Timpul, o placere la indemana tuturor

    Suntem cea mai grabita si pradatoare societate din istorie si asta din cauza ca muncim prea mult, suntem prea stresati, prea ocupati. Acestea sunt semne de lacomie, vrem prea multe si singurul mod in care putem obtine aceasta, e sa muncim mai mult si mai mult, pana la extenuare. Sau ar putea fi un semn al fricii, daca ma opresc si nu ma mai aglomerez pana la disperare, nu o sa am destul incat sa supravietuiesc si sa fiu fericit. Ma refer la munca multa necesara doar din punctul meu de vedere, dar care in realitate nu este o nevoie stringenta. 
       Exista vesnic activitati urgente si activitati importante.
   Cele urgente sunt zgomotoase si ma mobilizeaza si nu-i chip sa le opun rezistenta: cumparaturile, menajul, repararea masinii ramase in pana, repetatul lectiilor cu copii, gatitul, munca la servici.
   Ce este important: sa petrec timp cu familia, sa rad cu cei dragi, sa-mi intalnesc prietenii, sa privesc ploaia, sa-mi fac timp pentru mine, sunt activitati tacute si se lasa uitate, fara zgomot. E greu sa le fac fata la toate, dar stiu ca se poate .
       Cum? 
      Incep de astazi un experiment. Si ce daca e joi, nu mai aman pana luni. Am primit un newsletter de la CautCeas:
“Intre 21 si 28 noiembrie pe CautCeas.ro gasesti  cele mai tari oferte de Black Friday”.

    O sa profit de aceasta oportunitate si-mi voi cumpara un ceas.  De ce?
    Vreau sa-mi fac o planificare pe zile si pe ore a activitatilor. Va mirati ca inca nu am ceas?
E adevarat, nu mai port ceas de vreo trei ani, pentru ca ma simteam strivita de multitudinea de activitati care se succedau prea repede si ma stresau. Nu a fost o rezolvare a problemei, dar astfel am fost mai putin stresata. Acum insa voi aborda o alta tactica, voi infrunta timpul. Imi voi face o planificare a momentelor destinate activitatilor zilei, pe care  o s-o respect si am sa incerc sa fac  ca aceste activitati sa fie si relativ placute pentru mine.  
     Dar pentru aceasta planificare trebuie sa incep cu inceputul: sa-mi cumpar un ceas.
Pe CautCeas  se gasesc multe branduri cunoscute, iar preturile incep de la 120 lei, sunt ceasuri pentru toate buzunarele. Am de unde sa-mi aleg ceasul perfect sau ceasurile deoarece mi-ar trebui cate unul pentru fiecare stil: elegant, casual si sport.
   Noua mea viata oraganizata va incepe cu un ceas rosu http://www.cautceas.ro/cumpara/yves-camani-aila-red-yc1036-c-7098806. L-am ales rosu pentru ca este o culoare specifica unei persoane active, competitiva, autonoma. Rosul are un efect stimulator, incita la actiune, indeosebi in plan psihomotor, stimulator intelectual si cred eu o sa ma ajute sa iau decizii in mod rapid si corect.

    Are un mecanism automatic, display analog, etanseitate 5ATM, geam cristal mineral, curea de piele, totul la un pret convenabil.
   Dar in cazul in care imi construiesc o tinuta eleganta pentru un party sau de exemplu pentru  pot-ul lunar al CCIFER, nu pot purta un ceas rosu, ci va trebui sa-mi aleg ceva intr-o culoare neutra, ca de exemplu 
  Este editie limitata a firmei Bossart, sunt doar 2000 de exemplare, are insertii cu elemente Swarovski, mecanism Quartz, geam cristal mineral si o etanseitate 3 ATM. Este un accesoriu excelent care ar merge alaturi de o  bijuterie gasita pe acelasi magazin online – acest lantisor cu pandantiv  http://www.cautceas.ro/cumpara/lantisor-pandantiv-cu-foita-de-argint-yves-camani-7756165 si astfel mi s-ar imbogati orice tinuta.
      Toate produsele din magazin se afla in aceasta saptamana la reducere, dar bijuteria  este redusa cu 62%, nici ca puteam gasi ceva mai frumos la un pret asa de convenabil. 
   Sunt fericita cand imi petrec un moment cu cei apropiati, cand fac o plimbare intr-un loc frumos, cand am o lectura stimulanta sau ascult o muzica emotionanta. Acestea sunt activitati importante fara de care nu pot functiona optim si care imi dau o stare generala de bine si de relaxare care se rasfrange asupra vietii mele si esentiale pentru dezvoltarea sanatatii emotionale si fizice. Cand pot obtine o astfel de eliberare de tensiuni si o crestere a vitalitatii printr-un lucru atat de minor ca o planificare si de alegerea unui ceas, de ce sa nu le incerc puterile?
    Sunt sigura ca inarmata cu aceste ceasuri voi birui in lupta cu timpul si imi voi regla starea sufleteasca astfel incat sa vad mai bine inauntrul meu, sa fac sa domneasca acolo pacea  si o coerenta relativa si astfel sa ma intorc zambind spre lumea exterioara, sa ajung mai des la momente de fericire si sa resimt mai putin stres.
    Timpul exista, nu l-a furat nimeni si numai de mine depinde modul in care-l intrebuintez. 
           Prin planificare o ajung  sa fiu stapana timpului si nu o sa mai fie el stapanul meu.
    

2 comentarii la „Timpul, o placere la indemana tuturor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.