ Yol (1982, Turcia- Elvetia- Franta- Germania, r. Yilmaz Gűney). Prezentarea acestui concert de exceptie si a filmului multi-premiat la festivaluri internationale a fost facuta pe scena Teatrului Colibri de catre actorii Iulia Verdes si Dan Bordeianu.Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara la editia a VI-a

   Maine se anunta de asemenea o seara deosebita, programul cuprinzand o premiera in istoria Divanului – o piesa de teatru ce a fost prezentata la a 10-a editie a festivalului de la Alexandria, Ideo Ideis.
   Ⓓⓡⓐⓜⓐ Ⓒⓛⓤⓑ, o trupa alcatuita din 20 de adolescenti botosaneni aduc pe scena piesa „Ⓗⓐⓡⓐⓟ Ⓐⓛⓑ?!”, o adaptare libera dupa Ion Creanga, in regia lui Mirelei Nistor.
  Sper ca maine nu mai ploua si sa ne putem bucura de spectacole in aer liber, in Centrul Vechi, mai ales ca de la 21:30 este programat spre proiectie filmul „Copiii preotului”, in regia Vinko Brešan.

Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara la editia a VI-a

  Imi plac comediile si acesta promite sa fie spumos, avand o naratiune subversiva tratata din plin cu umor.
   Un preot se joaca de-a Dumnezeu, chiar eficient, intr-un oras mic de pe o insula croata, incercand sa mareasca numarul enoriasilor. Fiind frustrat de lipsa de initiativa a lor si pentru a mentine crescut numarul populatiei, incepe o campanie de fertilizare in masa prin a se asigura ca toate prezervativele vandute la chioscurile de la debarcader si farmacie sunt gaurite.
  O scena hilara este aceea cand ne mai putand face fata gauririi lor in mod manual, se mecanizeaza – trece la masina de cusut:)).
  Filmul va v-a placea chiar daca este naiv sau tocmai de aceea, atata timp cat nu va veti gandi la comportamentul nesabuit al pastorului, dar cine se gandeste la asa ceva intr-o zi de vara? Pentru a te convinge am adaugat si trailerul filmului.
   De pe data de 23 pana pe 30 august festivalul se muta la Port Cultural Cetate, loc unde se imbogateste si cu arta culinara.
   Chef Cezar Munteanu, detinator a mai multor premii in domeniul gastrononic, va sustine un show culinar marti, 25 august, la pranz, iar cina de marti va fi pregatita de familia Tiberiade, cautatoare si pastratoare a traditiilor rome. De asemenea, din program nu vor lipsi show-urile culinare ale amfitrionului festivalului, Mircea Dinescu.
   Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara este un eveniment anual, organizat de Fundatia pentru Poezie „Mircea Dinescu” in colaborare cu Primaria Municipiului Craiova si Asociatia „Craiova Capitala Europeană 2021”, cu sprijinul Consiliului Judetean Dolj, CNC, ICR si UCIN.
    Programul integral al festivalului il gasesti aici.

Am incalecat pe-o sa si la festival m-am dusu-s-a!

Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara la editia a VI-a

13 comentarii la „Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara la editia a VI-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.