Ce reprezinta Quattro Formaggi? Cand romanii au inceput sa faca branza care sa tina mai mult timp, in special pentru a-si aproviziona legiunile, s-a folosit un cuvant nou: formaticum derivat din caseus formatus sau branza in forme. De aici a derivat cuvantul francez fromage, italian formaggio, provensala furmo sau catalana formatge. De obicei istoria unui fel de mancare deriva de la o regiune, o poveste, un bucatar. Aceasta este originara din sudul Italiei, loc unde se mananca paste alba, adica paste cu unt. De aici pana la Quattro Formaggi ( patru tipuri diferite de branza) nu a mai fost decat un pas si acesta se pare ca a fost facut de catre Marco Bianchi, nascut in 1978 la Milano. Mie mi se pare ceva ciudat la mijloc. Bucatarul nu are decat 40 de ani, e imposibil ca aceasta delicatesa sa nu aiba o istorie mai lunga. Indiferent cine este creatorul acestui topping de branzeturi, a avut viziune. Imi place pizza quattro formaggi, pastele quattro formaggi sau fondue din acest amestec in care sa introduc bucatele de paine, grisine, felii de legume crude sau chiar fructe. La aceste paste folosesc de obicei pe cele scurte: rigatoni, scoici, penne, dar in varianta americana se folosesc cele similare macaroanelor de erau acum catva timp populare la noi. Cu un astfel de fel de mancare vei nimeri gusturile tuturor varstelor si complimentele lor iti vor depasi asteptarile.
Ingrediente Quattro Formaggi:
- 100 gr Gorgonzola;
- 100 gr Brie;
- 100 gr Mozzarella;
- 100 gr Emmentaler;
- 100 gr Cascaval;
- 400 gr penne ;
- 50 gr unt;
- 100 ml lapte;
- 100 ml smantana;
- doua oua;
- nucsoara, piper, sare.
Mod de preparare Quattro Formaggi:
-
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet, astfel incat sa fie
al dente. Se pune untul la topit intr-o tigaie, se adauga smantana si
apoi branzeturile taiate cubulete mici, ca sa se poata topi usor. Focul
trebuie sa fie potrivit si se amesteca mereu pentru a obtine o
compozitie omogena si ca sa nu se lipeasca. Se condimenteaza dupa gust cu nucsoara, sare, piper. -
Separat se bat ouale si se adauga impreuna cu laptele la branza topita avand grija ca mai inainte sa lasam branza sa se raceasca putin ..
-
Se scurg pastele si deasupra se adauga compozitia de branza si se amesteca bine.
-
Se transfera totul intr-un vas termorezistent si pe deasupra se presara parmezan, dar eu de aceasta data am pus cascaval .
-
Saptamana trecuta am pregatit aceeasi reteta, numai ca am adaugat si ciuperci si a iesit minunata.
17 comentarii la „Penne Quattro Formaggi”
un adevarat festin draga mea <3
acum stiu ce sa-tispun sa-mi faci bun cand vin in vizita
Vai ce bine arata, sunt fan, imi plac foarte mult 🙂
Cine m-a pus sa intru aici? Mi s-a facut o poftaaaaaa!!!
Am auzit de ele acum 6 ani, nu le-am gustat dar sincer mi-ai facut pofta si cred ca le voi prepara si eu.
Yammyy..arata..delicios. Cred ca au iesit tare bune. Am cateva retete pe care trebuie sa le incerc si eu!
Ador pennele, n am facut pana acum reteta dar o sa incerc sa vedem ce iese.
Mie imi plac mult pastele, dar si pizza quatro formaggi, mie imi plac branzeturile!
Imi plac maxim toate ingredientele folosite si imi inchipui cu e gustul produsului final. Din pacate, nu mai am dreptul deocamdata la astfel de rasfaturi culinare, dar mi-a ramas gandul la ea.
Numai la ora aceasta vad astfel de bunatati, mi-ai facut pofta.
Abia astept weeken-ul sa-mi fac si eu! Sunt mare iubitoare de paste si in general de mancare italiana!
De ce? de ce acum cand am inceput dieta? Mai degraba citeam articolul cu rubarba, macar aia nu ingrasa 😀 Ai nimerit exact pastele mele preferate 🙂
Nu sunt eu prietenă cu brânzeturile, mă rog, cu lactatele în general, dar de paste mi s-a făcut poftă… uf, de ce-i așa târziu când scriu asta? Vreau paste… 🙁
Trebuie sa cumpar un vas termorezistent si dupa o sa incerc reteta ta care pare delicioasa. Pupicei.
O sa incerc si eu cat de curand!
Eu nu prea sunt fan branzeturi, dar as gusta pastele tale. Arata super bine.
Arată senzațional și sunt convinsa ca sunt și gustoase