De ce are Rodolf nasul rosu?

    Am aflat zilelele recute de la un elf care m-a vizitat (ca sa ia scrisoarea lui Iris catre Mos Craciun ), adevarul despre nasul cel rosu al lui Rudolf. 
    Cu siguranta il stiti, e cel mai cunoscut ren din cei noua reni zburatori (Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen si.. Rudolf) de la sania lui Mos Craciun si asta datorita nasului sau luminat ce-l calauzeste pe Mosul spre destinatiile corecte.
     Initial el era marginalizat de ceilalti reni, tocmai din pricina nasului sau vizibil in intuneric si locuia intr-un satuc mai indepartat, asta pana sa-l remarce Mos Craciun, ce era de la ceva vreme igrijorat ca nu va putea sa livreze toate cadourile la timp din cauza cetii dese ce se lasase peste Laponia. Cooptat la sanie a devenit repede indragit de reni, elfi si de toti copii.
    Pana aici nicio noutate, dar elful mi-a spus ca de fapt satul in care locuia Rudolf era in Danemarca nu in Laponia, iar staulul  renului se afla lipit de fabrica de bere unde lucra celebrul maestru berar Per Krieger Lassen. 
    Da, acela care acum 33 de ani a inventat reteta de bere  Tuborg Christmas Brew produsa din trei tipuri de malt si care are acea aroma distincta de lemn dulce #ChristmasTaste. 
     Rudolf a fost degustatorul principal al maestrului si fara el nu se stie daca maestrul ar fi ales aceeasi reteta. Nu a fost usor de gasit reteta perfecta pentru berea de sarbatori, in fiecare zi maestrul berar prepara mai multe retete si seara ii venea randul  lui Rudolf sa le deguste pe fiecare  Succesul unei retete depindea de intensitatea luminoasa a nasul lui Rudolf, care era rezultatul unei eliberari rapide de energie ce-i ridica brusc nivelul de hormoni. Asa a devenit nasul lui Rudolf unitatea de masura a succesului berii de Craciun. Pana si cunoscutul jingle Tuborg Christmas Brew i se datoreaza tot lui, dupa ce degusta vreo doua galeti cu bere incepea sa cante aceasta melodie.
    Eu cred ca ceilalti reni erau invidiosi pe el si de aia era marginalizat, cine nu ar fi vrut sa fie vecinul unui asemeanea mare berar? Cred ca si Mos Craciun ar fi vrut sa se mute acolo, dar nu l-a lasat Craciunita sa paraseasca Laponia.

   Binenteles ca  de pe data de 7 noiembrie cand se lanseaza in fiecare an Tuborg Chrismas Brew, Rudolf sta lipit de fabrica Tuborg si gusta si iar gusta, pentru a se incarca cu suficienta energie pentru Ajunul Craciunului. La intoarcere pe langa navetele pentru taticii cuminti incarca si cateva pentru Mos Craciun, ca altfel cum ar mai prinde el nitica culoare in obraji, plus ca drumul cu sania pana la copii e lung si zborul la altitudinea inalta da senzatia de sete. Si se stie ca berea #ChristmasBrew ( cu 5,6 % alcool) este singurul lichid ce hidrateaza suficient la altitudine, asa ca trebuie aleasa neaparat in defavoarea oricarui alt lichid. Doctorul chiar i-a prescris-o Mosului, deoarece in lipsa sa se acidifiaza mediul intern (sange, limfa) si se formeaza terenul propice pentru bolile civilizatie moderne. La o constitutie corpolenta ca a Mosului nevoile cresc chiar pana la sase litri/zbor si doctorul i-a indicat  sa se bea incet cu inghitituri mici pentru o hidratare optima.
    Acum ca ati aflat secretul berii de sarbatori si al nasului rosu al lui Rudolf, sper ca nu veti sta de-o parte, ci va veti alatura distractiei ce insoteste caravana Tuborg care a ajuns deja la noi in tara, deoarece nu puteti gusta din aceasta bere miraculoasa decat opt sapatamani pe an.

4 comentarii la „De ce are Rodolf nasul rosu?

  1. Reclama e misto, am vazut-o si eu aseara la TV 🙂 Bere n-am vazut pe raft. Si-am cautat (degeaba) la Auchan, Kaufland si Lidl :(((( Vezi in link-ul de la semnatura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.