Valentine’s Day in ritmul de dans si sarbatoare al Simfoniei a 7-a de Beethoven

Am ales ca de Valentine’s Day sa ne sarbatorim iubirea la un concert organizat de catre Filamonica Oltenia. 
   O sa intrebati de ce, ce anume a continut programul din aceasta seara?
   Raspunsul este simplu: energia luminoasa si ritmurile puternice ale Simfoniei a-VII-a in La major, op92 a lui Beethoven. 
   Simfonia este un vartej interesant de sunete plin de spiritul de dans, evocand o sarbatoare.
      Viena la inceputul anilor 1810 era un loc sumbru, Napoleon cucerise orasul de doua ori in ultimul deceniu si cetatenii capitalei austriece erau obositi si infricosati. In 1811 Beethoven se afla in orasul balnear Teplice si inspirat de linistea si frumusetea locului a schitat aceasta simfonie plina de bucuria vietii si a dansului. 
  Premiera a avut loc in 1813, la un concert de caritate pentru soldatii raniti in batalia de la Hanau. Publicul adora si azi ca si atunci aceasta energie proaspata si pozitiva din muzica sa, ce reda speranta si reaminteste valoarea vietii.
    A doua miscare a simfoniei: Allegretto, este una din cele mai frumoase piese scrise vreodata  si a adus aplauze in crescendo din partea publicului pentru interpretii de prima clasa ai Filarmonicii Oltenia si pentru dirijorul Hur Dae-Sik din Coreea de Sud.
    In program au mai fost incluse:
Ludwig Van Beethoven- Uvertura Leonora nr3, op72b
Johann Sebastian Bach-Concertul in Re minor pentru doua viori si orchestra, BWV 1043
 Solistii au fost:  Kim Tae- Guen Coreea de Sud si Alexandru Marian
   Acest concert a fost realizat in parteneriat cu Asociatia Interculturala Romano-Coreeana (AIRC), o organizatie nonprofit infiintata in 2011 care are trei centre active in Bucuresti, Brasov, Craiova si care are ca scop sustinerea si promovarea culturii coreene in Romania. 
   In Craiova aceasta asociatie este foarte activa (dupa cum se observa si din poza de mai jos), iar membrii sai organizeaza  cursuri de limba si cultura coreeana, ateliere tematice, proiecte si activitati diverse in domeniile cultural, educational, artistic.

6 comentarii la „Valentine’s Day in ritmul de dans si sarbatoare al Simfoniei a 7-a de Beethoven

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.