Redirectioneaza 2%, da-i o sansa Teodorei

      Se numeste Lidia Teodora Dragomir, Teodora ce inseamna in greceste”darul lui Dumnezeu”,
s-a nascut pe 05 aprilie 2010 cu o malformatie cardiaca complexa (DORV), iar in urma cariotiparii a fost diagnosticata si cu Trisomia 18 (Syndrom Edwards). Doctorii  au declarat ca e „incompatibila cu viata”… si de atunci a inceput  lupta pentru supravietuire.
   Mai tarziu au fost depistate si alte afectiuni si a  suferit multe interventii chirurgicale, pornind pe drumul anevoios al recuperarilor neuromotorii.
    Deoarece nu stiam nimic despre Trisomia 18, am cautat pe net si am gasit ca Trisomia 18 este o boală cromozomiala foarte grava caracterizata printr-un sindrom plurimalformativ datorat prezentei unui cromozom 18 suplimentar. Prezenta cromozomului suplimentar este consecinta unui accident de diviziune celulara care are loc cel mai adesea în gametogeneza materna. Boala a fost descrisa de catre Edwards si colaboratorii si de aceea se intalneste si sub denumirea de sindrom Edwards.
   Predominanta sa este estimată la 1 la 8000 de nasteri, fetele fiind mai frecvent afectate decat baietii. Este o  boala foarte grava cu prognostic rezervat, doar 5% dintre copii supravietuiesc varstei de 1 an. 70% dintre decese sunt datorate stopului cardio-respirator. 
   Supravietuirea pe termen lung este exceptionala, exista riscul aparitiei tumorii Wilms si a hepatoblastomului, iar retardul mintal este sever. Trisomia 18 nu are tratament curativ. Fiind o boala foarte grava pacientii au nevoie de ingrijire speciala intr-o unitate spitaliceasca de terapie intensiva. 
   Pentru cei care supravieţuiesc pe termen lung sunt necesare:
corectii chirurgicale ale anomaliilor congenitale;
kinetoterapie;
consiliere psihologica;
consult genetic.

    Este o boala necrutatoare cu care Teodora si familia sa lupta de cinci ani si pe site-ul www.lidiateodoradragomir.ro puteti gasi poze, articole, filmulete care surprind momente din viata lor. Site-ul a fost creat pentru a-i incuraja pe toti care trec prin greutatile acestei boli. 
  In prezent Teodora continua recuperarea intr-un nou centru (Mservice Terapy Clinic): kinetoterapie, masaj, logopedie, ludoterapie si altele si pentru aceasta are nevoie de suportul nostru. Parintii au infiintat ASOCIATIA LIDIA TEODORA DRAGOMIR.
   Redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit catre asociatie reprezinta una din modalitatile prin care o puteti sustine in procesul de recuperare sau puteti contribui la ajutorarea altor cauze similare.
   Puteti descarca si completa formularul 230 ( pentru a-l  depune  la ANAF sunt necesare 2 exemplare si trebuie sa faceti acest lucru pana la jumatatea lunii mai) sau dupa caz,  formularul 200 (pentru PFA).

    Pentru aceia dintre dumneavoastra care vreti sa o ajutati pe Teodora in procesul recuperarii neuro-psiho-motor mai mult din punct de vedere financiar, ASOCIATIA LIDIA TEODORA DRAGOMIR a demarat o campanie umanitara pe platforma sa de donatii online: http://lidiateodoradragomir.ro/index.php/8-donatii.
Donatiile se pot face in conturile bancare:
CEC BANK 
IBAN:RO68 CECEB 40330 RON 3861 891
Cod Identificare fiscala: 33489184

si 

BCR

IN LEI: RO 07 RNCB 0670 0049 6508 0001
IN EURO: RO 64 RNCB 0083 0049 6508 0001
NUME TITULAR CONT: MARIA DRAGOMIR NICOLAE CRISTIAN
COD SWIFT: RNCBROBU
Atasez si cartea de vizita a mamei Teodorei
Teodora va multumeste!

10 comentarii la „Redirectioneaza 2%, da-i o sansa Teodorei

  1. Impresionanta povestea Teodorei si trista in acelasi timp.Am cunoscuut pe mama ei acum cativa ani si vreau sa zic ca este o mana de om cu un suflet prea mare care trebuie sa duca o cruce prea mare si prea grea .Trist si greu destin in trecerea ei pe acest pamant.
    Daca as fi un inger i-as darui bucuria sanatatii ficei sale,daca as soare i-as usca lacrimile ce nu se mai usuca pe obrazul sau,daca as luna i-as ascunde durerea sa nu o mai gaseasca,dar din pacate sunt doar un om simplu si nu pot face nimic sa ii pot alina suferinta,pot doar sa ma rog Bunului Dumnezeu sa nu ii dea mai mult decat poate duce.
    Sanatate Teodora!

    1. Ai punctat totul asa de frumos, ca eu nu vad ce as mai putea adauga, in afara de faptul ca le doresc multa, dar multa sanatate si cativa oameni cu suflet care sa-si redirectioneze cei 2% catre asociatia lor.

  2. Da, e pacat ca multi ignora faptul ca pot alege cui sa-i redistribuie acesti 2%. Nu cred ca mai exista cineva care sa nu stie, cred ca doar nu-i intereseaza la cine pleaca banii, de vreme ce nu le raman lor. In acest caz pot ajuta o fetita, care de cand s-a nascut mai mult a stat prin spitale decat acasa, un copil care vrea sa se bucure de o copilarie normala, sa se poata juca si socializa cu cei de varsta ei.

  3. Din pacate am redirectionat cei 2% pe acest an, dar voi incerca sa distribui linkul printre prieteni poate asa voi mai gasi pe cineva care inca nu a apucat sa redirectioneze. Multa sanatate, Teo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.