Acum o luna si jumatate va anuntam startul unui proiect „Masa pentru doi” initiativa Betano, ce sustinea pe timp de pandemie sectoarele: sanatate si HoReCa. Proiectul a inceput si a continuat cu entuziasm in scopul de a multumi cadrelor medicale care lupta cu pandemia prin asigurarea unui meniu cald, dar si pentru a acoperi din vulnerabilitatea sectorului HoReCa caruia i-au fost expuse mijloacele de trai. Perioada de desfasurare a fost 17 decembrie 2020-15 ianuarie 2021. Cel care ainitiat acest proiect a fost Betano cu ajutorul Asociatiei CSR Nest, cunoscuta voua datorita proiectele sale anterioare : Azi pentru Maine in Comunitate, H2O (Water) – Helping To Obtain Water si Azi pentru Maine in Scoala.
Ce s-a mai intamplat intre timp? Proiectul s-a incheiat cu succes. Cum succesul este un cuvant mare si poate fi insemna lucruri diferite pentru oameni diferiti, am luat in considerare mai multi indicatori, atat cantitativi cat si calitativi, pentru a-l cuantifica.
Indicatori calitativi:
- calitatea meniurilor livrate;
- satisfactia celor care au pregatit meniurile;
- satisfactia celor care s-au bucurat de meniuri- personalul medical;
- efortul depus de catre personalul care a pregatit mesele;
- impactul asupra personalului medical
- impactul asupra echipei: simtirea implicarii a aprecierii, cresterea abilitatilor
- lectiile invatate;
- eficienta in ceea ce priveste respectarea termenelor limita, a bugetului, utilizarea resurselor
- incadrarea in calendar;
- incadrarea in bugetul alocat.
- pregatirea pentru viitor : ceea ce s-a invatat in acest proiect va servi pentru a face pe urmatorul mai eficient.
Indicatori cantitativi:
- 30 de zile a durat actiunea, inclusiv pe perioada sarbatorilor de iarna;
- 15 mici restaurante au fost sutinute pentru a pregati mese calde personalului medical
- 5 spitale au beneficiat de 100 de meniuri/zi/spital
- 4 orase au beneficiat de acest proiect: Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj
- 66 de bucatari si ajutoare de bucatari au pregatit meniurile,
- 132 de maini inzestrate au participat la preparare
- 1350 de ore au fost necesare pentru a gati preparatele
- 15000 de meniuri au incalzit la propriu si la figurat personalul medical
- 2094 de kilometri au fost parcursi pentru a livra meniurile
- 27 de curieri au transportat mancarea
Din punctul meu de vedere, cel al unui observator, vad acest proiect ca un real succes. Am judecat relativ la incadrarea in timp si buget, m-am documentat din actiunile intreprinse in Craiova de catre cele 3 restaurante care au asigurat meniurile: Garden Pizza, Ribs House – unul din restaurantele mele preferate, SAS Catering la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova si asa am tras concluzia ca a fost un real succes.
Ca in orice proiect, oamenii sunt activul important, din ei se extrage valoarea contributiei lui la binele general. In acest caz 66 de bucatari si 27 de curieri s-au identificat cu obiectivul proiectului, au lucrat cu ravna pentru ca si-au dat seama de importanta contributiei personale la obiectivul general. Satisfactia participarii lor, cat si de cea a cadrelor medicale care s-au bucurat de meniuri, o poti vedea in filmele si pozele atasate.
Asociatia noastra, ASBO, ASociatia Bloggerilor Olteni a fost responsabila cu diseminarea, aducand la cunostiinta publicului larg informatii despre succesul si rezultatele proiectului in masura in care aceasta a fost posibila. Sensibilizarea masei largi a populatiei cu privire la acest proiect va avea un impact si asupra altor organizatii si va contribui la cresterea vizibilitatii brandului care a avut initiativa- Betano si a asociatiei care a implementat proiectul- Asociatia CSR Nest.
Acest proiect a fost benefic tuturor concetatenilor, nu numai persoanelor direct implicate. El a demonstrat ca pandemia nu a mai fost un obstacol, ci mai degraba un impuls pentru a arata unitatea comunitatii.
Toti cei implicati au exprimat importanta contributiei investitorului intr-un astfel de moment si ca acest proiect a dat un impuls important in comunitati, generand multe rezultate pozitive. Proiectul a fost un esantion al rezilientei aratate de comunitati, atata timp cat au sprijin si asistenta adecvate.
17 comentarii la „Proiectul „Masa pentru doi”, un real succes”
Sper sa mai fie astfel de proiecte benefice pentru toata lumea. Spor!
Foarte frumos acest proiect,felicitari și la cât mai multe proiecte asa frumoase
Ma bucur atat de mult cand vad ca exista oameni cu asa initiative! Daca am face asta cu totii.. lumea ar fi mult mai frumoasa!
Tare îmi bucură inima inițiativele de genul acesta, mai ales dacă se dovedesc a fi un succes!
Ce proiect minunat! Bravo!
Cat de minunat este proiectul. Felicitări!
Mă bucur că acest proiect a fost un adevărat succes.
Foarte frumoasă inițiativa
mă bucur să citesc că a fost un real succes.
Frumos proiect! Ma bucur ca a fost un real succes!
Mi=as dori ca acest exemplu sa fie urmat de cat mai multe firme
Un proiect demn de lauda! Sper sa fie si mai multe asa!!
Mă bucur că multe persoane s-au mobilizat într-o perioadă atât de dificilă pentru noi toți, dar mai ales pentru personalul medical și pentru cei care lucrează în HoReCa.
Un proiect minunat care ar trebui preluat în cât mai multe zone. Felicitări pentru implicare și rezultatele frumoase!
Foarte frumoasa initiativa. Merita toată aprecierea noastră. A plăcut sa ști ca în vremuri grele sunt oameni gata sa ii ajute pe cei ce ajuta la rândul lor.
O initiativa si un proiect fumos! Le doresc succes!
O initiativa foarte frumoasa, felicitari!
Le doresc mult succes si sanatate celor ce au participat la acest proiect frumos.
Astfel de proiecte faine ne-au ajutat sa trecem cu bine peste momentele intunecate ale pandemiei si sa ne simtim uniti chiar daca nu puteam fi impreuna. Felicitari!